1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. barba12

barba12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    392
    Jas imam iskustvo so roakutan zavrsiv pred 5 meseci so terapijata a go piev 8 meseci. Godini se borev so cisticni akni , roakutanot e edinstveno resenie, no ne moze sekoj da go zema, zatoa sto ako pocnuvas mora redovno da proveruvas krvna slika i ne smees da ostanis bremena. Roakutanot e za psihicko jaki ljuge dodeka go piev liceto mi se napraj haos prvite meseci posle se se stabilizira Edinstven lek koj sto mi go iscisti liceto ama ostava luzni i fleki koi mu treba vreme da Izbledat.

760 denari ama tebe za da dojdes do cisto lice ti trebaat mnogu kutii da ispijas sekako zavisi od dozata od doktorot

Последна измена од модератор: 11 октомври 2018
    На lanaqueen му/ѝ се допаѓа ова.
  2. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Маслиново, кокосово, јојоба.
    Не знам точно, ама имаше некаде низ форумов Biodevojka пишувано, пребарај.

3. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.702
    Допаѓања:
    45.875
    Со кое сакаш можеш. Само имај на ум дека кокосовото може да ти направи ситни мозолчиња, но и не мора да значи.
    Можеш со масло од роза исто така, јојоба, маслиново, како што ти кажа Дејзи погоре, или кое го имаш при рака. :)

4. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Можеш да го измешаш со масло од јојоба. На 50 мл масло се ставаат 10 капки масли од чајно дрво и така измешаното масло можеш да го мачкаш на цело лице. Но ако сакаш за пократко време да исушиш акна, употребувај го чисто. Ставај го со чепкалка за уши само на акните. А најверојатно ти солзеле очите ако имало некоја акна во близина на очите. Таков ефект има како ладење се осеќа и трае 2-3 минути, потоа се смирува тоа печењето.

5. angela.kostova

angela.kostova Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    199
    Aloe Vera gel kako krem za lice, ili barem navecer deka se zasusuva i tegne malku. Predlog moj e i da si go masiras liceto so nekoe maslo, jojoba ili bademovo tie se dobri za regeneracija na kletkite. Baraj na internet lymphatic drainage.

Mozes isto i shea puter kako kremce da koristis, samo ako ti pomrsnicka mozebi ke e podobro noke pred spienje da ja koristis bidejki bleska i ima malku pomrsna tekstura.

Za site mozam jas da ti potvrdam, samo se cepkam i mi ostanuvaat luzni i ovie stvari debelo gi namaluvaat, samo daj im vreme

Ne mora so drugo maslo da se razredi, jas so voda go pravam. Celo pamukce go namokram so voda i okolu 3 kapki stavam i potoa direktno samo na aknite go stavam

Последна измена од модератор: 11 октомври 2018
  6. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Девојки дајте предлог за добар козметичар во Скопје, благодарам :)

7. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.283
    Допаѓања:
    1.721
    Девојки помагајте, што да правам што да ставам на лицето многу сум исфрлана на лицето плус затнати пори те како на сликата плус акни? Лицето ми изгледа како дехидрирано што да направам за да изгледам свежо?

Последна измена: 13 октомври 2018
  8. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.503
    Што користиш за акните?
    Инаку направи си маска од зелена глина и мед, освежува и ја омекнува кожата.

9. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.283
    Допаѓања:
    1.721
    Не користам ништо посебно за акни. Инаку како се право таа маска од зелена глина и мед?

10. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.503
    Ќе измешаш една лажица зелена глина, ја има во Зегин, користи дрвена лажица, малку вода и една лажица мед. Ќе добиеш густа паста, се нанесува на лице дури не се исуши, околу 10 минути и се мие со вода.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  11. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    2.929
    Заедно со него користев Сона крема, гел против акни на Леа, БиоДерма крем и Еуцерин гел за миење. Сите препишани од дерматолог и ниедно не е ефикасно.

12. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.503
    Го пронајде решението за акните?

13. IamSexyAndIKnowIt

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    2.929
    Не. Еднаш ги има потоа ги снемува. Само на долниот дел од образите излегуваат поточно во подрачјето на брадата и вратот. Не се многу проблематични веќе. Поголем проблем ми се црнките, проширени пори и мрсна кожа.

14. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.503
    Дали испита хормони и јајници?

15. IamSexyAndIKnowIt

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    2.929
    Не. Што е лекот ако хормоните се проблемот? Немам многу акни, но понекогаш излегуваат и за одреден период ги снемува.

16. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.503
    Можно е некој хормон да се покачува во определен дел од циклусот па затоа да излегуваат на некое време. Можно е и цистични акни да се.
    Треба орална терапија за ваков проблем. Ама штом не се константни, мислам дека само поради промени во циклусот се појавуваат. И кај мене само пред циклус излегуваат, по неколку, откако ја сменив терапијата. Инаку претходно бактериски се создаваа начесто и тоа во областа на образите.

17. IamSexyAndIKnowIt

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    2.929
    Кај мене не се пред циклусот. Онака кога им текне :D, за орална терапија шо предлагаш?

18. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.503
    Најдобро е консултација со гинеколог и дерматолог да видиш дали има потреба од хормонална терапија. Кај мене хормоните се во ред, а пијам антибиотик за акните.

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  19. IamSexyAndIKnowIt

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    2.929
    Сигурно. Ништо немам проверено. Каков антибиотик пиеш? Имаш ли лоши последици од него?

20. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.503
    Антибиотикот е препишан од дерматолог и се издава за лечење акни. Делува на тој начин што ја убива бактеријата во порите која создава акни при поголемо лачење на себум. Досега нема нус појави.
    Не се сеќавам точно на името, да проверам и ќе ти пишам.