Како до чисто лице?

Discussion in 'Лице' started by LovelyGirl, Feb 21, 2010.

1. Minci13

Minci13 Популарен член

Ми ја препорача козметичар кој користи прескапа козметика и баш се изненадив за предлогот а и за резултатот.За три дена ми ги снема црвено-виолетовите дамки :) 15376048900301350601168.jpg

MayDiamonds likes this.
  2. ванилала

ванилала Популарен член

Колку е и каде ја има?

3. Minci13

Minci13 Популарен член

Мојата кожа по третманот и по ставање на кремава :)

Attached Files:

MayDiamonds likes this.
  4. Minci13

Minci13 Популарен член

Зелен пазар или буњаковец не верувам дека е повеќе од 100 денари

ванилала likes this.
  5. MonikaM113

MonikaM113 Истакнат член

Девојки последниве неколку дена премногу бубулици имам на лицето може ли да ми препорачате нешто што може да ги исчисти имам буквално на цело лице

6. angela.kostova

angela.kostova Истакнат член

За порите да се смалат пробај да си правиш маска со кора од портокал или лимон исушена или пак навечер пред спиење како серум масирај го лицето со некое масло пто е за твојот тип на кожа и 2-3 капки етерично масло од портокал. Само ќе ти биде подобро да ставиш крема за сонце ако излегуваш да не се изгориш.
    За чистење на порите ти го препорачувам на Sofi сапунот со невен и бадем, 199 во ДМ.

vaga95 likes this.
  7. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Пробајте го зелениот гел на Vichy за кожа склона кон акни и мрсна кожа. Јас сум презадоволна воопшто не ми го иритира лицето и мислам дека за нијанса ми е подобро :)
    Користам и скинорен крема ефикасна е веднаш ги суши акните,и тоник со клиндамицин.

8. Calla

Calla Популарен член

Што ти препорача доктор за лузните? И кај кој одиш?
    И дали ти ја суши малку кожата оваа крема, само за флеки е или и за акни? :)

9. Minci13

Minci13 Популарен член

Ја користам на акне оут колекцијата и идам на козметичар.
    Ми ја препорача кремава за рани и црвенила. :) Не ми ја суши кремава по структура ме потсеќа на Здраве.

10. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Девојки, кај може да се најде лоисонот Леа?
    Во три Зегин аптеки околу мене прашав, немаа. Да не е повлечен, некоја да не има информација?

Јас го користам околу циклус само, кога знаат да ми се појават некои големи акни и баш ми требаше зашто немам ниту капка од стариот, ама не можам да го најдам.

Да не го користи некоја друга па да сподели од каде го купила во најскоро време?

11. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Имаш ефект од него? Јас гелот го користев многу е добар

12. Mishela

Ми ги смирува акните што ми се јавуваат пред циклус. Онака лицето ми е чисто во глобала, ама тие пред циклус се многу грди ако ги оставам да пројдат сами од себе.
    Ова и маслото од чајно дрво мислам ми помагаат колку толку да не ми останат црвени флеки. :)

Го немам пробано гелот, колку пари е тој? Претпоставувам истата намена ја има како и лосионот.

Kimberly11 likes this.
  13. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

@Mishela не знам стварно колку е,ми го даде пријателка на мајка ми фармацевт. Но има ефект од него бев задоволна треба да си го купам

Mishela likes this.
  14. BlackQueen

BlackQueen Нов член

Не е повлечен, го немаат во Зегин. Денес го купив во Еурофарм заедно со гелот. Лосионот е 230, а гелот 240 ден , само мислам дека претходен пат во друга аптека, не знам која, беше 180 ☹

Mishela and IM.TMKQ like this.
  15. Mishela

Фала ти, значи јас како и обично, на погрешно место во погрешно време. :D

Земав во меѓувреме обичен Клиндацин од Галафарм, чисто колку да имам нешто да ставам вечер. Ама ќе видам за Леа-та во Еурофарм, многу ми одговара лосионов, па се извадив од памет кога ми кажаа во Зегин дека го немаат.
    Ќе видам во Виола, да не е таму 180, па ќе споделам. :)

16. BlackQueen

BlackQueen Нов член

Како и сите флеки ќе избледат со тек на време, само за флеки од акни како твоите (црвени, цистични, без гној) потребно е подолго време. Знам од искуство, мене таквите ми избледеа за нешто повеќе од месец. Најважно да не ги чепкаш воопшто, така само ќе траат подолго. Читав искуства на форуми дека цинк и витамин Ц многу помагаат за побрза регенерација на кожата. Зедов цинк како додаток на исхрана (300 ден-100 таблети, се пијат со паузи, па ќе траат подолго) и почнав да пијам незасладена лимонада секој ден заради витамин Ц. Не ги користам долго време за да кажам дека ептен ми помогнале, ама мислам дека за 2 недели има некакви резултати. Исто читав дека од алтернативна медицина помага пиење исецкан домашен лук (никако кинески), наутро барем 15 мин пред јадење и навечер пред спиење. Освен за флеки помагал и за поткожни мозолчиња, а некои излекувале и тежок вид на акни со лук. Па мислам дека ќе го пробам и ова, ништо не губам, а бидејќи се пие, лукот нема влијание на здивот како при јадење

eta and Elence93 like this.
  17. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Добро ќе беше месец да траеше тоа,јас година ги имам,и не можеш така да кажеш кај сите е различно тоа

18. BlackQueen

BlackQueen Нов член

Секако дека е различно, кажав дека за флеки од такви акни е потребно подолго време, а јас изгледа сум имала среќа да исчезнат за месец дена. Или зашто имав само неколку такви цистични, а ако се многу кожата ќе почне позабрзано да се обновува дури после неколку месеци, можеби твојот случај е таков. Пробај неколку недели со цинк и цитамин Ц мислам дека навистина помагаат. И со некоја крема за побрза регенерација на кожата, но со консултација со доктор. Исто прашај и за користење на масло за лице, маслото од шипинка (Rosehip oil) е многу фалено по интернет баш за такви упорни флеки.

19. honey.11

honey.11 Истакнат член

дали ја има и во DM ? и дали таа сината крема на Зраве ќе помогне исто ?

20. Anitaane

Anitaane Активен член

Kako da se oslobodam od ovie sitni brunki? Mnogu me nerviraat. Nemam gnojni akni tuku samo ovie.
    IMG_20180927_191804.jpg