Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. nearMe

nearMe Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    38

la roche possay gelot..
    отприлика 700 денари ама долго трае

не го суши воопшто

На Matotheja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.695
    Допаѓања:
    45.769
    Ти благодарам на одговорот. :)
    Заборавив да напоменам, по можност по некоја попристапна цена, 700 ми е малку повеќе од што планирав. :)

3. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.769
    Допаѓања:
    14.566
    Розевата пена за миење на Балеа е наменета за сува кожа. Можеш неа да ја пробаш. Некаде по темите читав и пената на Hipp ја фалеа. Мислам @Rebecca_R ја користеше, нека каже дали е за сува кожа :) Двете се со пристапна цена.
    Инаку, користиш крема по миење на лицето?

На Rebecca_R и Luminary им се допаѓа ова.
  4. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.695
    Допаѓања:
    45.769
    @Avery Да да, си ставам од Алверде кремата од камилица за осетлива кожа, таа баш ми се погоди. Само уште да си најдам некое средство за миење :D

На Avery му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.769
    Допаѓања:
    14.566
    Сега се сетив дека Алверде има многу убава колекција за сува кожа со роза и јојоба. Јас од колекцијата го користам маслото, многу од членките се задоволни од дневната крема, па сигурно и пената за миење е добра. Можеш и неа да ја земеш во предвид. :)
    Си утнала со пената со лотосов цвет, таа е за нормална/ комбинирана кожа, па затоа и не ти одговарала. :)

На Luminary му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.985
    Допаѓања:
    5.324
    Розевата колекција на Балеа е многу добра за сува кожа, а и цените им се многу пристапни.

7. Катерина М

Катерина М Активен член

Се зачлени на:
    17 декември 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    11
    Здраво, јас сум нова на форумот дали би можеле да ми помогнете? Лицето ми е склоно кон акни и имам проблематична кожа значи акните се движат накај пределот на ушите и имам премногу лузни... ве молам за мислење??

8. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.885
    Допаѓања:
    107.928
    @Luminary леле никако немој тој гелот од La roche posay , напротив тој е за акни и масна кожа , јас штто имам масна кожа осеќав затегнување на кожата по миењето , а замисли тебе со сува како ќе ти биде..
    Земи од колекцијата на Алверде со дива роза , на тие со сува кожа читајќи на форумов , многу им се погодени производите

@Катерина М претпоставувам кожата ти е мрсна? бараш средства за миење лице или некоја крема? До која цена да ти предложиме нешто

На Катерина М и Luminary им се допаѓа ова.
  9. Karmina1989

Karmina1989 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2012
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    751
    За миење на лице со мрсна кожа го препорачувам од Виши normaderm 3 во 1 со бела глина, цената околу 1200 ден некогаш се на попуст, повисока е цената меѓутоа трае мн месеци годишно купувам 2-3 и имам за цела година. Може да се користи како пилинг, како маска и како крем за миење и отстранување на шминка. Многу сум задоволна од овој производ и топло го препорачувам. Поздрав девојки

Прикачени фајлови:

10. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.631

11. Emilija21

Emilija21 Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    3
    Ти ја препорачувам ROĆ пената за сува и чуствителна кожа, го праи лицето меко и не го суши шо е најбитно. Ги има во поголемите Зегин аптеки;)

12. Катерина М

Катерина М Активен член

Се зачлени на:
    17 декември 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    11
    Да кожата ми е мрсна и ја мијам со гелот од авон до бел чај.. но имам проблрм што ни искачаат многу акни на лицето и во ресичките на увото веќе подолго времр,а по тоа се појавуваат лузнии.. искуство некој?

13. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.885
    Допаѓања:
    107.928

Земи ја пената за лице од Алверде од зелена јаболка и лимета и кремата Гамарде Себо контрол , таа помага во врска со акните лицето ќе ти се препороди :)

На Катерина М му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Катерина М

Катерина М Активен член

Се зачлени на:
    17 декември 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    11
    Баш ќе пробамм :)

Дали има некој искуство со кремот Лала слушнав дека бил добар за отстранување на чузни?

Последна измена од модератор: 21 декември 2017
    На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Јас користам гел од Hipp и презадоволна сум. Тоа всушност е гел за деца, па не би кажала дека е за одреден тип на кожа, јас имам комбинирана накај мрсна, ама преку зима кожата станува сува.
    Се додека го произведуваат гелот нема да го сменам, одлично измива и кожата не ја суши кожата. Ја користи и брат ми (тинејџер) кој има комбинирана кожа и дечко ми кој има нормална кожа, задоволни се и двајцата.

Околу 200 денари е гелот на Hipp, во Зегин секако и најевтин, во Веро може да се најде на акција, ама ми трае по 5-6 месеци а можеби и повеќе бидејќи го користам само за лице.

На sorbet и Luminary им се допаѓа ова.
  16. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    3.866
    Јас имам искуство. Дознав за кремот од форумов бидејќи многу го фалеа. Пред две год. лицево ми беше лом од црвени и кафеавки дамки од акни. И решив да му дадам шанса. Го земав од зелен пазар за прилично ефтина цена мислам околу 100 ден. Го мачкав недела две и веруј од тогаш со такви "low budget" производи не си играм бидејќи лицето ми се нафрла со уште поише акни дури и со онакви болни поткожни... Јас го кажувам моето искуство со кремов, кај секој е индивидуално, но мое мислење и совет е дека доколку сакаш да си го средиш лицето подобро пробај медицински производ препорачан од доктор. И доколку имаш проблематична кожа не си играј со секакви креми бидејќи јас од што многу експериментирав до ден денес си ги носам последиците.

17. Катерина М

Катерина М Активен член

Се зачлени на:
    17 декември 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    11
    Можеби си во право... а дали можеш да ми кажеш како го излечи лицето? :)

18. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.773
    Допаѓања:
    2.090
    И мене ме интересира нешто за против лузни и флеки од акни.. Досега користев Авен, Ла Рош, Биодерма, А Дерма и ништо не ми помогна :(

19. Катерина М

Катерина М Активен член

Се зачлени на:
    17 декември 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    11
    Другарка моја користи некоја крема против лузни ја порача од англија а мислам ја има и во Грција, но не сум ја прашала за ефектот ако сакаш може да ти пишам како се вика. А јас имам проблем со акни и црнки на лицето и неможам да го средам. :)

На MayDiamonds му/ѝ се допаѓа ова.
  20. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    3.866
    Јас уствари акните си ги влошував со тоа што имав навика да ги допирам, лупам и стискам. Сега доста се имам одвикнато (иако е тешко) а и помаллу ми излагаат за разлика од пред две три години. Кога имав уште такви болни акни и лушпи користев далацин ц за акните и био дерма cicabio т.е виолетовата крема за да ми ги опорави раните кои ги имав. Иако од кога земав масло од чајно дрво дури и побрзо ми ги смирува него далацин ц а и е дупло поефтино така да и тоа е супер. Секогаш кога бев под стрес се фаќав за лицето и го стискав. Потоа кога акните ми се намалија ја користев 3-4 месеци la roche possay effaclar duo + наменета е за кожа со акни и флеки. Исто домашна маска со мед и цимет еднсш неделно, одлично ќе ти го исчисти лицето а и е супер за проблематична кожа.Ден денес имам по некоја акна, флека но не како тогаш. Ако и ти како мене имаш навика да ги чепкаш акните немој, повторувај си дека уште полошо си правиш или пробај да најдеш др занимавка.