Еве едно видео http://www.youtube.com/watch?v=-bjOB4zS0uE Изгледај го и пробај ја постапката. Јас сеуште ја немам испробано, ама имам колешка што има малку поголеми пори на лицето и е премногу задоволна од резултатите. Многу проста е процедурата, а се вади буквално се од носот (или од оној дел од лицето кој сакаш да го исчистиш). После тоа порите се чисти и можат повеќе да апсорбираат тоа што ќе ставиш на носот (на пример некоја крема против акни или црнки и слично).
hemiski piling i toa dlabok pravev i toa posledniot so go pravev bese 7 tretmani i samo daj pari daj pari oci da im se rasparaat da bog da. A toa pece me gori ja kazuvam a tie pa mi prepisuvaat nekoj izgor skapi kremi normalno bilo toa da me pecelo a najvise somie krivo so pak mi se pojavuvaa i pak isto i pak isto i liceto mi se izlupi lom katastrofa. i za da mi zemat uste poise pari pa i mikrodermoabasija mi napravija, izvinete za latinicata ama nemam kirilica [mod-kirilica:1pgbod5t][/mod-kirilica:1pgbod5t]
Lele sega se isplasiv od toa so go kaza, a i jas sakav da pravam hemiski piling ili mikrodermoabrazija ama planirav vo bitola bidejki mi e poblisku. Inace jas imam nekolku akni od porano i mi stojat kako topcinja na liceto ne mi se cistat a i imam i dosta luzni. Inace prethodno citav za kremata zdravje deka pomaga i ja kupiv za da probam, veke 2 nedeli se mackam i zabelezav deka ne mi izleguvaat poveke kako porano. Ke vidime ponataka kako ke mi deluva. Sepak nadez imav deka ke si go iscistam liceto celosno so hemiski piling! Sega neznam dali da odam ili ne. Dali nekoj drug ima iskustvo so hemiskiot piling i mikrodermoabrazija aj neka pise pls [mod-kirilica:1esal0hm][/mod-kirilica:1esal0hm]
Од сето мое досегашно искуство со препаративна козметика заклучив дека најубаво е да не се ставаат многу хемикали на лицето, да се мие неколку пати со ладна вода на ден и најважното барем 2 пати неделно со камилица да се чисти.
Драги пријателки, Јас имав чисто лице ко солза....и ми с епојавија на вратот акницки мали...се нервирав многу..не знаев сто д аправам и отидов во Дермамедика...таа докторката ме изгоре ви повторувам пак со некоја киселина и замислете ме пушти на сонце да излезам..а не треба со таа киселина да се оди на сонце демек ми ставила заститна крема...и лицето ми стана ужас и одев стално на третмани и само пари ми собра и ми препишуваше некакви скапи и јаки креми....каде уште повеќе ми се оштети лицето....и со ласери ме правеше таму..И ШТО Е НАЈТРАГИЧНО СЕГА ИМАМ И НА ЛИЦЕТО ПРОШИРЕНО...ГРОЗНИ СЕ ЗАТОА НЕ ОДЕТЕ ТАМУ...НО ЗА СРЕЌА КОРИСТАМ ЕДНО МЕЛЕМЧЕ СЕГА И СЕ МИЈАМ САМО СО БЕБЕШКО САПУНЧЕ И ЗА СРЕЌА ИМАМ ПОДОБРУВАЊЕ...... ПОЗДРАВ
Внимателно се прочитав, луѓе давајте кон тел од чичково. Више не се издржува почнувам да запаѓам во депресија од лицево и грбот. Па колку сака нека кошта не можам повеќе вака Ај ве молам што побрзо пишете ми го бројот ма лп ако е од скопје ( уствари пишавте дека е од скопје ама ако е поблиску) уште вечерва ќе отидам. Очајна сум од акниве
почнав да го користам тоникот од јанг дерм на алколоид окол 70 денари, бев против јанг денр ама кога пробав бев воодушевена, лцето ми го измазни, ми го подобри тенот и после кожата не ми е сува и затегната,баш меко и си ја чувствувам! пробајте!!!
И јас го имам истиот, ама на мене само ми го прочистува лицето.. И помагајте девојки, јас отсекогаш значи сум имала чисто лице, сега на челото имам милиони такви бубулици точкички грррр. а што е најтрагично, секогаш кога ќе видам бубулица ја стискам.. Иако мајками е против тоа, и секогаш ми вика дека заради тоа ми се овие горе бубулици. И што е уште по-трагично, почна и на лице да ми искачаат, една по една!
Значи, за чисто лице не е доволно само хемикалии да се ставаат. Треба да се внимава на некои работи на пример редовно да се мие лицето, никогаш да не се легнува со шминка, треба и на исхраната да се внимава мене на пример од мајонез секогаш ми се прават акни и го избегавам.
Не знаев колку голем пролем во животот може да ти створат акните до пред неколку месеци, кога лицето нагло почна да ми исфрла, особено на образите, и тоа болни цистични акни, кои не поминуваат со недели. А цел живот сум имала чисто лице, дури и во тинејџерските години. Прво помислив дека е само период (испити, нервози) ќе поминат, но кога проблемот не се реши сам од себе решив да пробам прво со призводи од LUSH (омилени ми се) но сапунот беше апсолутно бескорисен, а ми ја сушеше кожата и се будев со мрсно чело. Потоа пробав со гел од Neutrogena кој навистина ги суши акните, но потоа кожата се лупи,а и делува само локално, па додека една да се исуши излегуваат уште 5 нови. Сега го користам Хлоракол лосионот и Antiacne кремата од Doctor's, зашто делува антибактериски а јас забележав дека акните се размножуваат, излегуваат една до друга , па ќе видам дали ќе има резултати. Ако нема планирам да пробам со производи од Златна Пчела, имаат линија на медицински креми, но човекот кој продава таму дури не сакаше да ми продаде крема без консултација со дерматолог, зашто проблемот со акните е најчесто внатрешен и не треба да се третира само надворешно. Јас знам дека проблемот ми е хормонален, но никако да ги средам хормоните и менструацијата, а гинекологот не ми нуди друго решение освен анти-бебе пилули, за кои сметам дека само ги маскираат симптомите а не се решение за проблемот.
Јас користам nivea visage young (stay clear) лосионот и гелот за миење лице со гранули, и од doctors крема против акни на база на камилица, малце лошо мириса (на изгорена коса) али стварно многу помага. Пред тоа имав акни тук-тамо по лицето посебно за време на циклусот,ама сеа сум си cool
Немам бубалици, никогаш не сум ни имала таков проблем, а за чистење на порите и нечистотијата од лицето го корстам пилин гелот на Johnson Clean and Clear и многу сум задоволна, лицето ми е чисто, меко и мазно
1.Секојденвно миење на лицето со сапун или гел за миење,јас го користам ,,Неострата кларифинг фациал клеанзер,, и сум премногу задоволна,чини 900 денари,меѓутоа го користам по 4-5 месеци,и најдобро од се е што има овошни киселини кои ги избелуваат лузните,се користи само навечер пред спиење. 2.Задолжително користење пилинг за лице,било каков,секој ден или 3 пати неделно.. 3.Содветна крема за лице 4.Пудра која нема да ги затвора порите,најдобро е минерална во прав Откако ги користам овие работи има значително подобрување кај мене,кој сака нека проба
Devojki jas pred eden mesec pocnav da koristam krema sto mi ja preporacaa od edna zena....prvo se mislev dali da ja zemam zaso skeptik sum za takvi raboti...ama ne bese ni skapa pa si vikam da probam.Tetkata mi kaza da stavam samo na bubulickite i na flekite....i ispadna deka kremickava mn pomaga...liceto mn mi se iscisti...znaci dejstvuva na toj princip sto gi vadi crnkite potkoznite bubulicni cvorcinja sto i da se gi vadi na povrsina( pred toa si pravev rani koga probuvav sama da gi stistam podkoznite crnki ili sto i da bea zaso imam mrzno lice i nema sto nema na nego...sega kremata go prai toa mesto mene ) a starite flekicki gi izbeluva...Prekrasna e