Probaj so Uriage hyseac mnogu e dobar Gelot za izmivanje bas za problematichna koza, Isto so od frezzy derm Spot end se stava samo na mestoto na aknite, dava matiracki efekt i brzo susi, bas za mrsna koza e super
Навечер ставам кокосово масло, така веке неколку години, претходно ставав од јојоба ми донасаше татко ми од Германија, сега сакам и од овде да купам. Кокосовото масло ми ја правеше супер кожата, мека и мазна, но веќе извесно време гледам ми се појавуваат поткожни бели акни од оние што се стискаат, дали е можно од маслото да ми е ? Лицето постојано го мијам, шминка никако не оставам не исчистена, користам крема и пена за лице од Себа мед, и пред да ги користам ми излегуваа. Можеби од маслото ми се презаситила кожата.
Многу е возможно да е од кокосовото. Тоа е комедогено масло, кај некого делува многу убаво но кај некого прави акни, јас не би ризикувала. За разлика од него, јојобата е многу убаво масло и би можела да го пробаш. Исто така ако имаш сува кожа пробај го маслото од роза на Алверде, го има во Дм.
Луге помагајте во последно време многу нервози претрпев и ми се нафрли лицето со брунчиња поткожни. Нема веке нешто што немам ставено лосиони сапуни гелови... Почнав со чајното дрво и тоа не помага... Кажете лек премногу ги имам
epa bidejki stavas sekakvi losioni i sapuni i cuda zatoa sostojbata ti trgnala na loso a ne na podobro.probaj so prirodni masla navecer. jas bi ti preporacala maslo od cajno drvo ili ricinusovo maslo isklucibvo navecer koga teloto vrsi regenaracija. povejke efekt ke ima
Може ли скинорен да користам на своја рака? Треба ли друга хидрирачка крема да се користи заедно зашто нели тој многу суши?
Па, можеш. Можно е да имаш чешање како несакан ефект првите неколку пати од користење што се смирува после некое време. И да, треба и обична крема покрај него да користиш. Ако се решиш јас би ти рекла еднаш на ден, навечер пред спиење да го користиш па ќе видиш за понатаму можеш и да покачиш на 2 пати.
Pomos..na liceto mi ispadna edna brunka a stisnav i se napravi kako cir otece mnogu a gnoj ne ispadna. Sto da stavam da pomine najbrzo mnogu e golem..znaci nema otvor za da izbie..☹️
Ако имаш акни, не би можела баш соодветно мислење да ти дадам. Јас имам релативно чисто лице и го користам активниот кислород пред масни креми или масло за лице. Исто така незаменлив ми е за третирање на рани, изгореници, па се до афти во устата. Го користам многу и за најразлични работи. Ти сакаш да го користиш за третирање на акни?
@Avery a dali ima stetno dejtsvo? Bidejki jas go koristev, pa nekade procitav na net deka ne e okej da se koristi.
Да, од користење на Зиаја крема си го направив челото за никаде.. полно со бубулички кои што еве втор месец ми стојат и ништо не ми помага. Од дм го земав серумот со глина но Вработена што ме знае ми го препорача Активниов кислород и го купив и него па се надевам ќе си го решам проблемот