Во тој случај не е баш најпогодна негата што ја правиш. Оној кремот што ми го пиша најдолу за дневна нега е на база на силикони и мој совет ти е веднаш да го елиминираш. За ноќна нега исфрли го серумот не е за твојата кожа и земи некој хидратантен крем. Ако имаш моментално посува кожа може да одбереш некој хидратантен но и да заштитува од ладното. Кажи ми до која цена и ќе ти препорачам јас нешто. Поздрав
@Biodevojka околу 800 денари. Ме интересира за серумов, не е за комбинирана кожа или сметаш дека е за повозрасна кожа? Фала
според мене не е за комбинирана. Повеќе е за масна...комбинираната има и суви делови. А и баш не е најприроден да си бидам искрена.
Здраво може ли да ми дадете некој предлог за лосион, крем или маска за брунчиња,бубалици.Би сакала да го испробам лосионот хлоракол но не сум сигурна во одлуката.Дали го има некој испробано да ми каже дали делува доброо? Благодарам однапред позз
Kozata nikogas ne mu bila vo ovaa sostojba. Sitni akni na leviot obraz i celoto. Isto taka i fleki od akni i crvenilo na obrazite. Brv na dermatolog mi dade krem za seboregulacija Dalton i krem Sona so antiniotik da nanesuvam kaj aknite. No ne pomogna.Aknite se namalija no ne i flekite!Vaka veke 2 nedeli.Slicno iskustvo ili sovet?
Такви терапии подолготрајно се применуваат за да имаат ефект. Каков антибиотик, орално или надворешно го употребуваш? И дали направи некакви испитувања?
ne sum napravila ispituvanja ne mi preporaca dermatologot ? Sona e aNtibiotska krema koja ja nanesuvam 1 vo denot.No primetuvam od kremata Dalton m ise susi kozata kaj ocnite kapaci pod ocite i kaj bradata
Кожата ќе се суши, тоа е нормално, ставај хидратантна крема. Добро е да направиш испитувања на хормони и јајници, да видиш дали таму лежи причината.
Посети дерматолог во најскоро време.Не сакам да те плашам но најчесто подкожните акни откако ке поминат прават дефект т.е лузни.(не те гледам во каква состојба ти е лицето).Акни не се лечат со алкохол,сапунот Дове ти ок е за миење но сепак ти треба појака терапија.
Здраво , имав многу проблем со лицето почнав да правам маска дома природна (леблебија куркума и млеко) два пати неделно крема на Vichy Norma derm исто така и пудрата Derma Blend лицето по чисто не ми било никогаш и пред пудра на La Roche effaculaf duo+ unifiant
@Zvezdicka1 Ова и не така страшно.Мој совет е да земеш Сона крема која се користи навечер и малку ке те суши.Пошто гледам дека имаш само на образите само таму ставај и тоа во тенок слој.За да балансираш преку ден земи хидратантен крем за комбинирано/масно лице.Можеш Биодерма себиум хидра, Авене клинанс хидра или нешто по твој избор што ќе те хидрира. Поздрав
Da sona veke ja koristam ama imam kako fleki i crvenki na liceto . Akupiv eden serum 89 mineral na vichy . Primetuvam mi se susi liceto kaj ocnite kapaci i bradata . La roche ima pudra ? Jas zemav edna pudra na clinique sega. Nareden pat ke ja zemam taa na vichy. Inaku ja koristam dalton dermanorm i vichy 89 serum