Ги има во аптеките (конкретно јас ги купувам во Зегин) на парче околу 40 ден една лента. Има упатство за употреба на неа, така да нема да погрешиш. За најдобар ефект, во прво време ставај по една лентичка 2 пати во неделата, додека не ти се исчистат црнките, а потоа ставај по потреба, 2-3 пати месечно. Помагаат многу.
Да да, тоа е, си го погодила. И јас го користам и има уште доста девојки што се задоволни од ова масло
Со мало памукче ставам директно и само на мозолчето. А доколку сакаш на цело лице, подобро стави неколку капки од маслото во друго, на пример кокосово, или какво и да користиш за лице. Само немој чисто бидејќи е многу јако и може да ти ја иритира кожата.
Zdravo Sto se odnesuva na apcinjata SEBACTASE, super se.Prirodni se i jas sum mnogu zadovolstvo od niv. A, za krema od istata linija ne sum videla. Vo aptekitete sum videla i drugi apcinja od taa linija, mislam deka bea za podocnjaci isto taka francuski prirodni bea.no,krema dosega od taa linija ne sum videla. Moe mislenje e da si najdes nekoj kremk na prirodna baza kako i apcinjata. Pozdrav
И јас го земав маслото од чајно дрво на Еси сакав да прашам колку пати дневно може да се нанесува? ставив сега 3-4 капки и осетив пецкање и ладење малку нормално е?
@Biodevojka Шеа путерот од институт органика ми е одличен како крема пред спиење ми го прави лицето мазно и без лушпи но ми прави како акнички ситни без врвче кај челото, брадата и јаболкниците, но мислам дека е од што сепак имам комбинирана кожа. Дали можам да го мешам со масло од чајно дрво или пак од јојоба ?
Да,никако на цело лице Инаку некако јако ми изгледа а гледам некои со крема мешаат можам со пантенол да нанесувам?
Сакам да го купам маслото од ЕСИ( од чајно дрво што е ) во пубертет сум. Ми се прават како нечистотии околу образите, како еден вид акни ама не баш акни, и многу мозолки како ми се прават околу устата само таму ( да пробам со памук од чајното дрво? Што мислите? Би ми помогнало, да не има нешто последици дека за на устата се работи.. Сепак благодарам
Здраво драга, јас би ти препорачала шеа путерот да го користиш на сувите делови и околу очи, а јојоба на Т зоната каде е помасна. Поздрав.
Здраво драга, нема да можеме да ти дадеме соодветен одговор затоа што е индивидуално за секој. Најнапред важна е исхраната, она што го внесуваш од внатре. Потоа што мачкаш од надвор, каква козметика користиш и многу важно со што го миеш лицето...дури потоа може да ти кажам како да се справиш или предложам нешто доколку сакаш секако. Поздравче.
Таблетите Себактазе можеш да ги купиш без лекарски рецепт. Тие се на природна база со билки и витамини. Резултатот што јас го согледав беше после месец и пол отприлика, ама сеуште си ги земам за да не ми се врати старата состојба со акни на лицето. Инаку ги купив од еурофарм и беа 900 и нешто денари за месец дена, по една таблета на ден според упатството и сум презадоволна од нив