Да се надополнам денес рутината пред спиење ми е чистење со биодерма розевата мицеларна, потоа миење со вода а ретко, со балеа зелената пена ( кога сеуште сум си го осекала лицето нечисто...) Потоа со шеа путерот од органика мала количина низ цело лице бидејќи по стотти пат ќе го пофалам ама дечки кожата ми е ко преродена значи волку мека и здрава од кујзнае од кога не ми била. И на крај најбитниот дел е на секоја акничка со чепче за уши ставам масло од чајно дрво. Утре дента вејќе акната ми е смирена без црвенило.
Ви препорачувам да го пробате сапунот на Dr.c.tuna од чајно дрво,веќе го употребувам два месеци и сум презадоволна,од акни прилично големи низ целото лице ми останаа само некои ситни на челото и покрај носот а башка тоа го намалува и црвенилото и кожата ја прави мека и мазна
го има во фармаси,од таму го порачувам 250 ден ама многу често е на намаление по 170 инаку не го суши лицето и со антибактериско и антигливично дејство е
Да те прашам од каде го купи маслото од чајно дрво и дали треба да се става чисто или помешано со нешто друго?
Јас го користам од sensilis на галафарм чини околу 100 ден од аптека Виола. Јас не го мешам бидејќи тоа е вејќе мешавина со маслиново. Кај мене покажа одлични резултати. Еве ставив и слика за каква намена е.
Не знам колку тоа масло од Сенсилис е навистина масло од чајно дрво. Штом е мешано со други масла (прашање е дали се масла или парафин), најверојатно има некој екстракт или мал процент на масло од чајно дрво. Треба да се провери составот прво. Ако сакате 100% масло од чајно дрво, барајте го она од ESI. Го има во Зегин и чини 211 денари мислам. Тоа може да се меша или да се нанесува самостојно. Јас нанесувам директно на акните кои ми се појавиле.
Пред еден месец ми испаднаа на образите црвени нешто како брунки-како да си искасан од нешто,ако ги притиснам ме боле,и уште ги има и после еден месец. Што може да ми препорачате да ставам, досега не ги чепкав и освен пудра што користам понекогаш,друго немам ништо ставено на нив.
Lele,kolku mnogu luge so isti problemi,akni na liceto,pa luzni od aknite,pa gubenje na samodoverbata I na kraj stavanje eden kup pudra pa tecna pa kamena I neznam uste sto.gi citav komentarite I vo kolku mnogu se prepoznav neznam.bev po ginekolozi pa sum pravela ispituvanje na hormnonite I se bilo vo red.pa ajde posle piev diane I pak nisto.I koga eden den odam na kozmeticar I edni dve devojki so staklo cisto lice,bez akni ama ete si dosle na sminkanje devojcinjata.I duri cekav red taka sednata,deprimirana so eden kup akni na moeto nikakvo lice,gi slusam kako imalo nekoi apcinja Sebactase,bile prirodni,na baza na vitamini I trevki,ne hormonski.gi prasav od kade se kako sto I gi imalo po aptekive kaj nas.od kozmeticar jas pravo vo apteka si kupiv Nivea micelarna voda za cistenje na liceto,od apcinjata Sebactase bile za eden mesec ama jas si gi koristam postojano.bolje spreciti nego leciti.sepak se prirodni,I hidratantna krema od samanta kozmetika.pocnav uste odma I da ne e za podrek...sega liceto mi se iscisti...dodusa ponekoja akna mi se javuva pred ciklus,ama jas ne sum prekinala so apcinjata.I kozmeticarkata mi kazA deka osven so tretmanite trebalo I nesto od vnatre vo organizmot da se pothrani.zatoa I prethodno mi davale I diane I se ama bas nisto.ama sega so Sebactasevo I malku pudra koristam ama bitno e I redovno da se cisti liceto so micelarnata voda. Pozdrav devojcinja
Едно прашање....дали некој има иссушено лице ама само кај образите како испукани раце...па кога ќе ставам пудра мн.лошо изгледа препорака за некоја крема или гел или што и да е
Мене ми се суши лицето поради студот исто така. Јас ја користам кремата на Алверде од камилица, за сува и чувствителна кожа и ми се погоди. Читни и во темата "Каква крема за лице користите", ќе најдеш повеќе информации.
Од стакло чисто лице, летоска цело лице ми се исфрла со акни, и тоа од оние поситните, беа повеќе сконцентрирани на едно место и некои од нив беше речиси невозможно да ги стиснеш. Повремено користев гелови и тоници против акни, ама ништо не ми помогна, се додека една колешка на мајка ми не ми спомна да пробам со масло од чајно дрво помешано со кокосово масло. Луѓе, верувате ли дека после само две-три нанесувања (ставав на цело лице, зошто речиси сегде имав акни) веднаш ми се исушија, почнаа да ми се намалуваат и да ми исчезнуваат. Тие што ми беа за стискање, за побрзо време ми набабруваа и можев да ги стиснам. Сега челото и едниот образ скоро и да немам ниедна акна, сега само мака си мачам со неколку тврдоглави на другиот образ, што ми се сушат па по некое време пак излегуваат нови на нивно место. Ама тоа е најверојатно зошто не ставам редовно од маслата. И другарка ми проба со ова, и на неа и помогна. Пробајте, само не нанесувајте на цело лице, туку само каде што имате акни.
Земи ја на Logona free кремата многу е лесна не го масти лицето ама се губи сувоста и испуканото. Можеш да ја користиш и под течна пудра бидејќи воопшто не масти. Цената и е 1300 ден. Ама ќе ја користиш долго време. Ја има во Ск на Рекорд во Logona продавница и во подобро снабдените Зегин во ГТЦ и во Градска Ligona free и ќе исчезне чувството на сувост.
Моментално го тестирам врз себе мојот нов производ тоник за лице за кожа со неправилности кој има и изб Ни се верува драга, затоа што етеричното масло од чајно дрво е антибактериско и не само што ги суши, туку ја спречува појавата на нови бактерии кои би предизвикале акни. Инаку кажи ми кој процент го користеше во кокосово масло? Колку кокосово а колку етерично од чајно дрво? Ако е поконцентрирано тогаш убаво си направила што не си нанела на цело лице. Здраво драга кажи ми колку години имаш, до која цена и каков тип на кожа. Дали само на образите е сува а остатокот е масен или комбиниран или цела сува? Здраво драга, за колку години и до која цена? Драги мои (на сите се однесува секако), јас најискрено мислам наместо било какви апчиња она што треба да се регулира е исхраната (ова воопшто не се однесува на оние кои ги објави феминката со оглед на тоа што не ги познавам, ниту па се дрзнувам да коментирам за нив), се однесува на било какви додатоци во исхраната. Кожата е нашиот најголем орган и она што го внесуваме одвнатре излегува надвор. Не постојат волшебни апчиња, треба да се прочистите внатрешно преку правилна исхрана, витамини во вид на овошје и зеленчук и спортска активност. Верувајте сите отрови што ги јадеме сите ние (знаеме дека највкусните работи се и најнездрави) излегуваат преку кожата. Таа ни кажува сѐ за состојбата внатре во нашиот организам. Ова секако се однесува во нормални услови, при хормонски пореметувања или нешто слично постојат лекари. Иако јас сметам дека исхраната е најважна. Е сега, ова не значи дека треба само на овошје и зеленчук цел живот да бидеме, или пак 5 пати неделно само хамбургер да јадеме, може да се јаде сѐ во умерени количини без претерување. Базата треба да биде здрава храна, секако не треба да се откажуваме од ништо доколку умееме со усул да го конзумираме. Ова е барем мое мислење секако, не е некое правило. Поздрав до сите.