Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга мислиш на етерично масло од чајно дрво или???

2. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.522
    Допаѓања:
    92.118
    Да, тоа од ЕСИ што е.

3. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Ок во тој случај стопи 50 мл масло од кокос (не знам зошто сакаш од кокос кога ќе се стврдне пак, можеби подобро е јојоба да земеш) и стави од 5-6 капки етерично масло од чајно дрво. Поздрав.

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.985
    Допаѓања:
    5.324
    Кој сапун е најдобар за акни? Себамед, Докторс...?

5. Maša8

Maša8 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2018
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    458
    Кокосовото масло создава црнки. Проверено. :D

На Babyby и marama им се допаѓа ова.
  6. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    @marama и ти имаш проблематична кожа, немаш проблеми со акни како мене, ама имаш комбинирана кожа (ова знам бидејки користиме иста пудра) и затоа не би ти препорачала кокосово масло. Убаво е за под очи, особено за темни подочњаци, ама за цело лице- никако.
    Јојоба масло ако купуваш, кажи ми и мене од каде, барав ама не најдов.

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.142
    Допаѓања:
    81.644
    Видете во Биокулт и во продавниците за здрава исхрана. Таму мора да има чисто масло од јојоба.

На marama и Rebecca_R им се допаѓа ова.
  8. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.866
    Допаѓања:
    58.932
    Девојки, пред 3 години од депилација на лицето ми се исфрли делот каде што се депилирав, ми беше препишано да користам Клиндацин кој ми помогна.
    Неделава приметувам по лицето како црвени точкички кои созреваат ми се распространети по цело лице, (најчесто ми се случува пред добивање, но сеа ги има многу). Да напоменам ниту ме чешаат, ниту болат.
    Дали може да ставам од истиот лосион за акни?
    Или кажете ми нешто што би можело да ми помогне.

9. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    3.485
    Гледам дека го споменувате маслото од чајно дрво како доста ефикасно. Јас го имам ова на Sensilis. Дали има некој да потврди дека составот му е добар за користење на лице, малку ми е симптоматично бидејќи цената му е околу 100 ден.
    galafarm_sensilis_ulje_cajnog_drveta_30ml_146.jpg 20180127_172810.jpg

10. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.142
    Допаѓања:
    81.644
    Не пишува ништо подетално околу составот на ова масло.
    Секако не е чисто масло од чајно дрво, мислам дека е мешавина, а со какво масло и во кој сооднос кој ќе ни каже...
    Многу е без врска вака кога не наведуваат детали.

На poker_face му/ѝ се допаѓа ова.
  11. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    3.485
    Ова второто го побарав на интернет излегува масло од кантарион...ама кој би знаел дали овие масла се чисти и затоа и не сакав да го ставам на лице :?:

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.142
    Допаѓања:
    81.644
    Не дека би можело да се случи нешто доколку е микс со навистина природно масло, но сепак мислам дека ова масло не може да биде толку ефикасно колку чистото.
    Ако е микс на чисто кантарионово и чисто масло од чајно дрво тогаш во ред, но ако „основата“ е парафинска тогаш џабе што и да има друго.

На составот од путерите и лабелата за усни стои дека има paraffinum liquidum, petrolatum, cccos nucifera oil. Затоа е и 27 или 30 денари кутивче путер за усни.
    Навистина ми нема логика маслово да е чисто и баш 30мл да чинат 100 денари, а 15мл од ЕСИ да бидат дупло поскапи.

Баш штета што не пишува ништо подетално. Барав и на сајтот, но не најдов никаква дополнителна информација. Како намерно да го избегнуваат прашањево. :D

На poker_face и koritsaki им се допаѓа ова.
  13. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.522
    Допаѓања:
    92.118
    @Rebecca_R го барав маслото од јојоба ама не успеав никаде да го најдам. Во Биокулт очекуваат да го добијат ама немаат точна информација кога. Во аптеки го нема.
    Навечер го мешам или со кокосово (мене не ми пречи) понекогаш и со она од дива роза на Алверде, а преку ден ставам капка во кремата за лице што ја користам. Забележав дека поткожните акни брзо излегуваат на површина ама малку болни се.

На Rebecca_R му/ѝ се допаѓа ова.
  14. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    540
    Допаѓања:
    1.519
    Feminki molam za sovet. Pod nosot imav herpes uste pred dva meseci. Otkako mi pomina heroesot mestoto mi ostana crveno. Se mackam so cinkova pasta i nisto. Nekoj sovet, preporaka?

15. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    И јас кога барав така ми кажаа.

Маслото од дива роза за каква кожа е? Јас мака мачам со лицево, дехидрирано ми е, ама кога користам обична крема за хидратација, ми се прават многу акни и комедони. :/

Се мислам дали да ја земам себо контрол на Гамарде или да се вратам на оил контрол од Хаушка.

@koritsaki си ја користела ли оваа на Гамарде? Хидратантна е?

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Колку што гледам, составот му е маслиново и кантарионово масло. Не знам зошто воопшто го именувале масло од чајно дрво :)
    Земи го тоа на ESI, околу 200 денари е во Зегин.

На poker_face му/ѝ се допаѓа ова.
  17. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.885
    Допаѓања:
    107.930

Ја имам користено и тоа два пати. Да ти кажам мене не ми беше баш хидратантна , имаше моменти што осеќав на образите како затегање на кожата , поради тоа и ја сменив. Ако немаш многу мрсно лице и акни не ја земај :)
    Ако можеш пиши ми нешто повеќе во врска со маслото на Хаушка, јас ја користам кремата Мелиса и сум презадоволна (денес баш го порачав од една германска страна за органска козметика сетот за мрсно лице на Др.Хаушка да ги пробам и останатите работи) но ме интересира и твое мислење за маслото.

На Rebecca_R му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Јас потрошив две шишенца од маслото и можам да кажам дека е прекрасно. За цело лице доволни се 2-3 капки и едно шишенце ке ти трае најмалку 3-4 месеци. Нема некој посебен мирис, лицето ми е под контрола со маслото, задоволна сум. Сакав промена, ама најверојатно ке се вратам на ова масло.

Лицето не ми е мрсно, преку зима дури и суво ми е, а во исто време имам проблем со акни, комедони, митисери, затоа и ми е тешко да си ја погодам кремата. При крај ми е кремата од fleurance - aloe vera, фина крема ама не е за мојот тип на кожа. Хидрира, од тој аспект е погодена, ама ми треба нешто против комедоните.

Мелиса за каква кожа е? Хидрира?

Овој сет интересно изгледа, ама повеќе како за тестирање на производите е. Има и од маслото и Мелиса кремата ја има.

Си го пробала ли cleansing cream-от? Би го земала ако е добар, ама не ми се даваат пари за џабе, ако е пример како било кој друг пилинг. Го гледав и тонерот, ама сметам дека нема потреба.

19. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.185
    Допаѓања:
    3.306
    Да прашам само како ги ставаше маслата? Едното па другото или правеше мешавина од двете? И колкупати на ден го правиш ова?

20. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.522
    Допаѓања:
    92.118
    @Rebecca_R од дива роза е за сува кожа ама во мала количина не ми ја масти дополнително кожата.
    Плус многу свежо ми изгледа лицето со маслава ако редовно ги користам.
    Мене за акните спас ми беше само на Ла Рош гелот за миење на лице. Сега не ми е во многу лоша состојба, па користам еден гел од ДМ за миење лице исто со роза и ептен сум задоволна.

На ^BadGirl007^, Mishela, Rebecca_R и 1 друга личност им се допаѓа ова.