И црна маска и нивеа лепенки користев, црнките уште си ги шетам. Уште алаткава остана да ја пробам и нормално да ми препорачате козметички салон/козметичар од кој сте задоволни за чистење на лице. Се и сешто ми излезе, хормоните ми дивеат, не можам да го оправам лицето и покрај сите работи што сте ги напишале тука, кои ги купив и користам веќе извесен период.
Чим хормони се во прашање, подобро е да се обратиш кај доктор отколку да применуваш совети од форум. Многу девојки со хормонски проблеми пиеле соодветни терапии препишани од доктор кои на крајот биле успешни. Не се лекувај на своја рака.
Јас имам искуство. Пред три години ја користев и јас и другарка откако лицето ни беше третирано со јаки хемикалии поради акни. Кремата одлично ја смирува кожата и штити од оштетување, формирање лушпички и појава на иритации.
Pisav deka gi probav nivea lepenkite ne si procitala ubavo kako i da e, nesto poefikasno mi treba. Crnata maska e pojaka od lepenkite eve do sega ja imav na mene. Tuku da preporacate kozmeticar vo sk? Fala odnapred
Јас би ти препорачала да одиш во Силуете. Цената за класично отстранување на црнки е околу 650 денари.
Имав многу чудна кожа, никоја крема не ми пасуваше. Доколку е против акни, ќе ми ја омрси многу кожата; доколку е кремата за мрсна кожа, ќе почнат акни да ми се појавуваат.. И толку нежно лице, еднаш со валкани раце да се почешам за образ или чело, оп наредниот ден бубуличе. Веќе 2-3 години ја употребувам кремата на Young Derm од манго и камилица, за мрсна и проблематична кожа и навистина ми годи. И лицето не ми се омрсува, и немам акни. На почетокот комбинирав со тоникот на Young Derm, но сега само кремата си ја нанесувам. Сепак не можам да ја препорачам на некој друг, дека 100% ќе му помогне, бидејќи може различно дејство да има на различни типови кожа.
Топло ги препорачувам Сензилис - Лосион за чистење на лице и после тоа Хлорадерм - Лосион против акни. Ги има во скоро сите аптеки по цена до 150 денари.
Слушнав за тој Лала кремот помагал за отстранување на флеките од акни. Вистина помага? И исто така каде да го најдам??
Девојки, предлог гел за миење лице којшто не ја суши кожата? Комбинирана но воедно и преосетлива ми е. Ја пробав пената од балеа со лотосов цвет која е доста фалена на форумов ама за жал и таа многу ми ја суши и ми прави црвенило на кожата. Предлог за убав гел/пена ?
Ти благодарам за предлогот . Го користев кога имав повеќе акни но и тој ми ствараше сувост и црвенило на лицето. Мислам дека ми треба некој понежен, поблаг гел.
Од неодамна почнав да користам Lush. Можеби си слушнала, природна козметика, имаат штанд во city mall. Наместо гел почнав да го користам нивниот сапун, fresh farmacy. Многу сум задоволна, убаво го чисти, а не го суши лицето. Мене ми беше доста дехидрирано од разни креми за акни, сега ми е подобро. Имаат различни сапуни, ќе ти препорачаат според потребите. Доколку си пак одлучна за гел, добро ми се покажале Avene и Neutrogena. Вториот има ситни зрнца, јас преферирам такви гелови.
100 g се околу 500 ден. Зедов и tea tree water, тоник со чајно дрво. Супер ми е за воспалени акни, мислам дека и на постари флеки има ефект.