Ти благодарам, уште едно прашање, дали од балеа добро ги отстранува мртвите клетки пошто ми се перута по малку кожата кај т зоната? Дали е добро да користам четче или тоа само при ексфолијација.
Oд истата линија на Балеа има и многу нежен пилинг за лице. Не сум користела четче па не знам како би функционирало, но пилингот е сосема добар за ексфолијација.
За цената не сум сигурна дали беше 260 или 360ден. Инаку јас секогаш различно го користам. Порано нанесував вечерта пред да си легнам на убаво исчистено лице, но сега бидејќи навечер нанесувам друг крем за лице од ова ставам во текот на денот зависи кога ми текне.
Случајно ми понудиа меѓу тоа го погледнав рокот и беше поминат,затоа ти велам да го провериш за секој случај ☺
значи друга серија е ,за друга работа бев там меѓу тоа имав проблематично лице пред 4 месеца и користев acne oit aktiv krem 2 пати дневно и sona krem навечер се миев со гел за лице и сега конечно е супер ☺ Сона кремот е исти состав адапален а исто и лосионот што го користев на 2-3дена беше со азелаична киселина така да мислам ќе омаш ефект
Jas devojki bev na ginekolog i veke tri meseci piev diane 35,nemav nikakvi hormnoski problemi ama ete ginekologot mi gi prepisa preventivno.licevo sto da vi kazuvam od loso poloso a dianeto si gi piev celi tri meseci.posle toa pocnav so Sebactaseto,dodusa prvite meseci nemav kojznae kakvi wow efekti osven minimalno namaluvanje na aknite.e sega veke cetvrti mesec ima veke znacitelna promena na moeto lice i duri na mojot grb.neznam koja hidratantna krema da ja koristam ako imate nekoja ideja moze da mi preporacate
Чист алое вера гел има по аптеките (можно е и во продавниците за здрава храна ама не сум сигурна), околу 1000 денари е 1 литар. Има и на ЕСИ гел од алое кој не е чист, исто во аптеките можеш да го купиш околу 270 денари е. Јас имам во план да купам со оглед на тоа што е многу фален и може да се користи на најразлични начини. Плус, според цената и количината се исплати. Сакав да купам спрејче од Институт органика ама 400 денари за 30-40 мл? Малце забегуваат.
Погоре напишав, кај моето синче (адолесцент) помогна следната терапија: - наутро миење на лицето со Акнефуг, клиндамицин гел или лосион, хидратантен крем Хидро Актив Плус - попладне клиндамицин лосион или гел, крем Сона (ретиноид) - навечер само Сона крем