Затоа сакав да прашам искуства,веќе ми е смачено од апчиња,разни креми и се останато па сакав да пробам нешто друго. Но навистина не би да ризикувам со лицето. Би сакала да ве прашам уште нешто,дали знаете да ми препорачате тоник или некоја крема со алое вера за чуствителна кожа? Мислам дека алое вера би требало да помогне околу акниве.. @Rebecca_R мислам дека цената на производот во ДМ е 1200.
Не, немам акни. Сува ми е кожата. Ми препорачаа крема и лосион. Но лосионот морал са биде без алкохол за мојата кожа. А иначе користам еуцерин и ич не сум задоволен.
И јас мачам проблем со акни . Мораш прво да ја средиш мрснотијата која се лачи значи третмани редовни.Преемногу имам потрошено на креми лосиони маски и глупости. Имаш алое вера колекција на Балеа ама јас лично не сум задоволна од балеа така да ти си знаеш..
Во аптека, мислам дека во Еурофарм ги има, побарај ги тоникот и кремот Lea classic за хидратација, фитофарм е производител. За секој случај прашај дали е без алкохол тоникот. Јас бев задоволна ама често ги менувам кремите и сега користам Лореал. + stay hydrated
Јас па би сакала да прашам според вас што е подобро лосионот или гелот од Леа за акни? Или мора двата заедно да се користат?
Бев на дерматолог и прво ми препиша aknefug па ми рече да ги испитам хормоните па ако се е во ред ќе може да пијам roaccutane. Искуство и совети добредојдени се
Како и да е, и мене ми беше препишано акнефуг и роакутан, од акнефугот го користев три недели и ми се влоши состојбата, а роакутанот категорично го одбив, нека споделат и други членки и разгледај претходни мислења, изборот е твој
Здраво девојки, дојдов тука баш поради вашите совети. Имам мрсно лице, незнам дали нешто правам погрешно или имам толкав степен на маснотија на него незнам. Корстам секакви креми но буквално светам на лице. За дневен крем го користам Bioderma Sebium Global, додека навечер користам Triacneal Expert и гел за миење лице исто од Avene. Би сакала да ми препорачате некој добар тоник за мрсна кожа склона кон акни и добар дневен крем.
Linijata od bioderma e super, jas lichno koristam bioderma sebium global, koga ke go potrosham planiram da zemam bioderma sebium sensitive, toj neznam dali go ima vo site apteki nov e .. za tonik bi ti go preporachala Od eucerin dermopurifier bash na mestata kade sto imas akni ke ti gi susi.
За тоник би ти препорачала од Lush Tea tree water со чајно дрво , помага многу ако имаш масно лице и акни. За крема Lush Enzymion или Vanishing cream од кремиве можат и тестер да ти дадат да пробаш. Првата е за комбинирано до масно лице , втората за масно лице чувствително со акни. Да знаеш дека може тие производи што ги користиш да содржат доста алкохол , а алкохолот го суши лицето и лачи повеќе себум. Производиве што ти ги кажав не содржат алкохол воопшто плус се природни.
Каде можат да се најдат производите кои ми ги напиша погоре? Затоа што несум од Скопје, па ако би можела да ми препорачаш некој креми/производи кои ми се подостапни.. Сепак ти благодарам секој предлог мие добредојден затоашто иамм доста проблеми со наоѓање соодветен крем/тоник и што било за нега на лице...
Ги има во Скопје во Сити мол имаат штанд ама имаат и страна и можеш да порачаш , испраќаат низ цела Мк. Друго што би ти препорачала е на Др.Хаушка Мелиса ама таа не е за толку мрсна кожа, повеќе за комбинирана плус тестери нема низ аптеките
ти благодарам многу доколку некој друг или ти имате дополнително некоја идеа за нега на мрсна кожа добредојдени ми се затоа што сум буквално очајна..
Навечер масирај го лицето со јојоба масло или арганово масло. Мора да ставаш масла на твоето лице за да регистрира твоето тело дека има веќе доволно и ќе намалува со лачење на себумот. Само однапред да ти кажам, долго време ќе помине пред да направи некоја разлика, ама вреди. Исто така би ти препорачала да прејдеш на поприродни начини за грижа на лицето, пример да замениш крема за лице алое вера гел. Моето лице е комбинирано накај мрсно, и користам алое вера гел (од ESI со витамин Е и чајно дрво) и ми намали ептен мрснотијата на лицето и се понормализира. А за тоник разреди оцет од диво јаболко со вода и на памукче ставај па мачкај по лицето.