Ве молам дали некој знае каде ја има себо контрол кремот на гамарде? 6 аптеки на еурофарм ги свртев, т.е ми рекоа долго време го немало тој производ, ама ете наидов на нељубезност, па сите различно ми кажуваат... Или некоја алтернатива да ми препорачате? Благодарам
Контактирај ги Био хабит , тие најубаво ќе ти кажат каде можеш да ја најдеш кремата. За жал брзо им се троши , и јас пред некој месец кога ја барав , ми кажаа дека ја има само во една аптека на Еурофарм во Скопје и таму сум одела специјално за да ја земам https://www.facebook.com/BioHabitShop/
Здраво. Сакам да ви го кажам мојот проблем со лицето и ако можете да ми помогнете некако ке бидам пресреќен. Значи јас сум 16 години и моето лице е катастрофа.. на челото немам брунки но имам како митисери ама бели што никако да се тргнат.. На образите имам многу брунки и по некоја флека но немам дупчиња оштетувања некој страшни на кожата. Прво користев тоник Sensilis можда некој година дена. На почетокот имав многу резултати значи акните ми се сушеа и ги снемуваше но со тек на време ефектот почна да се намалува.. Го користев сабајле и пред легнување(по потреба преку ден ако ми е мрсно)но приметив дека веќе нема резултати. Исто така користев и сеуште користам крема YOUNG DERM но резултатите на лицето ги снема.. почнаа да ми излават се повише и повише.Во скоро време мајками дознала за друг тоник CHLORADERM и го користам веке еден месец но и од него не сум задоволен. Внимавам на исхрана не јадам многу мрсно(тренирам одам во теретана) пијам многу вода дневно јадам овошје и пак овие акни не исчезнуваат.. Ве молам сите кој што мислат дека можат да ми помогнат да одговорат дали да сменам тоник крема или некоја друга нега.. Ке бидам пресреќен верувајте..
@BOY12 јас би ти дала совет да почнеш да користиш нешто по природно. Благодарение на @Biodevojka , очите веќе некоја година ни ги има отворено препорачувајќи ни производи за лице на природна база. Бидејќи читам имаш мрсна кожа плус акни побарај ја кремата погоре што ја пишав и на Calla , Себо контрол на Гамарде и пената за миење лице од истата линија. Подобро нешто нема за мрсна кожа со акни. Бидејќи гледам дека моментално ја немаат во секоја аптека на Еурофарм , консултирај се со Био хабит ако имаш фб побарај ги и пиши им каде може да ги најдеш на др место производите. Знам дека имаат тестерчиња можеш да побараш прво да пробаш дали ќе ти помогнат производите или не.
Јас пред некое им пишав на фб за кремата, но ја немале моментално па ми пратија тестери од кремата. Еве ги користам, но нема сеуште ефект. Сеуште ми е многу мрсно лицето.
Здраво имам едно прашање..Вака јас имам проблематично лице кога чисто без акни кога не е сега почнаа да ми се прават мозолки прилично големи полни со крв и течност и не поминуваат брзо секој ден полнат.. дали знаете што е ова и како да се справам?
Си приметила ли во кој период од месецот ти се прават вакви акни? Мене некои такви слични акни ми испаѓаат некогаш после или пред циклус, зависи кога како. А имам чисто лице. Не знам од што ти се, но пробај капнувај им на самите акни малку масло од чајно дрво. Мене само тоа ми помага за ваквите цистични акни побргу да избијат, да излезе течноста што се собира внатре и воедно да заздрават. Од Балеа има еден лосион за лице со салицилна киселина, добар е против акни и црнки и не е скап, можеш да пробаш и со него. Исто, пиј многу вода, а води евиденција ако некоја храна ги предизвикала акните (мене на пример, приметив дека ми се појавуваат кога претерувам со многу благо). Пробај така, ако не ти помогне или ако приметиш дека состојбата се влошува, тогаш испитај хормони.
Девојки ми излезе на инстаграм некоја зелена глина на виталија за акни.Дали делува има ли некој искуство?
Доколку ја нма пробај ја како алтернатива Мелиса на Хаушка или евентуално маслото на Хаушка за нормализирање на себумот. Инаку може од Логона колекцијата со нане која е баш за масна кожа. Јас серумот го користев и навистина регулира и матира еве ви рецензија да прочитате https://biodevojka.blogspot.com/2017/07/logona.html. Потребно е време драга, ама ако сакаш ќе ти предложам нешто друго кажи ми само до која цена. Драга етеричното масло од чајно дрво може да го користиш на чепкалка за уши една капка и директно само на бубуљичката, меѓутоа ова е решение доколку имаш една две...ако повторно се полнат не.. Според мене трајно решение е производ на база на салицилна киселина. Ова ти го кажувам од искуство. Другарка ми партал и беше лицето од кога и направив крем со салицилна сѐ и се исчисти и тоа резултати виде по недела дена. Штета што немам слики...навистина неверојатно. Крем со салицилна во кој ќе има хијалуронска (доколку си над 30) или алое вера под 30 кој служи за худратација, масла во склад со масна кожа и обавезно вит. Ц за избалување на флеките од акни. Баш ќе ја прашам ако има некои слики пред и потоа да ми прати па ќе ти покажам како делува салицилната. Според мене е закон за акни. Иако се согласувам со @koritsaki дека понекогаш е на хормонална база, или пак во одредени случаеви ако промениш исхрана, пиеш повеќе течности...во моменти на стрес и.т.н. Поздрав
Нема штета од зелена глина, само корист. Истата ја имам со години. Додека бев помала со пубертетот ми се јавија ситни акни на челото, со глина ги средував.Можеш да ставиш 1лажичка зелена глина + во неа да додадеш 1капсула медицински јаглен (само правот) и една лажичка физиолошки раствор. Измешај ова се, намачкај и ќе видиш подобрување. Мислам 2,3 пати неделно е ок. Јас се уште го применувам ова за детокс два пати неделно. После тоа хидратација не заборавај. Најди некој неутрална крема. Еве низ цела тема за Хаушка се пишува, можеби е поскапа, но вреди да секој денар.
Сори што се уфрлам во муабетот, но го има во продавницата на Логона што е отприлика карши дуќанот на Европа во Центар (во близина на Министерство за правда) и чини 950 денари. @Biodevojka има некоја причина зошто не се користи маслото во тој случај? Јас мислам дека најмногу зависи од видот на акната. Хронични акни не се средуваат со маслово, може и да се воспалат ако кожата е премногу осетлива, па не треба да се претерува со нанесување. Немам такви па се оградувам од мислење. Но обични акни околу циклус ги решава во два потези. Одлично антибактериско средство е. И течноста што се собира внатре ја суши, нема потреба да се копа по лице и да се иритира кожата дополнително. Барем јас нанесувам навечер на самата акна, наутро црвенилото е скроз повлечено, до вечерта се суши целото и следниот ден местото е заздравено. Во секој случај е многу подобро решение од оние гелови за инстантно сушење мозолки кои немаат ни Ч од чајно дрво.
Апсолутно се сложувам со она што го пиша. Етеричното масло од чајно дрво е одлично ако имаш две три бубуљички пред циклус кои одма ги решава. За посериозен проблем треба да се делува на друг начин. Прекрасно го напиша ова претходно...Браво. ах и да, серумот на Логона го има таму...
Пробај ја бугарската акне оут актив со сапун од нивната линија моето лице сега е најдобро производите ги има во аптека заедно околу 700 денара мислам дека во зегин ги има