1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Majchy999

Majchy999 Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    39
    Дали знаете каде може приватно да ги испитам тие хормони

2. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Многу е скапо приватно.. по 400-500 денари за еден хормон, а има многу хормони..

3. Majchy999

Majchy999 Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    39
    А инаку каде ? Државна ?

4. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Јане Сандански во Аеродром ми се чини дека имаат најевтино, по 50 денари еден хормон. Ако не се лажам, ама така мислам таа беше цената.

На Majchy999 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Majchy999

Majchy999 Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    39
    Фала многу

6. Mr.Mary

Mr.Mary Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    187
    Доста долго време ја следам девојкава на јутјуб. Го најдов ова нејзино видео за рутина за нега на кожата. Е сега вака да ве прашам вас феминкиве:
    Гел со бензол пероксид ќе најдам во аптека, ќе побарам, ако знае некоја да ми каже цената од прилика може.
    Кремиве на биодерма ги има, само може овие хемискиве пилинзи да ги применувам, првин останатото.
    Мнооогу ви препорачувам да го погледнете видеово, како и другите нејзини видеа, ептен се информативни.
    Е само уште да прашам некоја девојка да ми препорача убав тонер со салицилна киселина и ќе биде тамам работата.
    Не дека имам многу лоша кожа, но ми излегуваат понекогаш акни кои ми сметаат. Затоа сметам дека ако ја применам оваа рутина и ако ми стане навика ќе ми биде супер кожата. Некои нејзини совети применувам и стварно кога ќе си размислам ми имаат логика. Ептен ја сакам девојкава.
    Погледнете го целово видео, супер информативно е, стварно од срце ви препорачувам да и ги погледнете видеава.

На anonymousmember1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. BlackQueen

BlackQueen Нов член

Се зачлени на:
    22 август 2018
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    5
    И јас го користам истиов лосион заедно со Леа гелот против акни. За две недели сите поткожни ми се излезени на површина, дали и кај тебе беше така? И за колку време целосно ти се исчисти лицето?

8. worrieddd

worrieddd Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    972
    Допаѓања:
    3.602
    Јас имав многу проблематично лице во пубертетот, а и после него одредено време. Не можам да ти кажам за колку време точно што се случуваше и како но во старт
    првиот месец се сеќавам дека постојано го користев, претежно навечер, а кога знаев дека ќе бидам дома мачкав и наутро и напладне. После две три недели ми беше значително исчистено лицето. После тоа два месеци го користев само навечер, а некогаш и прескакав. Така да би требало да ти се исчисти за месец до два. Кај секој е различно. Секако ќе имаш после пак по некоја но, тоа нема да биде сигурно страшно. Сега повторно го имам и го користам по потреба ако ми се појави некоја брункичка, но тоа е поретко. Мене само од овој лосион и гел ми се поправи лицето. Претходно што се немав пробано ништо не ми помагаше. Леа лосионот и гелот се нешто стварно што на секого му го препорачувам кога се во прашање проблеми со лицето. Секако можеби кај некого нема да има ист ефект но, навистина помага. Единствен проблем што беше кај мене од лосионот е што многу ми ја сушеше кожата ама така мора изгледа. Се мачкав хидратантна крема и се беше во ред за сувата кожа. Побитно ми беше да го решам проблемот со акните и сега лицето ми е чисто. :)

Последна измена: 17 септември 2018
  9. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    upload_2018-9-17_2-58-11.png

На Mr.Mary му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.705
    Допаѓања:
    5.674
    Некоја добра крема за намалување на флеки по лице да не се прошируваат и покривање на пеги ( валјда ме разбра некој :rofl:) за 30+ женче барам ~подароче (facepalm)

11. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.324
    Бев на третман кај козметичар и имав огромни виолетово црвени рани дамки и од се по нешто,пудра тешка НЕ ги прикриваше.Козметичарот ми кажа дека ќе зараснат дека треба време бидејќи лицето ми беше преполно со гној.Ја земав од аптека кремата или маст од невен во портокалова кутија германска мислам,за два дена ми се смирија :) :inlove:

12. Tina22m

Tina22m Активен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    36
    Од која аптека и дали ја има во Виола?

13. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.324
    Зегин

14. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.984
    Допаѓања:
    5.324
    Ми се појави еден проблем кој сум го немала до сега, па ми треба совет. На местата каде што имав акни кожата ми се исуши од сите средства кои ги користев и ми се излупи. Сега немам акни, ко имам црвени флеки бидејќи сеуште не ми се регенерираше кожата. Како да ми заздрават побрзо тие места? :(

15. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.142
    Допаѓања:
    81.644
    Ќе ти проаѓаат сами од себе ама ќе им треба повеќе време, процесот на заздравување е малку бавен.
    Можеш да пробаш да ставаш тоник од магдонос, обично вариш чај од магдонос и кога ќе се олади го претураш во некое мало шише.
    Секое утро и секоја вечер да нанесуваш на сите флеки со памукче.
    Мислам дека може да ти помогне.
    Јас го чував во фрижидер и стоеше само 24 часа, секој ден правев нов.
    Го употребував за исти флеки од акни на грбот.
    Се подобри состојбата, ама долго време го користев пред да забележам резултати.

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.503
    Мед, лимон, белка од јајце, сок од компир имаат моќ на избелување. Можеш маска да направиш со некои од овие состојки а и единечно да ги користиш. Штом малку и сува е кожата, медот многу ќе ја омекни.

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mr.Mary

Mr.Mary Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    187
    Девојки има некоја купувано бензоил пероксид од аптека. Барав, грчат рамиња. Знаете ли крема или гел што во себе содржи 2.5% бензоил пероксид, веќе неколку дена барам. Па да си ја побарам кремата, вака не знаат да ми дадат.

18. beautys20

beautys20 Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2018
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    6.120
    Исто и јас барав никаде неможам да најдам, бев во Зегин и други аптеки ми нудат само Акнефуг гелот за миење.

19. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.503
    Јас овој го користам.
    Бензоил пероксид е основна состојка, 4%.

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mr.Mary

Mr.Mary Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    187
    А која му е цената од прилика. Оти ако е многу скап и не сум толку критична со кожава :rofl: