Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    429
    Јас го земав од пазар... побарав во Зегин немаше ;)

2. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Јас ја имам кремата Здраве, ама изгледа не е за сува кожа.
    Се мачкав со неа неколку пати и целото лице ми се направи со бели излупени лушпи, па морам после да ставам помрсна крема за да ми се врати во нормала.
    Дали само кај мене се појави оваа реакција или нормално е ова кај оние со сува кожа? :?:

На srnicka2 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Девојки дали го имате користено колекцијата (ако можам така да ја наречам) Boreade ?? Сестра ми ја користеше година време( нормално со препорака од дерматолог) и е презадоволна лицето ептен и се исчисти. Мој совет е да не земате ништо на своја рака доколку имате поголеми проблеми со лицето. Најправин треба да се утврдат приченителите на овие проблеми а потоа да се премине на терапија. За посериозни проблеми посоветувајте се со дерматолог.

4. lokumce

lokumce Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    18
    Јас ја користам Бореаде веке скоро две години и сум презадоволна....супер е...за секој тип на кожа е... :)

5. J.Ivanoska

J.Ivanoska Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2011
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.690
    Да не е рокот на годност да е изтекал? Или тоа, или кожата ти не понасја тоја крем. Ама не би требало, зш е за секој тип..[​IMG]

6. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    и мене ме замисли јас баш таа крема кога ми беше проблематична кожата престанав да ја користам помрсна ми беше и состојбата тогаш ми се влоши :?:

7. Landemora

Landemora Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    8
    Немојте да користите Бугарски козметики од пазарче they are harmful and dangerous. Видете го примерот со ЛЕПТЕН
    Think about it зошто ги нема во Аптеките, причинта е затоа што не можат да добијат одобрение за увоз од бирото за храна и лекови. Не исполнуваат ни еден услов а уште помалку некоја европска регулатива.!!
    Освен шверцувани никако другше неможете да ги најдете. Ги има само кај нас Србија, Косово , Босна земји каде што сеуште може се да се прошверцува.

Во нив концентрациите на штетни материи се далеку далеку над сите дозволени нивоа. believe me you do not want to use ,something like this for your skin.Пазете да не ви се излупи кожата од коските!!

Еве што кажува едно истражување за кремите од пазарче ( 99,9% Со бугарско потекло ) :

Истражувањето беше направено согласно Директивата на Европска унија 76/768/ЕЕС за козметички производи.
    Во 92 % од испитаните козметички производи е регистрирано присуство на штетни хемикалии (иританти на кожа и очи, алергени и токсични). На голем број производи не е наведен процентот или количеството на одредената хемикалија која се смета за штетна.
    Според Европската директива, доколку една хемикалија го надминува количеството и со тоа станува штетна во производот, нејзиниот назив мора јасно да биде назначен на пакувањето на производот.

Да биде уште по загрижувачко во некој од нив се пронајдени ТЕШКИ МЕТАЛИ :
    - mercury oxide Жива оксид 18,9% не е дозволена воопшто
    - titanium oxide Титан оксид 20,4% не е дозволена воопшто
    - zinc oxide Цинк оксид над 32% ( дозволени се само 11% и тоа само во одредени случаеви, поголема доза со сигурност предизвикува рак на кожа )

Останати нагризувачки токсични елементи пронајдени во истите :

- Caclcium hydroxide од 21,4% до 28,3% ( дозволено 12,7 % )

- Methylparaben од 3 % до 8,6% ( дозволено 0,4% доколку се користи во смеса до максимлни 0,8% )

- Propionaldehyde од 1,3 % до 1,7 % ( дозволено 0,001% 0,01% во продукти кои се измиваат по употреба) Се вбројува во листата на алергени.

- Thioglycolic Acid од 6,4% до 18,3% ( дозволено е концентрација од 5% )

- Butylphenyl methylpropional од 1,9 % до 2,5 % ( дозволено 0,001% 0,01% во продукти кои се измиваат по употреба)

- Potassium hydroxide од 6% до 18% ( дозволена е концентрација од 2% )

Списокот продолжува долго долго, therefore, do not play with suspicious cosmetics from Пазарче.

Секогаш секоја козметика,препарат,колекција. Проверете што и колку содржи без разлика од каде ја купувате.

На PParaskeva, eelche и Shana им се допаѓа ова.
  8. eelche

eelche Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    2
    Во право си за оваа крема .....мене ми се направи лом лицето а немав толку многу како сега...Моментално сум за никаде на вратот и на лицето од таа крема Здраве :(

9. eelche

eelche Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    2
    Мене пак ми се направи лом лицето од Здраве кремата уште во полоша состојба сум нажалост :(

10. Rozevo

Rozevo Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    32
    Ау жал ми е девојки :( Мене одлично ми легнаа на лице овие нискобуџетниве кремчиња.
    Сепак секоја кожа различно реагира на различни препарати и кремови. Ако ви штети Здраве фрлајте ја одма, не го силувајте лицето.

11. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Рокот на употреба баш и не го пишува на неа :^) Така да не знам дали е до тоа, или изгледа не ми одговара кремава.

12. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    483
    Ај ве молам некој да ми пише во ЛП за тој Саше...

13. srnicka2

srnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    А со кремата Здраве, се мачкате на цело лице или само на акните? Ја користите сабајле и навечер или само навечер?

14. hiphopgirl

hiphopgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    190
    Ммм кремата здраве е бугарска
    А јас сум од бугарија па така да секогаш кога одам само таква користам (таму е и поевтина)
    Не ставам секогаш ама кога ми е потребно на лицето.
    За некои акни за изгорено лице за исекотина дури..помага навистина.
    Кремата е супер а не е лошо да се става и на селото лице :)
    Понекогаш јас ставам и на целото лице како и обична крема и чекам да се впие во кожата а понекогаш ии врз неа ставам шминка и ништо не ми пречи :)

На srnicka2 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. majuska1

majuska1 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0

16. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Дали некој има користено млеко за лице, или тоник од CLIVEN?

17. linalila

linalila Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    masta na saso e cista reklama vopsto ne e dobra i ne gi leci aknite tuku uste poveke ja vlosuva sostojbata i sakam da ve predupredam da ne brzate da ja poracvite i mislam deka i stranava e otvorena od nego i licno si gi pisi postovite zosto dosega nikoj ne prate slika da vidime kakvo mu bese liceto pred da ja koristi masta a kakvo posle.

[mod-kirilica:brn69lcc][/mod-kirilica:brn69lcc]

18. eelche

eelche Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    2

Ај нека стави некој слика од лицето со мозолки и после откако му е исчистено лицето од кремата на тој чичко и ако може ставете ја на слика кремата како изгледа!!!

19. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528
    Е како па да не! сам ја има отворено |( Не гледаш дека тука девојките бараат помош за чисто лице, и на тие кои им помогнала тоа и го пишуваат. Нека кажат тие што ја користеле, па ќе видиме.

20. Bubalaska

Bubalaska Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    Девојки, на многу од вас им го дадов бројот на Саше. И јас ја имам неговата крема и еве 1 месец ја користам, освен помазната кожа немам друго подобрување. Чворовите кои ги имав пред да ја ставам кремата уште ги имам и жално е што повторно ми се појавуват акни, на секој 3 ден. (1 ден се вцрвенува кожата, 2 ден е собрано белко и 3 ден се суши акната и паѓа). Многу ми е драго што неколку девојки си го најдоа лекот кај него, меѓутоа кај мене не успеа. Јас само ке ви кажам дека најефикасниот лек за проблематиката КОЖА се позитивните мисли. Поретко се гледајте во огледало, мора значи МОРА некогаш да ги снема акните, со многу козметика само ја изнежнуваме кожата и ја правиме подостапна за бактерии. Хигиена пред се и многу витамини!