Како до чисто лице?

Discussion in 'Лице' started by LovelyGirl, Feb 21, 2010.

1. Катерина М

Катерина М Активен член

Јас моментално го користам ама плавиот. Лицето сега ми е подобро ама освен лосионот јас го парам лицето со чај од камилица и го мачкам со белогент еднаш неделно а со лосионот го премачкувам лицето двапати дневно.

shining_star and Kimberly11 like this.
  2. Miss.N

Miss.N Популарен член

Здраво феминки,

Во понеделникот правев третман на лице целосен длабинско чистење, а во петок имам битен настан (крштевка), не ми е првпат да го правам третманот и обично лицето се смирува по неколку денови..

Но, вечерва ми се направија на брадата неколку мозолчиња што да му ставам да исчезнат целосно? :)

Намачкав со ракија и паста чунки да ги снема али не верувам.. :)

3. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Многу пати го препорачав, но мислам дека навистина делува во сушењето на мозолките.
    Земи масло од чајно дрво, до петок би требало да го смири црвенилото или отоците ако ги имаш.

Miss.N likes this.
  4. babygirl77

babygirl77 Истакнат член

Хаос ми е лицево во последно време. ХАОС!!!
    Акни ми се појавија на образите, на брадата, црвени и големи, ме чешаат понекогаш..
    Овие докториве многу знаат...
    Дупчиња и црнки..
    Прво нив да ги средам , па после флеки.. Ама тешко :'(

5. blonde17

blonde17 Истакнат член

што ви помогнало најмногу против акни?

6. Mishela

На претходната страница дадов предлог за производ кој мене лично многу ми помогна за да го држам лицето под контрола во однос на акните.
    За почеток можеш да го пробаш ова, да видиш како ќе делува. Мене навистина ми е спас за време на циклус, кога знае да ми избие по некоја огромна акна.

blonde17 likes this.
  7. crazylady

crazylady Форумски идол

sensils.PNG

8. blonde17

blonde17 Истакнат член

користев исто,ама не ми помогна баш
    имам мрсна кожа што е најголема причина за појава на акни

9. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Што веќе да ставам на лицето и јас незнам. Мрсно лице имам, од премногу средства користење ми се суши и ми се лупи, и пак ми е мрсно. И суво и мрсно во исто време. Знам дека е чудно ама ја така си го проценив лицето. Најверојатно ми фали хидратација. Ми треба крема, хидратантна крема ама шо не го масти лицето? Значи хидратантна крема за мрсно лице? Која!??

@blonde17 @macka91
    Ги прочитав погорните коментари.
    Мене како Нај ефикасно и нај концетрирано масло од чајно дрво ми покажа ова од The Bodyshop. Многу е јако и се става по упатство. Не секој ден.
    F411FAED-B914-4B2A-959A-30E3C4EC3519.jpeg

Last edited: Jan 19, 2018
    buba4e89, macka91 and Flower27 like this.
  10. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Ако можеш да ја пробаш кремата на The body shop Vitamin C , геласта е и одговара за сите типови кожа. Јас имам масна кожа и ми одговараше кремава.
    Исто така можеш и на Dr.Hauschka Melissa да ја пробаш јас оваа моментално ја користам. Инаку и двете се природни со одличен состав. А за маслото немам коментар одлично е го имам купувано три пати

11. Mishela

Не сум знаела дека продуктите на The body shop се со добар состав, баш пријатно се изненадив. :)
    Сите или само кремата со Витамин Ц? Баш ќе ги разгледам декларациите кога ќе имам прилика наскоро.

macka91 and koritsaki like this.
  12. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

@Mishela не се сите со природен состав за жал..
    Кремава е, да , баш пред 1-2 години ја прашував Биодевојка за неа и ни потврди дека составот е добар. Ја земав ја искористив лесна крема е погодна за летно време само ме нервираат пакувања во тегличе мораше шпатула да влечам секаде со мене :D

Mishela likes this.
  13. macka91

macka91 Форумски идол

Го најдов и јас ова масло и бев скептик дали да го земам, иако читав доста коментари дека се задоволни. Штом си го користела ќе го земам и јас ова. Колку го купуваш? Јас гледав 20мл околу 1200 ден.

Гледав и ваков некој производ [​IMG]

Desert Essence Natural Tea Tree Oil Facial Cleansing Pads have been formulated with a combination of pure essential oils and herbal extracts to leave your face free from oil and dirt. Each moist pad contains natural Tea Tree Oil, a known antiseptic plant extract from Australia, combined with organic Lavender, Chamomile and Calendula essential oils. Used regul ...

IamSexyAndIKnowIt likes this.
  14. happy :)

happy :) Истакнат член

искуство со Sebactase:)?

15. Maša8

Maša8 Истакнат член

Дали некој има користено Eucerin пилинг и лосион со Клиндамицин како активна супстанца до сега? Дерматолог ми ги препиша па сакам да ги слушнам вашите искуства. :)

16. EMMA EMILY

EMMA EMILY Истакнат член

Здраво
    Јас лично имам многу позитивно искуство со таблетите Sebactase. Моето искуство го поделив тука со другите феминки затоа што читајќи ги нивните искуства и голготи што ги поминуваат со своето проблематично лице, во најголем дел се препознав себеси. А, мојот постигнат резултат конечно по толку време, промашени обиди со разни креми, лосиони, третмани на козметичари, сакав и го споделив тука зашто лично јас си го сметам за голем успех.
    Кога сме кај таблетите Sebactase, кога ги купив, секако ја прочитав декларацијата и составот. Значи станува збор за пред се за француски природен препарат, таблетите се направени од билки и витамини, без несакани ефекти. Откако почнав да ги земам и сеуште не сум ги прекратка, лицето ми се исчисти и што е најбитно немам нови акни, освен некоја пред циклус.
    Исто така и си користам Nivea мицеларна вода со која што го чистам лицето утро вечер, и конечно ми се погоди, satwa кремата за лице што мене лично ми прија.
    Значи од Sebactase таблетите сум презадоволна.
    Се надевам дека ќе помогне моето искуство. :)

IamSexyAndIKnowIt and Elence93 like this.
  17. Elence93

Elence93 Форумски идол

Која цена се, каде ги има и дали може да се купат без рецепт? :)

EMMA EMILY likes this.
  18. EMMA EMILY

EMMA EMILY Истакнат член

Околу 900ден се. Мислам дека од еурофарм ги купив, без лекарски рецепт. Таблети на природна база се, не се хемија. ;)

Elence93 likes this.
  19. teonaT

teonaT Нов член

Ги читам овие коментари за Себактазе и се поттикнав и јас да кажам нешто. Јас по препорака на др. Тања ги земав Себактазе како природни таблетки кои ќе ми помогнат за проблемов со акните што го имам. Морам да кажам дека откако ги купив многу ми е исчистено лицето. Не е дека сега немам акни, ама не е како што беше. Можам да кажам дека 70-80% ми се намалени акните и дека поубаво се чуствувам. Едноставно посамоуверено се носам со моето лице и го препорачувам на сите тинејџерки кои имаа проблем со лицето да пробаат да го користат. Резултатот не е видлив за 10 дена но може да се забележи ефект по отприлика 1 месец. Јас 2 месеци го користам и можам да кажам дека сега сум многу поубава типка‍♀️

IamSexyAndIKnowIt and EMMA EMILY like this.
  20. marama

marama Форумски идол

@Biodevojka сакам да ги измешам кокосовото масло и тоа од чајно дрво во една тегличка за полесно да ми биде нанесувањето, кој сооднос да го направам?