1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.696
    Допаѓања:
    273.814
    Серапептазе капсули ми давале после стоматолошки интервенции за да не отекувам :^) не знам какво дејство би имало за убавина.
    Ќе ја пингнам @Annath може таа знае.

На the.vampire.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.807
    Допаѓања:
    202.813
    Серапептаза е протеолитички ензим кој разградува штетни и токсични материи, помага при заздравување и опоравување на организмот при помали хируршки интеревнции. Ама не знам како би делувал на кожата и лузните.

На CameliaMiller и the.vampire.girl им се допаѓа ова.
  3. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    389
    Ти ги препорачувам тоникот и флуидот од црвената линија на Алверде, тоникот го користам скоро 1 месец и ми ги суши бубуличките, но откако го земав флуидот пред една недела можам да кажам дека 90% од бубулиците ми се веќе повлечени и нема ниту трага од нив. Тоникот е 189,а флуидот 269 денари(мислам)

Прикачени фајлови:

На Marti96th, poppie, shining_star и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Dzevelekova

Dzevelekova Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.325
    Благодарам многу на советот. Треба да најдам некој од Скопје за да ми ги купи пошто сум од Струмица.

На maaraa96 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.701
    Допаѓања:
    45.862
    @maaraa96 како се користи флуидот? Колку пати дневно се нанесува? Дали е како замена за крема или? :wasntme:

6. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    389
    По секојдневните обврски кога конечно ќе се приберам дома најпрвин го мијам лицето, па го чистам со тоникот и после тоа ставам од флуидот. Има кафеава боја која што откако ќе се размачка убаво на лице не е приметлива но на некои делови од лицето (особено кај веѓите) затоа што кај мене бубулиците на чело ми се нај изразени приметувам дека остава боја врз веѓите иако е многу убаво размачкано, па поради тоа јас би ти рекла дека не би го користела како замена или како крема. Оваа 1 недела откако го користам флуидот не ставам Дневна крема врз него за да видам дали навистина ќе делува, затоа и го нанесувам само кога сум дома, можеш и пред спиење мислам дека така има и поголем ефект. На челото имав рапава површина од милион поткожни и бубулици што бааги се приметуваа, ама сега кога ќе се погледнам се чудам како веќе нема траги од нив, мада мислам дека и комбинацијата со тоникот си има свое влијание. Коментарот од екои другарки беше дека им се скапи двете работи (facepalm) сум дала мнооогу повеќе за други тоници, креми па не покажеле ни Е од Ефект како овие две. Мој совет е да ги пробаш ако имаш потреба секако:) Извини на предолгиот пост :*

На shining_star и Luminary им се допаѓа ова.
  7. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.701
    Допаѓања:
    45.862
    @maaraa96 ти благодарам за исцрпниот одговор.
    Само уште ова ме интересира, дали осеќаш затегнување на кожата после нанесување? Или изразени суви делови?
    Бидејќи имам сува кожа па ми е страв да не ми ја суши :?:
    Инаку имам периоди каде што ми се исфрла лицето, па мислам дека убаво ќе ми дојде да го пробам флуидот. Плус многу сакам да пробувам нови производи за лице, особено од Алверде :wasntme::lol:

8. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    389
    Епа вака, минатата Недела(значи една недела до денес) кѕпив Активен кислород и прскав од него па откако ќе ми се исушеше на лице ставав од флуидот и тогаш осеќав некое затегање, е кислородот го користев до Вторникот у секогаш исто се однесуваше, после сменив тактика, нанесував од тоникот па по впивање на лицето нанесував од флуидот и еве се покажа дека има големи резултати :$ Инаку во составот на флуидот т.е како и цела Црвена линија има глина, но мене тоникот ми мириса на нешто Бебешко :lol: па мислам дека глината не е толку агресивна за дополнително да ти го суши лицето, а флуидов и нема некој мирис :wasntme: Пробај не го нанесувај на цело лице туку мала количина само врз бубуличките, јас така го тестирав на брат ми(машко како машко не сака да се мачка со креми и такви работи) и еве има резултати, исушени му се истите по 2 дена. Инаку имаме исто хоби :lol: и јас сакам да испробувам нови производи не само за лице туку општо од Алверде :$ па можеме и така да си споделиме искуства :):*

На Luminary му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Jery

Jery Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2016
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    49
    Од каде го купувате тој кислород и која цена па ако може слика

10. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.562
    Допаѓања:
    9.209
    Некој искуство со ова?

Screenshot_20181030-233544.jpeg

11. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    389
    Извини на задоцнетиот одговор. Прикачив слика како изгледа, го купив во Дм. Има 3 вида, со мирис на алое,нане и без мирис, јас го земав тој без мирис. Инаку не видов некои бенефиции од негово користење :| Тебе за што ти е потребен?

Прикачени фајлови:

12. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.769
    Допаѓања:
    14.570
    @maaraa96 не знам дали точно разбрав од постот погоре, ама кислородот си го користела само неколку дена. Тоа е многу малку време за да осетиш ефект.

@Jery јас го користам овој од сликата подолу. Чини околу 450-520 ден ( во Србија е упола цена :^)). Го купувам во аптека.
    CA355058-4E37-492E-8B55-BEB31362B49C.jpeg

На EMMA EMILY и maaraa96 им се допаѓа ова.
  13. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.324
    Каде се проверува нетолеранција на некоја храна па како резултат на тоа многу проблематична кожа?

На shz му/ѝ се допаѓа ова.
  14. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.227
    Допаѓања:
    50.815
    И мене ме тоа интересира.
    Кој знае нека пише. :)

15. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    12.628
    Девојки сакам да прашам дали некоја од вас има искуство со овој производ? Веќе долг период имам проблем со акни,па и со флеки од акни. Се мислам дали да го порачам па сакав да слушнам ваше мислење и искуства. :) FB_IMG_1541006613404.jpg

16. Snowbell

Snowbell Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    149
    Ова во Македонија не верувам дека негде го има како продукт. Кај нас има ваков продукт за измивање со бензил пероксид на др.волф ( од австрија е брендот мислам) и навистина помага. Е сега ова пошто е крема сигурно појако делува и многууу суши.За продукти со бензил пероксид препорчувам консултација со дерматолог

17. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.324
    Ај испиј си едно турско онака со мерак и потоа земи го талогот и стави си го на лице.:)
    До кој степен дојдоа луѓево продаваат талог и тоа цени плафонски (facepalm)

На Majra, shining_star, tirkenbal и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Убаво ти кажала членката, направи си сама домашен пилинг. Не мора да ги купиш сите масла, ама кафе и дел од маслата можеш. Прашај некоја од девојките како да ги дозираш ама секако ке имаш доволно масло за повеќе употреби.

Знаеш која е цената?

Candy scrub Your Secret CRUSH - На база на шеќер и кафе, збогатено со чист кофеин, масло од авокадо, кокосово масло, бадемово масло, невеново масло, масло од семка од грозје, маслиново масло, масло од јојоба и витамин Е. Ја храни и хидратира кожата, оставајки ја свиленкаста и витална! Посебно погодно за проблеми со акни, црвенило, иритација на кожата, флеки, брчки, целулит, стрии…

На shining_star, tirkenbal и sorbet им се допаѓа ова.
  19. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    389
    Јас го имам, во споредба со домашниот што го направив отпосле, овој купечкиов не е ништо посебно. За лице и те како немој да се зезнеш, мене повеќе ми се исфрли од него и имав црвенило. Убаво те советуваа, направи си го дома :)

На tirkenbal му/ѝ се допаѓа ова.
  20. M-14

M-14 Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2018
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    163
    Препорака за лосион за чистење на лице но без алкохол?

Така ми препорачаа на кажно бидејќи имам многу сува кожа на лицето...