Ти благодарам на одговорот. Заборавив да напоменам, по можност по некоја попристапна цена, 700 ми е малку повеќе од што планирав.
Розевата пена за миење на Балеа е наменета за сува кожа. Можеш неа да ја пробаш. Некаде по темите читав и пената на Hipp ја фалеа. Мислам @Rebecca_R ја користеше, нека каже дали е за сува кожа Двете се со пристапна цена. Инаку, користиш крема по миење на лицето?
@Avery Да да, си ставам од Алверде кремата од камилица за осетлива кожа, таа баш ми се погоди. Само уште да си најдам некое средство за миење
Сега се сетив дека Алверде има многу убава колекција за сува кожа со роза и јојоба. Јас од колекцијата го користам маслото, многу од членките се задоволни од дневната крема, па сигурно и пената за миење е добра. Можеш и неа да ја земеш во предвид. Си утнала со пената со лотосов цвет, таа е за нормална/ комбинирана кожа, па затоа и не ти одговарала.
Здраво, јас сум нова на форумот дали би можеле да ми помогнете? Лицето ми е склоно кон акни и имам проблематична кожа значи акните се движат накај пределот на ушите и имам премногу лузни... ве молам за мислење??
@Luminary леле никако немој тој гелот од La roche posay , напротив тој е за акни и масна кожа , јас штто имам масна кожа осеќав затегнување на кожата по миењето , а замисли тебе со сува како ќе ти биде.. Земи од колекцијата на Алверде со дива роза , на тие со сува кожа читајќи на форумов , многу им се погодени производите @Катерина М претпоставувам кожата ти е мрсна? бараш средства за миење лице или некоја крема? До која цена да ти предложиме нешто
За миење на лице со мрсна кожа го препорачувам од Виши normaderm 3 во 1 со бела глина, цената околу 1200 ден некогаш се на попуст, повисока е цената меѓутоа трае мн месеци годишно купувам 2-3 и имам за цела година. Може да се користи како пилинг, како маска и како крем за миење и отстранување на шминка. Многу сум задоволна од овој производ и топло го препорачувам. Поздрав девојки
Ти ја препорачувам ROĆ пената за сува и чуствителна кожа, го праи лицето меко и не го суши шо е најбитно. Ги има во поголемите Зегин аптеки
Да кожата ми е мрсна и ја мијам со гелот од авон до бел чај.. но имам проблрм што ни искачаат многу акни на лицето и во ресичките на увото веќе подолго времр,а по тоа се појавуваат лузнии.. искуство некој?
Земи ја пената за лице од Алверде од зелена јаболка и лимета и кремата Гамарде Себо контрол , таа помага во врска со акните лицето ќе ти се препороди
Баш ќе пробамм Дали има некој искуство со кремот Лала слушнав дека бил добар за отстранување на чузни?
Јас користам гел од Hipp и презадоволна сум. Тоа всушност е гел за деца, па не би кажала дека е за одреден тип на кожа, јас имам комбинирана накај мрсна, ама преку зима кожата станува сува. Се додека го произведуваат гелот нема да го сменам, одлично измива и кожата не ја суши кожата. Ја користи и брат ми (тинејџер) кој има комбинирана кожа и дечко ми кој има нормална кожа, задоволни се и двајцата. Околу 200 денари е гелот на Hipp, во Зегин секако и најевтин, во Веро може да се најде на акција, ама ми трае по 5-6 месеци а можеби и повеќе бидејќи го користам само за лице.
Јас имам искуство. Дознав за кремот од форумов бидејќи многу го фалеа. Пред две год. лицево ми беше лом од црвени и кафеавки дамки од акни. И решив да му дадам шанса. Го земав од зелен пазар за прилично ефтина цена мислам околу 100 ден. Го мачкав недела две и веруј од тогаш со такви "low budget" производи не си играм бидејќи лицето ми се нафрла со уште поише акни дури и со онакви болни поткожни... Јас го кажувам моето искуство со кремов, кај секој е индивидуално, но мое мислење и совет е дека доколку сакаш да си го средиш лицето подобро пробај медицински производ препорачан од доктор. И доколку имаш проблематична кожа не си играј со секакви креми бидејќи јас од што многу експериментирав до ден денес си ги носам последиците.
И мене ме интересира нешто за против лузни и флеки од акни.. Досега користев Авен, Ла Рош, Биодерма, А Дерма и ништо не ми помогна
Другарка моја користи некоја крема против лузни ја порача од англија а мислам ја има и во Грција, но не сум ја прашала за ефектот ако сакаш може да ти пишам како се вика. А јас имам проблем со акни и црнки на лицето и неможам да го средам.
Јас уствари акните си ги влошував со тоа што имав навика да ги допирам, лупам и стискам. Сега доста се имам одвикнато (иако е тешко) а и помаллу ми излагаат за разлика од пред две три години. Кога имав уште такви болни акни и лушпи користев далацин ц за акните и био дерма cicabio т.е виолетовата крема за да ми ги опорави раните кои ги имав. Иако од кога земав масло од чајно дрво дури и побрзо ми ги смирува него далацин ц а и е дупло поефтино така да и тоа е супер. Секогаш кога бев под стрес се фаќав за лицето и го стискав. Потоа кога акните ми се намалија ја користев 3-4 месеци la roche possay effaclar duo + наменета е за кожа со акни и флеки. Исто домашна маска со мед и цимет еднсш неделно, одлично ќе ти го исчисти лицето а и е супер за проблематична кожа.Ден денес имам по некоја акна, флека но не како тогаш. Ако и ти како мене имаш навика да ги чепкаш акните немој, повторувај си дека уште полошо си правиш или пробај да најдеш др занимавка.