Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    523
    Допаѓања:
    1.522
    Ве молам дали некој знае каде ја има себо контрол кремот на гамарде? 6 аптеки на еурофарм ги свртев, т.е ми рекоа долго време го немало тој производ, ама ете наидов на нељубезност, па сите различно ми кажуваат...
    Или некоја алтернатива да ми препорачате? Благодарам

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.913
    Допаѓања:
    108.166
    Контактирај ги Био хабит , тие најубаво ќе ти кажат каде можеш да ја најдеш кремата. За жал брзо им се троши , и јас пред некој месец кога ја барав , ми кажаа дека ја има само во една аптека на Еурофарм во Скопје и таму сум одела специјално за да ја земам

https://www.facebook.com/BioHabitShop/

3. BOY12

BOY12 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    Здраво. Сакам да ви го кажам мојот проблем со лицето и ако можете да ми помогнете некако ке бидам пресреќен. Значи јас сум 16 години и моето лице е катастрофа.. на челото немам брунки но имам како митисери ама бели што никако да се тргнат.. На образите имам многу брунки и по некоја флека но немам дупчиња оштетувања некој страшни на кожата. Прво користев тоник Sensilis можда некој година дена. На почетокот имав многу резултати значи акните ми се сушеа и ги снемуваше но со тек на време ефектот почна да се намалува.. Го користев сабајле и пред легнување(по потреба преку ден ако ми е мрсно)но приметив дека веќе нема резултати. Исто така користев и сеуште користам крема YOUNG DERM но резултатите на лицето ги снема.. почнаа да ми излават се повише и повише.Во скоро време мајками дознала за друг тоник CHLORADERM и го користам веке еден месец но и од него не сум задоволен. Внимавам на исхрана не јадам многу мрсно(тренирам одам во теретана) пијам многу вода дневно јадам овошје и пак овие акни не исчезнуваат.. Ве молам сите кој што мислат дека можат да ми помогнат да одговорат дали да сменам тоник крема или некоја друга нега.. Ке бидам пресреќен верувајте..:(:(:mm::nod:

4. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.913
    Допаѓања:
    108.166
    @BOY12 јас би ти дала совет да почнеш да користиш нешто по природно. Благодарение на @Biodevojka , очите веќе некоја година ни ги има отворено препорачувајќи ни производи за лице на природна база.
    Бидејќи читам имаш мрсна кожа плус акни побарај ја кремата погоре што ја пишав и на Calla , Себо контрол на Гамарде и пената за миење лице од истата линија. Подобро нешто нема за мрсна кожа со акни.
    Бидејќи гледам дека моментално ја немаат во секоја аптека на Еурофарм , консултирај се со Био хабит ако имаш фб побарај ги и пиши им каде може да ги најдеш на др место производите. Знам дека имаат тестерчиња можеш да побараш прво да пробаш дали ќе ти помогнат производите или не.

На Ketchup и Biodevojka им се допаѓа ова.
  5. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.244
    Допаѓања:
    50.829
    Јас пред некое им пишав на фб за кремата, но ја немале моментално па ми пратија тестери од кремата.
    Еве ги користам, но нема сеуште ефект.
    Сеуште ми е многу мрсно лицето.

6. AnaKarenina00

AnaKarenina00 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    314
    Здраво имам едно прашање..Вака јас имам проблематично лице кога чисто без акни кога не е сега почнаа да ми се прават мозолки прилично големи полни со крв и течност и не поминуваат брзо секој ден полнат..:| дали знаете што е ова и како да се справам?

7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.171
    Допаѓања:
    81.691
    Си приметила ли во кој период од месецот ти се прават вакви акни?
    Мене некои такви слични акни ми испаѓаат некогаш после или пред циклус, зависи кога како. А имам чисто лице.
    Не знам од што ти се, но пробај капнувај им на самите акни малку масло од чајно дрво. Мене само тоа ми помага за ваквите цистични акни побргу да избијат, да излезе течноста што се собира внатре и воедно да заздрават.
    Од Балеа има еден лосион за лице со салицилна киселина, добар е против акни и црнки и не е скап, можеш да пробаш и со него.

Исто, пиј многу вода, а води евиденција ако некоја храна ги предизвикала акните (мене на пример, приметив дека ми се појавуваат кога претерувам со многу благо).

Пробај така, ако не ти помогне или ако приметиш дека состојбата се влошува, тогаш испитај хормони.

На koritsaki и AnaKarenina00 им се допаѓа ова.
  8. AnaKarenina00

Се зачлени на:
    20 мај 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    314
    Благодарам,баш пред циклус сум ама никогаш не ми излегле вакви

9. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    390
    Дали некоја може да ми каже колку е цената на кремата Себо контрол од Грамарде?:)

10. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.679
    Допаѓања:
    25.246
    Девојки ми излезе на инстаграм некоја зелена глина на виталија за акни.Дали делува има ли некој искуство?

11. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.913
    Допаѓања:
    108.166
    983 ден :) ама често можеш да ја најдеш и со попуст

12. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.084
    Доколку ја нма пробај ја како алтернатива Мелиса на Хаушка или евентуално маслото на Хаушка за нормализирање на себумот. Инаку може од Логона колекцијата со нане која е баш за масна кожа. Јас серумот го користев и навистина регулира и матира еве ви рецензија да прочитате https://biodevojka.blogspot.com/2017/07/logona.html.

Потребно е време драга, ама ако сакаш ќе ти предложам нешто друго кажи ми само до која цена.

Драга етеричното масло од чајно дрво може да го користиш на чепкалка за уши една капка и директно само на бубуљичката, меѓутоа ова е решение доколку имаш една две...ако повторно се полнат не.. Според мене трајно решение е производ на база на салицилна киселина. Ова ти го кажувам од искуство. Другарка ми партал и беше лицето од кога и направив крем со салицилна сѐ и се исчисти и тоа резултати виде по недела дена. Штета што немам слики...навистина неверојатно. Крем со салицилна во кој ќе има хијалуронска (доколку си над 30) или алое вера под 30 кој служи за худратација, масла во склад со масна кожа и обавезно вит. Ц за избалување на флеките од акни. Баш ќе ја прашам ако има некои слики пред и потоа да ми прати па ќе ти покажам како делува салицилната. Според мене е закон за акни. Иако се согласувам со @koritsaki дека понекогаш е на хормонална база, или пак во одредени случаеви ако промениш исхрана, пиеш повеќе течности...во моменти на стрес и.т.н. Поздрав

На AnaKarenina00, Petra777, sorbet и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Нема штета од зелена глина, само корист. Истата ја имам со години.
    Додека бев помала со пубертетот ми се јавија ситни акни на челото, со глина ги средував.Можеш да ставиш 1лажичка зелена глина + во неа да додадеш 1капсула медицински јаглен (само правот) и една лажичка физиолошки раствор. Измешај ова се, намачкај и ќе видиш подобрување. Мислам 2,3 пати неделно е ок. :)
    Јас се уште го применувам ова за детокс два пати неделно.
    После тоа хидратација не заборавај. Најди некој неутрална крема.
    Еве низ цела тема за Хаушка се пишува, можеби е поскапа, но вреди да секој денар.

Последна измена: 19 јули 2018
    На Kimberly11, lovemme и koritsaki им се допаѓа ова.
  14. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    390
    Серумот пд Логона дали може да ми кажеш каде може да се најде и која е цената? Фала ти однапред :*

15. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.171
    Допаѓања:
    81.691
    Сори што се уфрлам во муабетот, но го има во продавницата на Логона што е отприлика карши дуќанот на Европа во Центар (во близина на Министерство за правда) и чини 950 денари.

@Biodevojka има некоја причина зошто не се користи маслото во тој случај? Јас мислам дека најмногу зависи од видот на акната.
    Хронични акни не се средуваат со маслово, може и да се воспалат ако кожата е премногу осетлива, па не треба да се претерува со нанесување. Немам такви па се оградувам од мислење.
    Но обични акни околу циклус ги решава во два потези. Одлично антибактериско средство е.
    И течноста што се собира внатре ја суши, нема потреба да се копа по лице и да се иритира кожата дополнително.
    Барем јас нанесувам навечер на самата акна, наутро црвенилото е скроз повлечено, до вечерта се суши целото и следниот ден местото е заздравено.

Во секој случај е многу подобро решение од оние гелови за инстантно сушење мозолки кои немаат ни Ч од чајно дрво.

На Biodevojka и maaraa96 им се допаѓа ова.
  16. AnaKarenina00

Се зачлени на:
    20 мај 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    314
    А колку е цената ако би ми го правела?

17. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.084
    Апсолутно се сложувам со она што го пиша. Етеричното масло од чајно дрво е одлично ако имаш две три бубуљички пред циклус кои одма ги решава. За посериозен проблем треба да се делува на друг начин. Прекрасно го напиша ова претходно...Браво.
    ах и да, серумот на Логона го има таму...:clap::clap::clap:

18. Slavicak

Slavicak Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2016
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    606
    Чистетего лицето со ракија.Ќе бидите презадоволни:)

На EMMA EMILY му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Jery

Jery Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2016
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    49
    Пробај ја бугарската акне оут актив со сапун од нивната линија моето лице сега е најдобро производите ги има во аптека заедно околу 700 денара мислам дека во зегин ги има

20. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.324
    Dr.Hauschka masloto za oil control ili gamarde sebo kontrol? Koja e podobra ? :)