Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Landemora

Landemora Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    8
    Среќна сум поради тебе дека ти помогнала оваа терапија.
    Единствено нешто што немаат сите „ само по неколку “ некој ги имаат и за извоз :) deadly bad thing!
    :(
    хлорамфеникол е само уште едно име за Формалдехин, кој се користи за балсамирање на мртовци па незнам колку е умно да се употребува на здрава клетка, ја суши и уништува кожата. Јас несакам да си ја конзервирам кожата за идните поколенија. is not attractive :puke:
    Хемиските супстанции се општо штетни многу поштетни се високо токсични отрови.
    And girl you insult me !!! не сум идиот, ти не правиш тоокму со ова „ не фрлајте пари“
    Ние што све сме пробале сакаме, да трошиме пари ? ! Наместо да ми купат кола јас ги дадов на дерматолог. Јас а и сите останати не сакаме да си купиме нешто убаво and expensive , него ете така сакаме да си трошиме пари за каприци :envy:

На PParaskeva му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Девојката мислеше на тоа да не трошиме премногу пари као демек може и на поинаков начин да се успее.
    Не се возбудувајте одма на карање почнувате.
    Не не прави идиоти, туку си кажува неа што и помогнало. :)
    Што не мора да значи дека кај сите ќе помогне.
    Секој ќе си го најде чарето по испробување на повеќе препарати.

На Landemora, PParaskeva и girl1985 им се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.580
    Допаѓања:
    201.790

Си измешала нешто, па би те замолила да не шириш дезинформации. Хлорамфениколот нема врска со формалдехиДот, кој има сосем поинаква намена од хлорамфениколот.
    Хлорамфениколот е антибиотик, додека формалдехидот припаѓа во групата на алдехиди и е најпростиот алдехид, колку што се сеќавам, а најпознат негов дериват или раствор е формалинот - тој се користи за балсамирање. Ако има некој хемичар или фармацевт тука, нека подобјасни малку, оти навистина вака е глупаво да се шират дезинформации.

И да, тука може секој да си напише што му помогнало, па и да даде совет, нормално. Затоа е и темава. А ако не ти се допаѓа што некој напишал, не мора да омаловажуваш ;)

На didi1982 и girl1985 им се допаѓа ова.
  4. Landemora

Landemora Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    8
    Можеби и сум згрешила не негирам ! Ете не сум прочитала убаво and behold error ! :^)

Но и антибиотиците не се корисни- сегде во светот се минимилизира,run away from them as much as possible, не пак да се нанесуваат секојдневно, доколку беа корисни зошто не пиеме секојдневно ампицилин ? Зошто 80% од сите антибиотици кој се имаат употребувано во 90сетите се исфрлени, и прогласени за штетни ? Дали ти тврдиш : Синтетички Антибиотик е безопасен и корисен ? I do not think so!

Доколку некој се најде омаловажен во разговорот, тоа бев јас а верувам и други членки, но ете јас се најдов да го кажам тоа. Мислам зарем навистина некој може да си помисли, јас не сум пробала све , како и 99% од сите девојки! но како што кажа Лакримоса ситиот не му верува на гладниот, ајде сега јас да им кажам дека биле глупави и „ фрлале пари“

Еве неколку состојки кој се премногу штетни и за околината и за самото здравје, но ги има во козметиките, и кога реков дека хемиски супстанци имам осетено на сопствена кожа, го мислев тоа во буквална смисла на зборот. Парче ми го направија лицето.looked like a battlefield full of craters.

Пред да употребувате било какви хемиски препарати прочитајте на упатството кое е нивото на токсичност!

Формалдехид
    Го има во: лакот за нокти, кремите, шампоните,средства за чистење кожа
    Познат и како: формалин, формик алдехид, оксиметан, оксиметилен
    Потенцијална опасност: Да, оваа е истата онаа супстанца која се користи за презервација на мртвите тела. Во некои продукти познато е дека предизвикува иритации на кожата, алергиски реакции, а испарувањата од формалдехидот се поврзуваат со астмата и одредени видови на рак.

Хидрохинон
    Го има во: средствата за сончање, обелувачи на кожа, средства за осветлување на косата, средства за чистење на лицето
    Познати и како: 1,4-Benzenediol, 1,4-Dihydroxybenzene, P-Dioxybenzene, 4-Hydroxyphenol, P-Hydroxyphenol,1,4Benzenediol
    Потенцијална опасност: Хидрохинонот се поврзува со одредени видови рак, невротоксичност, нарушувања на ендокриниот и репродуктивниот систем.

Минерални масла
    Ги има во: кармините, лосионите, отстранувачите на шминка
    Познати и како: liquidum paraffinum
    Потенцијална опасност: „Минерално“ можеби звучи органски, но минералното масло се добива од нафтата. Минералното масло формира тенок слој на кожата кој ја попречува природната способност на кожата да „дише“ и ги затнува порите.

Фталати
    Ги има во: парфемите, дезодорансите, лаковите за нокти, хидратантните креми, сапунот, шампоните
    Познати и како: DEHP, DBP, BBP, DINP, DIDP, DNOP
    Потенцијална опасност: Во телото одредени мириси делуваат како естрогени и предизвикуваат пореметувања во ендокриниот систем, што влијае врз хормоните. Мирисите можат да влијаат врз централниот нервен систем, да предизвикаат депресија, хиперактивност и надразнетост. Во Велика Британија, некои форми - како DEHP, DBP и BBP - се забранети за употреба во козметичките производи и играчките.

Propylene Glycol
    Го има во: дезодорансите, шампоните, кондиционерите, лосионите за тело, кремите
    Познат и како: humectant, MSDS
    Потенцијална опасност: Пропилен гликолот се користи како антифриз и хидраулично масло за автомобили, но во производите за нега може да предизвика опасни иритации на кожата, абнормалности на црниот дроб и оштетување на бубрезите.

5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.580
    Допаѓања:
    201.790
    Свесни сме дека сите овие хемикалии што ги наброја ги има во производите што секојдневно ги користиме, па сепак ги користиме, нели? Ама мене не ми беше тоа муабетот, само сакав да укажам на твојата грешка. Ако некој прочита, и ова го каже на час по хемија, полагање не му бега.
    А инаку, никаде не спомнав дека хлорамфениколот е добар за секојдневно користење во тек на подолг период, само кажав да не се поистоветува со формалдехидот. А инаку, ниеден синтетички антибиотик не е добар за користење, ама ги користиме, кога мора, а често и без потреба.

6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.952
    Допаѓања:
    123.541
    Девојки,пилингот за лице нивеа колку пати го користите(која го користи)?.го користев претходно секој ден ,ама дерматовенеролог ми рече преку еден ден да користам пилинг.дали би било штетно да го користам секој ден,а после да си ставам од тоникот за млади нивеа?

7. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    2.715
    Па и јас мислам дека не се користи пилинг секој ден.Јас лично користам еднаш неделно.

8. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Landemora
    алооооооооооооооооо
    девојко сајтот е и за давање совети од лично искуство ако не си ја сватила суштината незнам зошто воопшто коментираш го напишав моето искуство со најдобра намера за да помогнам на некого ако не ти се допадна слободно прескокниго и продолжи понатаму со твоите 7 коментари на сајтот не си доволно соодветна да нападнеш некого
    а што се однесува до мојот коментар да не си ги фрлат парите и тоа беше добро намерно затоа што сум сменала лично јас 100колекции и ништо не ми помогнало како оваа терапија на тоа се однесуваше (да ти појаснам)
    и да да додадам за крај оди во аптека и добро информирајсе за хлорамфениколот кој е антибиотик за надворешна употреба кој се користи 3 до 4 месеци мене ми е 3 месец и лицето ми е чисто значи кога еден производ се користи одредено време се додека не се подобри ситуацијата тоа се вика(терапија)како што наведив очигледно немаш појма што состојки има и за што служи ...

9. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    386
    Можеби ќе ви звучи глупаво од моја страна, ама сепак да прашам..:)
    Еднаш слушнав од едно девојче дека после секое нанесување на тоник на лицето морало да се стави крема..во спротивно се отварале порите (не се сеќавам точно) и се отварале рани на лицето...
    Има ли нешто точно во ова или не? : )

10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.952
    Допаѓања:
    123.541
    A кас мислев дека тоникот го затвара порите :?:
    ајде некој што знае ќе ни пиши

11. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    386
    Па може и се затвараат, не сум упатена во тие работи за тоа и пишав дека не се сеќавам точно... и за тоа може ќе има некој да ни каже :)

12. Landemora

Landemora Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    8
    Избувливоста можда е од гостинката otherwise would not even notice. Ама твојот пост беше толку арогантен! I am the best. Делот од постот- Слушајтеме мене остајте СЕ ДРУГО ПРОБАЈТЕ ГО ОВА ! Ме потсети на еден друг форум каде што одредена личност, убедуваше се живо и диво дека го знае лекот за рак- притоа сите ги убедуваше да утепаат змија и да ја стават во флаша со ракија и да ја пијат ракијата, а пред тоа да заборават на сите терапии и лекови, демек јас сум најпаметниот.
    ти се постави исто во случајов се дрзна да кажуваш кој што треба да прави,I do not know how she dare to do that.

Бројот на мислења не означува ништо посебно, nor the number of stars indicates how much a person is smart!

Добро знам што значи терапија, since you enlighten me! ти благодарам, бидејки ми кажа сега знам Антибиотиците не се штетни,не предизвикуваат рак, најмалку штетни се синтетитчки Антибиотици со ниво на токсичност од 7ка па нагоре.
    Сеуште стојам на ставот, Антибиотиците се штетни во било која форма, и треба да се избегнуваат по секоја цена.
    Anyway Forgive me! Што воопшто те цитирав. Секој си има право на мислење :)

13. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    секојдневно користење на пилинг го оштетува лицето односно некој површински слој на кожата кој е задолжен за влажниот и мазен изглед.

ми рекоа еднаш до два пати во неделата.

14. PParaskeva

PParaskeva Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    260
    Немав намера да коментирам се дур не бидам сигурна во резултатите. ( сега веќе можам слободно да икоментирам )
    Вака сега : Кремата на Саше ја употребувам 18 дена, навистина су импресионирана од истата.................. Третмани и лекарства кој сум ги употребувала - со години и години ја немале ефективноста и резултатите кој ги имаше кремава за само 15/16 дена ( ептен добра се покажа )
    Значи во првите денови : кожата ми омекна, се изгубија црнките. Акните најзад се историја, црвенилото одма го снема, лузните од стискање, игли и тие............... постари лузни ситни мали гнојни поткожни брунки ............................значи све ама баш све се изгуби.
    Конечно после 11 години лицево мије чисто ( како бебешко газенце ) :rofl: да признаам неколку пати ми се јави нагон да го :* огледалото :D
    Искрено не верував дека ке има некој успех, кажав погоре ја земав само да не си пребацувам после дека не сум пробала, ама се ињспостави на крајот дека тоа е тоа :)
    Со чиста душа ја препорачувам :)

На sanjicka85, MiiLla и andrea77 им се допаѓа ова.
  15. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    Имам еден проблем со лицето не знам зошто ама често на лицето имам бели кожички како после сончање кога се љупи кожата и многу ме нервира и не знам зашто ми се прави така изгледа како да ми се љупи лицето-.- ако некој има совет што да правам нека каже :worried:

16. pink4ever

pink4ever Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2010
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.013
    Јас имам чисто лице особено во лето.
    Но за време на циклусот ко исипана сум. :(

Иако многу малку ставам шминка никогаш не си легнувам со неа.
    Секое утро и навечер правам посебен третман со хлоранфеникол, а потоа ставам крема.
    Никогаш не го фаќам со раце кога не ми се чисти.
    Се' со цел да не ми се појават пак.

Но кога ќе чукне датата, нема фајде. :|
    Oh my god, цел живот ли морам вака? :sweat:

Среќа имам само на лето. :sun:
    Имам другарки кои воопшто не внимаваат на лицето, а сепак немаат ни една црнка а камо ли бубулица.

Изгледа, премногу пажња не му годи :!: :rofl:

Дај кажете некое чаре, како да ги спречам за време на пмс. ;( само тогаш искачаат :sweat:

17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.952
    Допаѓања:
    123.541
    A дали би било ок ако го миеме лицето со бекутан шампонче-или било што бебешко.јас имам комбинирана кожа и користам нивеа за млади колекцијата ,и хлорамфеникол,ама да не го користам пилингот секој ден,да си го мијам лицето со бекутанче? :?:

18. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Landemora
    не паѓам на провокации и го кажав моето искуство и мислење не коментирам повеќе од причина што не сакам да забегам од темата неблагодарно и не соодветно би било
    ако некој сподели искуство или каже што е добро што е лошо според него и што добро влијаело на него а што не слободно прочитај или помини понатаму на другиот коментар (многу едноставно)
    сепак мило ми е некој ако ја свати суштината на мојот пост и ако на некого помогнам

19. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074

Која е таа крема и каде може да ссе најде, ако можеш стави и слика.
    Фала

20. lily-prune

lily-prune Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    155
    девојки да ве прашам тие што користат хлоракол лосион за акни од галафарм еве денес го купив и си го измив лицето се што треба направив ставив од лосионот потоа ставив крем и некако лицето ми е црвено не знам нормално ли е тоа или не ми одговара бидејки си пише на упатсвото дека ако предизвика некое печење или цвенило да се прекине со лосионот што советувате вие јас ова првпат го користам .