Воопшто не ја познавам колекцијата драга и затоа не може да ја прпорачам. Сигурно не е органска инаку ќе ја познавав. Стави ми декларација па ќе ти кажам. Поздрав. п.с. за мрсна кожа пробај го кремот со Алое на Органик. Не е органски ама е природен и одлична е декларацијата. Драга крем со салицилна му е мајката. Барем според мене. Сепак посети дерматолог и види најнапред од што се предизвикани (хормони, исхрана, стрес и.т.н.) Дури после ќе знаеме со што да делуваме. Салицилната прави пилинг и ги суши. Ова ти го кажувам од искуство. Еве прочитај овде за салицилна киселина http://biodevojka.blogspot.com/2018/01/blog-post.html и овде за споредба со други киселини http://biodevojka.blogspot.com/2018/11/blog-post.html
Ако те суши соната ке мачкаш преку еден ден.Серумот е одличен ама мислам дека е премногу јак за твоево лице или ако мислиш дека ти е добар користи го и понатаму.Според мене колку поедноставно толку подобро.Колку време ја користиш сона кремата?
Пудра користам на vichy а на la roche тонирана крема ја ставам пред пудрата помага за флеки од бубулички и слично
Јас ја користам повеќе од 3 месеци ама преку ден (заедно со други препарати). На почеток ми беше доста суво лицето, но како се чистеше од акните така и сувоста се намалуваше. Плус и обична хидратантна крема ставав, кога ептен ќе почувствував дека лицете е суво. Немаш многу акни, ставај само на делот кај образите, чистите места не ги мачкај.
Znaci o Znaci ova e normalno sto mi e suvo liceto ? Evr denes pod oci i vo predlot na bradata mi e suvo i se gleda nad pudrata.
@Zvezdicka1 јас би ти препорачала исто така да ги смениш производите за лице т.е да почнеш да користиш нешто на природна база. Овие се полни со силикони и др. хемии што не го негуваат лицето туку уште толку ги запушуваат порите.Овој серум што го имаш купено како што имам читано го препорачуваат за нормална до комбинирана кожа. Не е хидратантен воопшто. Зошто не земеш да пробаш некоја од кремите на Др.Хаушка ете таа со рози мн ја препорачуваат за сува кожа на форумов.
Devojki predlog za bilo kakov proizovd za namaluvanje na sitni pori na lice nastanati od akni, I namaluvanje na crnki? Cenata neka e do 1000.
Ако имаш сеуште бубулицки а и флеки ако имаш време прави ја маската мене многу ми помага ја ставам два пати до три неделно
И мене ми се сушеше. Пред ставање пудра, пилинг со сода да паднат сувите парчиња па хидратантен крем стави, потоа шминка. Тоа мене ми помагаше, дури да се обнови кожата.
Никогаш до сега не сум имала акни ( болни, поткожни) на вратот и образите. Една ке помине ке искочат уште 10... Дали некоја од вас знае што е проблемот инаку хормони све имам проверено ништо немам а плус водам огромна хигиена..
Знае да е од стрес или доколку пиеш контрацепција мене ми дадоа Дорета како демек подобро ми се направи лицето хаос
Здраво. Јас имам масна кожа и години мака мачев да ја ставам во ред кожата на лицето. Од кога почнав да ја користам цела оваа колекција ми се среди кожата на лицето, не ми е масна. И што најмногу ми се допаѓа на природна база е целата колекција.
овие се од нови сад србија. ама има едно девојче што ги продава што е застапник за македонија. искрено секој поединечно незз ама не е воопшто скапа колекцијава. јас сум презадоволна кожата е ми е воопшто масна и не ми се појавуваат акни и митесери. и бојата на тенот ми се среди.
До пред две недели користев на Себамед пената за лице, првото шишенце ок ми беше, ама на второто приметив дека не ми ја чисти убаво шминката и затоа ја сменив. За акни не можам да кажам дали помага затоа што освен во ПМС што имам по една, две акни, имам чисто лице, но не би ја купила пак. Досега купував на Еуцерин или оваа, веќе втора недела ја користам на Балеа пената за нормална и комбинирана кожа, и сум прилично позитивно изненадена. Бев многу скептик да ја земам, со оглед во разликата во цената, но до сега се покажа како најдобра за моето лице и покрај тоа што е тродупло поефтина од другите. Лицето ми е повеќе свежо и хидратирано, во комбинација со истиот тоник е супер, и покрај тоа што овие денови температурите се доста ниски и времето е доста суво, обично во ваков период кожата на некои делови од лицето ми е доста сува и ми се лупи.
Да бидам искрена, мене рицинусот ми го исчисти лицето. Кога ја шљапкам косава со рицинусово масло, ставам и на лицето да отстои, некогаш и отспивам со него, лицето стакло ми се направи. Може е психата повеќе, но јас мислам дека и од него ми се исчистија црнките на лицето. Немам ниту една, а цел предел кај носот беше кризен! Мислам, пробајте еден период, видете како ви делува, може ќе се потрефи
@Biodevojka ќе те замолам да ми препорачаш производ што содржи манделинска киселина за комбинирана кожа за флеки од сонце? Исто така и некој ефективен серум за брчки, приметувм дека имам околу очите и две на челото што ме ужаснуваат, инаку сум 34 години.
Stavaj na aknite razredeno maslo od cajno drvo, moze da te pece ako e pola pola odnosot. Navecer ti preporacuvam i pravi pilinzi na liceto