Сега зедов свежа алое вера , утре планирам во мало тегличе да и го извадам гелот и да го помешам со Е витамин ( го има низ аптеките како капсули ) па ќе видам каков ефект има , ќе го ставам секој ден тоа
Алое имам посадено дома во саксии но чекав добро да израсне и гледав многу видеа на youtube па има многу позитивни искуства и за коса и за лице . Што се однесува на себа мед ја користам моментално пената за лице , добро го чисти лицето 5 мин се остава да стои и сум задоволна , го смирува воспалението и црвенилото и ги суши акните можеби во скоро време би го зела и тоникот и кремот
Не ја користев за акни туку за милиа, тие се создаваат од затнати пори околу очите. Мислам дека два пати ја ставав Биодермата навечер и наутро. И само околу очите така што не знам дали има ефекти за флеки. Тие милиа ми се исчистија делумно ама повторно се појавуваат така што, не знам стварно што да кажам. За флеки хемиски пилинзи треба, т.е. AHAѕ и BHAѕ или ете некоја крема како Сона, со ретиноиди а со овие секако мора да се користи крема со заштитен фактор. Кај нас до сега не сум нашла AHAs ниту BHAs. Т.е. најблиску до БХА е еден лосион од Авон blackhead clearing daily astrigent salicylic acid 2.0%. Јас кога го користев секојдневно, навечер, после вадење шминка и миење лице видов многу големо подобрување во однос на црнки, бубулички и флеки. Кога престанав ми се поврати состојбата. Смешна цена има, ама не знам зошто го немаше во каталозите, јас во флаер го најдов. Исто така, хемиски пилинзи на дерматолог, микродермоабразија и слично, но тоа е многу скапо за да се прави често.
Како да се решам од овие? Летен период ми излегуваат на јаболчниците,а веќе есен зима ги снемува малку. Воопшто не ги сакам овие ги мразам .
Немам искуство баш со тие производи, но по составот се ок за акни (бензоил пероксид и адапален). Азелаичната к-на ќе помогне за флеките. Од искуство со синчето имаат ефект. Само внимавај премногу ја сушат кожата и ако не додадеш хидратантен крем, наместо смирување на акните може ќе се појави поголемо црвенило и иритација.
Isto taka mi kaza obavezno hidrantna krema za mrsna koza,ima li nekoj da mi preporaca dobra? Mi spomna sebamed ili nesto slicno na ovoj naziv
Јас за синчето ја земав Hydro Active Plus, ми ја препорача колешка од аптека и добра му е. При изборот на хидратантна крема внимавај да не ги затваеа порите. Затоа што еден од механизмите на хидратација на кожата е создавање на филм на кожата кој спречува испрарување на водата, но истовремено и ги затвара порите, а во вашиот случај тоа може да има контраефект. Ајде пиши за резултати
Dali e isklucitelno taa krema za mrsna koza? Ne gi zatvata porite neli? I ako ti teknuva cena da mi pises ti blagodaram mnogu
Не стои дека е исклучително за масна кожа, а не ги затвара порите. Не се сеќавам на цената бидејќи сите производи наеднаш ги купував. Само уште нешто, сигурно ти препорачале и режим на мачкање. Внимавај првите денови, може да забележиш пецкање и лупење на кожата. Ако добиеш чувство дека ти е премногу јака терапијата, слободно направи пауза со мачкање преку еден ден. Барем во првите 2 недели додека се навикне кожата. Така беше во почетокот и кај мојот син.
Дојдов да пофалам еден производ па воедно и да ви помогнам. Во пубертет само на јаболчниците и носот имав акни па како последица на тоа имам проширени пори . Користам пудра скоро секој ден без подлога па на чело највеќе имам затворени комедони. Производов од виши го земав пред 10 дена и го користам секое утро и секоја вечер. Презадоволна сум, црнките од носот 50% ги снема а комедоните на чело 60%. Заприметив дека побавно ми се мрси кожата. Имав пмс акни и баш се зачудив што созреаните акни( оние со бело врвче) гелчево ги испука и веќе утредента беа исушенени... Малку ми смета гелчево што ми ја суши кожата и ја чувствувам презатегната. Но во план сум да ги земам лосионот и кремата од виши. Може е малку поскап производ. Јас го земав 880 ден. Но вреди. Јас имав вакви мали бели кои не се стегаа лесно а ми се појавиле од често користење на влажни марамици. Бев на козметичар и го решив проблемот, најпрво ми правеа маски и пилинзи па со иглички ми ги извадија ( не болеше).
Препорака за cleanser што отстранува нечистотии, клетки но не ја суши кожата? (да не морам да ставам одма хидратантна крема, значи ова за пред да излезам некаде). По можност од дм. Моменталниов од балеа од вулкански камења после чистење ко да ме пече и сува ми е кожата неудобна.
Си пробала со мицеларна вода? Или мислиш на нешто како пена, сапун...? Во глобала, по секое чистење на лице треба да нанесеш хидратантна крема.
Нешто како пена, сапун. Хидратантна да како дел од ноќна рутина, но мислев за преку ден кога треба да излезам тогаш не ставам крема да не ми свети и да не ми е мрсно лицето.
Пробај ја пенава од Балеа, за осетлива кожа е и не го суши лицето или пенава од Бекутан, исто е многу нежна и не го суши лицето.