@x.Daisy.x , претпоставував за тоа. Само позитивни резенции гледав пред да ги нарачам/ @Sexybaby86 Buffet е "пеглање" на smile lines и останатите брчки или грешам ?
Devojki ajde pomosh, znaci liceto od kako pamtam mi se nafrla so krupni mozolki sto bolat mnogu, znaci ne sobiraat nisto samo se dujat taka bez veza i bolat strasho, namnogu imam na bradata i na celoto, a imam kombinirana kon mrsna kozha, i cela brada i chelo mi se so fleki od takvite akni, ve molam za sovet shto da upotrebam za da go sredam?
Не ги користам толку долго за да имам некакви ефекти, а со тоа и впечатоци. Не почнав да ги употребувам веднаш, ми се собраа околу 2 недели редовна употреба, па и немам баш што да споделам. Кога нарачував го немаше пилингот, кога и да отворам го немаше на лагер - многу брзо им се распродава, а многу сакав да го пробам зашто ми треба нешто вакво ептен. Го начекав сабајле па го купив конечно. Мислам дека ќе ми одговара, па ќе видиме. Сите работи кои ги употребувам ги вметнав во ноќната рутина/нега, наутро имам друг режим и не ми одговара да ги мачкам тогаш, па за навечер бркаат работа. Прајмерот го немам пробано зашто имам уште од стариот, па нека стои, ќе му дојде редот кога-тогаш. За салицилната имам поделено мислење. Гледам многу ја препорачуваат како третман кој се нанесува директно на акните, ама мене така полошо ми прави. Ја суши акната со „белиот врв“ внатре, се повлекува, ама останува длабока црнка која потоа секако мора да се стисне зашто се познава ептен како исушена точка внатре во кожата, малтене станува комедон. За акни пак зависи какви, на тие што се во фаза на заздравување ми е сосема ок, ги лекува местата побрзо од вообичаено. Но јас немам некои критични акни, освен тоа што пред или за време на циклус знае да ми избие по некое поткожно мозолче или после депилација на надусници. Ја користам секоја вечер пред легнување на Т-зоната, само како средство против црнки, зашто немаше пора во која немав црнки и морав да користам ленти за нос и Т-зона на секои 3-4 дена. Не исчезнаа црнките, не ни очекувам со оглед на тоа дека само 2 недели досега ја употребував, ама се гледа дека порите се малку почисти. И тоа е доволно за почеток. За ниацинамидот не знам што да кажам зашто немав некои ептен темни флеки - стискам акни со умешност, тоа ми е специјалност. Ама имав делови кај брадата што сакав да ги средам, па останува да видиме how it will work its magic. И за тоникот исто - немам нешто посебно за споделување, убаво ги чисти порите но продуктиве треба да се користат минимум месец дена за да се има што да се каже, сепак.
Дали некој ја користел колекцијата на : -Себамед -Биодерма - Vichy -Здраве Веќе аман со акниве жали ги парите дадени на прескапи продукти
Девојки, имам премногу мрсна кожа на некои делови знае да ми се лупи на моменти (околу носот, веѓите), а по пола час светам буквално како со масло полијана...Акни имам премногу особено во пределот на лицето кај ушите, по вратот.. ужасно болат како поткожни акни немаат изводен канал..Кажете што да правам со лицево едно време го третирав со алкохол, ама ужасно ми мириса..моментално со сапун од Dove се мијам, но нема ефект... Некој со сличен проблем?
Немам масна кожа ама ќе се обидам да ти помогнам. Прво исфрли го сапунот од употреба, наместо тоа купи ја сината пена од Балеа за миење на лице. Исто така некоја од девојкиве нека ти препорача добра хидратантна крема за твојот тип на кожа. Верувам ќе има промени. И алкохол немој, ја суши кожата и дополнително ќе ти направи проблеми.
Здраво!!!!!! Имам многу чиста кожа но еднаш употребив нови влажни марами кои никогаш предходно ги немав употребувано(во моментот во маркетот шо обично си купувам ги немаше тие шо до тогаш ги користев) и незнам дали тие се причина...... Но се нафрлав со бубуљици на челото. Ако некој знае да ми каже некој совет како да си ја повратам чистата кожа?
Јас имам исто комбинирана кожа кон мрсна. За чистење на лице користам Nivea Cleansing Cream . Крем/лосион го користам на Clinique Dramatically Different, досега најдобар ми е тој бидејки не остава мрсна кожа. Пилинг користам 1 неделно од Planet spa на Avon исто и златната маска што е од Avon со лупење.
@sinooka.bosonoga кожата ти е дехидрирана , ја пресушуваш со одредени производи затоа и на некои места се лупи , а бидејќи ја пресушуваш и лачи повеќе себум. Не користи такви сапуни како Дав , Бекутан и сл , за лице има посебни сапуни , зошто имаш многу масна кожа можеш сапунот Coal face на Lush да го земеш , кога кожата ми е помрсна тој исклучително го користам , ете можеш и таа пената на Балеа што ти ја препорачала @Luminary да ја земеш , ја имам пробано и таа и убава е @JanaMrava немој да употребуваш влажни марамици никако на лице. Голема грешка правите со влжаниве марамици. Има мицерални води па отстранувај ја шминката со нив. Ти ја препорачувам лично на Оливал , ја имаш во ДМ , убаво вади шминка и плус е на природна база
Јас ја имам пената на Себамед и сум презадоволна. За жал неможам да ги најдам другите производи во градов каде што живеам . Но сигурна сум дека се предобри производи за кожа со акни. Конкретно пената мене за 2 дена ми го намалува црвенилото и воспалението и веќе 3 ден останува само лушпа и дамка дека имало акна. Од vichy само гелот го користев добар производ . А од здраве само кремчето густо го користам во периоди кога имам рани од акни. Spoiler: мојата кожа Јас во главно немам проблем со акни нон стоп само за време на пмс и знам да стегам а не сум вешта во тоа па од внатрешни црнки правам големи болни акни.
Имам некој како бубулици по образот, ептем мали, 2-3 се. Пред спиење или преку ден ставам холорамфеникол течност. Во последно време и мнооогу ме чеша и ако се почешам ептен ќе ми се стане црвено местото. Чаре ? Лек? Нешто? Фала.
Ниацинамидот избелува флеки на кожа? Од акни? Не сум многу информирана, затоа прашувам. Ако избелува, дали би помогнал кај старечки флеки?
Кратко време го употребувам за да проценам дали навистина има некаков ефект, иако претпоставувам дека би требало да има поради цинкот кој го содржи, па затоа сум некако надежна. Сите информации кои ги најдов за него беа дека најделотворен е за урамнотежување на тенот и избелување флеки општо. Ама, споделени позитивни искуства најдов само за флеки од акни. За пеги и друг тип на дисколорации по кожата, скоро и да немаше некоја порелевантна информација. Барем јас немам наидено на таква, или пак не сум истражила добро можеби. Најчесто позитивните коментари се однесуваа на вакви флекички од акни. Ќе пишам ако успеам да најдам нешто подетално.
Па не баш за избелување, други намени има ниацинамидот. За заздравување на акните. Niacinamide (Vitamin B3) is indicated to reduce the appearance of skin blemishes and congestion. While Niacinamide and Zinc PCA reduce the look of blemishes and balance visible sebum activity, neither is a treatment for acne. Niacinamide 10% + Zinc 1% (Vit B) A high strength vitamin and mineral blemish formula. Targets * Regulates Sebum * Minimises Pores За флеки ова го препорачуваат, и Витамин Ц суспензија, прочитај на линков повеќе: https://theordinary.com/vitcguide
Совет ако може имам 2-3мали светло кафени флекички има ли можност да се отстранат? Некоја крема за белење?
@Biodevojka пак јас Што мислиш за оваа ноќна рутина? Првин чистење со мицеларна вода, потоа со синиот гел со алое/розевата пена на балеа, па тоник за лице lvly (состојки Aqua ⓘ, Glycolic Acid ⓘ, Glycerinⓘ, Sodium Hydroxide ⓘ, Xanthan Gum ⓘ, Polysorbate 20 ⓘ, Lycium Barbarum Fruit Extract, Honey Extract ⓘ, Citric Acid ⓘ, Parfum ⓘ,Benzyl Alcohol ⓘ, Linalool ⓘ,Benzyl Salicylate ⓘ, Hexyl Cinnamal ⓘ, Sodium Benzoate ⓘ,Sorbic Acid ⓘ, Potassium Sor), па серум Balea Beauty Effect (состојки AQUA | ALCOHOL DENAT. | GLYCERIN | PROPYLENE GLYCOL | SODIUM ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER | POLYGLYCERYL-4 CAPRATE | PANTHENOL | GLYCOLIC ACID | CITRIC ACID | MALIC ACID | SODIUM HYALURONATE | PARFUM | XANTHAN GUM | SODIUM BENZOATE | LIMONENE | LINALOOL.) и на крај околуочен крем Balea со 5% уреа и крем за лице (се уште сум во потрага). За преку ден истово, без серумот и со крема гел Decleor (состојки Neroli Essential Oil: Moisturises and acts as a vector to drive other ingredients deeper into the skin. Moringa Oleifera Micro-Proteins: Helps protect the skin from pollution. Aqua / Water Glycerin, Cyclohexasiloxane, Cetearyl Ethylhexanoate, Alcohol Denat, Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate, Caprylic/Capric Triglyceride, Dimethicone, Isopropyl Myristate, Phenoxyethanol, Chlorphenesin, Dimethiconol, Triethanolamine, Madecassoside, Salicylic Acid, Xanthan Gum, Viola Tricolor Extract, Disodium Edta, T-Butyl Alcohol, Butylphenyl Methylpropional, Moringa Oleifera Seed Extract, Maltodextrin, Crithmum Maritimum Extract, Citrus Aurantium Amara Flower Oil / Bitter Orange Flower Oil, Hexyl Cinnamal, Sodium Hyaluronate, Citronellol, Linalool, Alpha-Isomethyl Ionone, Ethylhexylglycerin, Limonene, Benzyl Alcohol, Geraniol, Farnesol, Parfum / Fragrance.) Конкретно ме интересира што мислиш за комбинацијата на производиве и за нивните состојки.
8 А би сакала да го пробам и маслото од дива роза, но во кој чекор од оваа ноќна нега, после серумот?