Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    24.010
    ^^ Од каде ја зеде Локумче и што пари ? :?:

2. lokumce

lokumce Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    18
    Се извинувам за латиницата во предходниот пост...кога ја пратив пораката ми текна сто направив :sweat:
    Иначе за кремата ми кажа колега од факултет...некоја негова комшика што работи во алкалоид ја правела...Цената ке ти ја пишам во ЛП да не испадне рекламирање :) Колку пари исподавав по козметичари...сега нормално си го мијам насабајле и навечер со Boreade течното сапунче за лице...зашто како сто кажав имам мн мрсно лице и ако не го измијам..ке светам како лампионче :D

На maciii777 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. natashabutterfly

natashabutterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    3
    Devojki ! Edno GLEMO BLAGODARAM KON LAKRIMOSA, sto mi go dade brojot na cicko Sase a voedno sto mi obrati vnimanie koga napisav za mojot problem. Nesto poveke od dve nedeli kako ja koristam kremata i sum epten zadovolna.
    Naj vazno ne samo sto mi gi ostrani luznite i aknite tuku vo ovoj period ne se pojavi nitu edna nova akna.Moite impresii se premnogu golemi, ne gi susi ne predizvikuva ljupenje tuku ednostavno gi snemova isceznuvaat :D
    Uste ednas: Lakrimosa ti blagodaram najmnogu na SVETOT :* Poradi tvojata dobrina konecno go najdov izlezot :)

[mod-kirilica:n2sirrdy][/mod-kirilica:n2sirrdy]

На Slafka, Arelena и Lacrimosa им се допаѓа ова.
  4. maciii777

maciii777 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0

Иско како и локумче и јас ја користам истата крема феноменална е.Како што рече што ли не пробав ама ништо не ми помагаше . Откако почнав со користење на кремава резултатите се видливи . Мозолчињата ми се се поретки и мислам дека конечно ја најдов вистинската крема по толку време ;)

5. barbie-tt

barbie-tt Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Иско како и локумче и јас ја користам истата крема феноменална е.Како што рече што ли не пробав ама ништо не ми помагаше . Откако почнав со користење на кремава резултатите се видливи . Мозолчињата ми се се поретки и мислам дека конечно ја најдов вистинската крема по толку време ;)[/quote

Ај Ве молам ако сакате да ми го пишете во лп како да дојдам до таа крема и колку пари е,бидејќи и јас што ли не пробав но црвенилата и флеките не ми поминуваат. :o

6. theodora89

theodora89 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    8

OVA E PREVARA OD AVION SE GLEDA DEKA LAZE prikaznata i e premnogu slicna so drug post ovde,nekoe dete na faks i kazalo .............
    Se obiduva da prodade mast od neven i kamilica koja ja ima vo sekoja apteka ili na pazarce i kosta 50 do 100 denari ovaja saka da vi ukrade 500 denari, I koj znae sto uste ima vo kremata
    nema nikakva vrska ova so go napisala saka da podmetne i prevari eve del od razgovorot na LP

lokumce

Re: Како до чисто лице?

Испратена на: 23 Мар 2011, 19:34
    од lokumce
    Go prasav dedeto mi rece nego da mu kazam za krema ako nekoj saka pa on ke prenesel na nea zaso tetkava nemala mob...Inace kremata bila na prirodna baza od kamilica i neven....pa ako si zainteresirana kazi mi....

-Koj vo denesno vreme nema mobilen ??? duri i baba mi ima

* Цитирај theodora89

Испратена на: Вчера, 14:09
    од theodora89
    Da da zaenteresirana sum samo kako da stapam vo kontakt so toa dete ?? Kako da dojdam do kremata ?

* Цитирај lokumce

Испратена на: Вчера, 23:07
    од lokumce
    Epa jas sum zadolzena za prenesuvanje na informacii :D(malce se specificni so davanje na mob tel :tmi: :worried: poradi nekoi predhodni losi iskustva ) ke se najdete nekade vo grad ke ti ja dade...ili ako ti odgovara vo dracevo direkno :) On rabotni denovi se dvizi sekoj den niz centar taka da tebe kako ti odgovara taka...

Zosto nekoj bi imal losi iskustva ako se bilo vo red, ili pak na nekogo mu go ima unisteno liceto ??? Pa sega nedava telefon za da ne go najdat posle ?? i ova ne e samo edna prevara ? misterioznoto drugarce od faks koe ne saka da dade mobilen telefon sega go gledas i posle go snemuva!

* Цитирај theodora89

Испратена на: Вчера, 23:52
    од theodora89
    ahm znaci niti go znam niti go poznavam. treba da se najdam so nekoe misteriozno tvoe drugarce da mi dade nekoja krema na baza na kamilica i zalfija so realna cena od 50 do 100 denari ! koja sto vnatre moze da ima kojznae kakvi hemikalii ??

Испратена на: Денес, 00:04
    од lokumce
    Znaci i jas go mislev istoto ama kako sto kazav zenata raboti vo alkaloid a istata krema e ispitana tamu i nema niso stetno i jas ubavo se rasprasav pred da ja zemam...i ja koristam plus eden mesec da bese stetna do sea ke se desese nesto na licevo moe....i znaci ako imas podkozni bubulici kremava ke gi izvadi na povrsina so cel da ozdravat neli...jas prvite denovi mislev beter mi pravi ali produziv da stavam i sea samo nekoi flekicki mi ostanaa od sto se cepkam samo i racete na lice mi se..ama i tie gi izbeluva poleka

-misterioznata tetka od Alkaloid vo kojsto rabotat nad 2000 luge sigurno e hemiski inziner pa duri i dozvolile i tamu da si ja testira kremata LAZENJE BEZ MOZOK misli deka nekoj ke i poveruva. Mozebi e i cistacka tamu ama vazno raboti vo alkaloid, duri i prasanje e dali postoi taa tetka.Alkaloid ke dozvoli negovi vraboteni privatno doma da pravat kremi pa i ke im gi testira ???

-Laze deka ja koristi eden mesec PROCITAJTE PONAZAd NA POSTOVITE SAMO PRED EDNA NEDELA ILI DVE PISALA DEKA KORISTI VICHY. odete vo apteka ili najdete nekoja zena sto pravi mast od neven i kamilica ke pominete poeftino samo 50 do 100 denari

I sega doagame do maciii777

Od kade sega ispadna deka i ovaja ja koristi istata krema kako i lokumce koga edinstven podatok za kremata e deka ja pravela nekoja tetka koja rabotela vo alkaloid ??? Pa nikoj ne pie naftaaaaaaaaaa
    MRAZAM PREVARANTIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

[mod-kirilica:jhj4tmkm][/mod-kirilica:jhj4tmkm]

На angelamaleckoto, natashabutterfly, PParaskeva и 5 други им се допаѓа ова.
  7. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    http://www.lepten-mk.com/
    девојки пробајте со оваа колекција малку е поскапа но вреди има неколку работи за целосна нега на лицето мојата брачеда ја користи и лицето и се чисти има големи ефекти вреди да се проба

8. Rosy

Rosy Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    16
    Ете јас да ви го кажам моето искуство :)
    Значи имав проблеми со лицето со години, ми се правеа црнки, поткожни мозолчиња и пробав многу производи но немаше резултат.. пред една недела прочитав тука на фемина дека помагал сапун од Dove од краставица и чајно дрво и започнав да го користам него и кремче од Doctors што е за против акни..Верувајте презадоволна сум, лицето веќе после вториот ден не можев да си го препознам колку многу ми се исчисти..искрено да ви кажам пресреќна сум :D и да, да не заборавам го мијам со ладна вода, оти кожата ми е мрсна, но сега забележав дека се помалку ми се мрси :D позз

9. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Немојте само Лептен да користите најтопло ве советувам. Не од лично искуство..но скоро цел форум и воопшто на интернет велат дека е катастрофа..ке си го уништите лицето..!

На PParaskeva му/ѝ се допаѓа ова.
  10. PParaskeva

PParaskeva Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    260
    На MiiLla му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    не мора да значи секоја колекција не реагира исто на секое лице лично брачедами е презадоволна од колекцијата и му помогна сега ја порача и комшивката моја па ќе видеме какви резултати ќе има таа :)

12. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    ^ па добро, али тоа ко кажав оти има многу постови дека тоа лептен колекцијата е никаква..односно дека тоа не се нормални креми воопшто..туку само смешале таму колку пари да земат..чиста измама..
    lice/najdobra-kolekcija-za-cisto-lice-t1471/40.html#p383003
    читај..
    http://www.razkritia.com/32193/%D1%80%D ... %E2%80%9D/
    опасно е навистина и мора да се внимава..
    поубаво да се потроши некој денар плус, отколку да се трошат пари на производи од овој тип :)

На Chocoholic.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Hopihop

Hopihop Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    4
    Здраво девојки, и јас го имам истиот проблем со акни, еве веќе 7-8 години и нормално како и сите имам испробано се што можев да најдам,од лосиони,креми...... бла бла бла глупости ама да ви кажам најмноду ми помогнаа ласерските третмани, секој месец правев третман чистење (тоа со парење на лицето па стискање,па маска..........) и потоа правев неколку ласерски третмани, таму кај што одев имаше 3 вида на ласери:за најблага,средна и најтешка варијанта на акни,јас почнав со тој за средна ама имав потреба и од третиот и од тој стварно ми се исчисте лицето,ласерот продира 7мм во кожата и уништува се малце боли ама вреди да се истрпи, е сега проблемот е што е малце поскапо затоа што е во приватна дерматовенеролошка ординација и второ за мојава ситуација треба пак да почнам со ласерите затоа што сега пак ми е лом лицето, иначе еве пробувам друга работа се лечам со хомеопатија за лицето веќе 5 месеци малце споро иде али тоа е.

Ако имате некој добар совет што би можела да направам пишете.....

Поздрав............

14. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Е дури сега ме напна локумов. Мајка ми работи во Алкалоид, мајка ми ги прави козметичките производи на истата фирма. Сите нови формули или како и да се викаат се нејзино дело. Не ја кажувам нејзината функција, но работи во производство. Длабоко извинување ако некој од Алкалоид ме чита, морав да се умешам. Со искуство од 25 години, кое го има мајка ми, знам кои проблеми ги има за некој во лабораторија да им влезе за да види како е, а тек па да тестира производ. Боже сачувај, не знам кое задоволство им е на овие болни умови да умараат со нивните бесцелни коментари. Немате ли живот? Време е за созревање.

На PParaskeva му/ѝ се допаѓа ова.
  15. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Го има некој користено она Неутрогена 1 во 2 (така некако беше) за секојдневно миење на лицето? Као и пилинг и маска е, и е за секојдневно миење на лице.

16. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Јас не користам многу препарати за нега на лице,бидејки нема многу акни и мозолчиња.Мој совет е да се мие лицето 2 на ден(сабалје и вечер).Користам само крем за лице Нивеа,Солеа,Бекутан и др.
    Кога ми излева некоја акна што ми смета ставам мед или паста за заби или па ракија...Овие работи многу прочистуват и ги однемува акните... :)
    СДП дали некој знае како да ги остранам овие како да кажам :?: како флеки на лицето имам(имам слушнато дека со лимон се вадат ама не сум сигурна)
    Ако некој знае нека пише :)

17. curiosgirl

curiosgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    А дали некој знае како може да се реши проблемот со акните што се појавуваат на грбот и рамењата ? дали да се третираат на истиот начин како и тие на лицето :worried:
    за климицинот и јас го користев и исто потврдувам дека е од голема помош за акните на лицето но незнам што да правам со овие на рамењата и горниот дел на грбот како да ги третирам? и воопшто што е причината за нивното настанување?
    смешно е што кога бев во пубертет немав проблем со акни ама затоа сега надокнадувам :(

18. palavoto.devojce

palavoto.devojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    135
    како прво здраво на сите ...случајно ја погледнав темата точно нешто како за мене :) имам мозолчиња а тоа многу ме нервира ставам пудри вечер да не се приметува сум ставала секакви маски за лице,сум се миела со камилица но сепак ништо од тоа не ми помогна и пред околу една недела решив да одам на кожно :D и докторот ми даде од него една маст КЕЛУАЛ ставам само на ониа мозолчинја кои се приметуваат повеке верувале или не за 2 дена ги снемува а + ми даде други лусиони и креми но сеуште ги немам земано нив поздрав до сите :*

19. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    би сакала да ги прашам оние девојки кои ја користат маста на чичко саше, дали трајно ви го реши проблемот со акните....???

20. PParaskeva

PParaskeva Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    260
    Јас сега сум чиста на лицето, намачкувам секој 3 ден уште си имам од првата што си ја земав, па одкако ке ја потрошам ке пишам дали се појавиле нови или не.......... само мислам дека ке потрае това бидејки има уште многу :D

На Сандра2011 му/ѝ се допаѓа ова.