Како до чисто лице?

Discussion in 'Лице' started by LovelyGirl, Feb 21, 2010.

1. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Здраво драга за сува кожа дефинитивно колекцијата од роза. Има преубаво масло од роза кое може да го користиш како ноќна нега, потоа има млеко за миење и крем за дневна употреба. Не ми текнува дали има тоник за лице, провери па кажи м и. За маслото ти гарантирам лично...дури нема потреба да го земеш кремот маслото може и наутро и навечер да го користиш особено сега кога е поладно одлично ќе ти дојде. Поздрав и за било што слободно пиши.

2. ilovemforever

ilovemforever Истакнат член

дали знае некој која е цената на скинорен кремот против акни?

3. Snowbell

Snowbell Истакнат член

Скиноренот одприлика е 300-400 денари и се користи само навечер зашто содржи азелаична киселина како активна состојка а таа реагира на сонце( сега нема сонце но сепак биди внимателна).Во почетокот суши,црвенее и лупи но делува ефикасно за акни и лузни од акни.Поздрав ;)

4. ilovemforever

ilovemforever Истакнат член

А дали се користи за митесери и затворени комедони како на сликата

Attached Files:

5. Scarlett Rose

Scarlett Rose Истакнат член

Одлично. Јас го користев.

Ти благодарам.

Last edited by a moderator: Jan 19, 2019
    IM.TMKQ likes this.
  6. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

@Scarlett Rose @Mishela
    Дали користевте друга обична крема за лице пред или после нанесување на оваа крема? Го чувствувам суво лицето.
    И колкава количина нанесувавте од Effaclar Duo (+), тенок слој?

7. poker_face

poker_face Популарен член

Било кој дерматовенеролог специјалист врши прегледи на кожа, не само на лице. А согласно индикациите те препраќа на останати специјалистички прегледи (анализа на крв, испитување на хормони, алерго тестови итн) за да ја утврди дијагнозата. Појди кај матичниот и тој ќе ти препорача дерматовенеролог за кој секако ќе ти треба упат, освен ако не планираш на приватен да одиш.

8. smb asr

smb asr Популарен член

Не е за мене затоа прашав. Некој да биде добар и нормално приватно зашто се работи за девојка што не е од мк.

9. poker_face

На приватен не сум била, но разлистај наназад во темата ќе најдеш и коментари и телефонски броеви. Читам дека многу го фалат Д-р Агрон Старова па би можела да појде таму, со закажување работи.

10. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Ноќна имав друга, мислам Афродита со невен ноќната ја користев тогаш. Добра беше.
    Оваа ја користев повеќе за под пудра, а вака не можам да се сетам баш но мислам дека ми беше океј.
    Ако ти го суши лицето, комбинирај со некое масло. Една капка само, не мора многу.
    Бадемово, маслиново или јојоба.

IM.TMKQ likes this.
  11. no name5

no name5 Популарен член

Дали треба да одам докај него да ми го погледе лицето или ја испраќа по карго ... Многу се мислам дали да ја порачам да не ми направе некој контра ефект .. или да не содржи жива ... Ти благодарам многу за бројот .

12. Vesna24

Vesna24 Активен член

Ќе се сретнете дури одкако ќе ти ја изработи кремата. А пред да ја порачаш, мислам дека нема да се видите, само ќе му опишеш каков проблем имаш со лицето.
    Неговите креми не содржат жива, те уверувам во тоа. Не дека му правам реклама, скапи се, ама баш од овде форумџики што пробале од неговите креми, споделија дека ја однеле на испитување, се потврдило дека е 100 % природна. Не содржела ниту мравја киселина. Ја правел по пат на ладна дестилација на со сосема природен процес.

Last edited by a moderator: Jan 15, 2019
    no name5 likes this.
  13. beautys20

beautys20 Популарен член

0C71B55D-3344-4A77-B3A8-C5709B00635A.jpeg 53F3AD97-9EE1-482F-AAEA-D0CB14F7C716.jpeg D954B35E-F18F-462D-82B5-DB8BBAA04246.jpeg Ги користам веќе 2 недели овие производи и лицето ми е веќе речиси кристално чисто . Многуу сум задоволна од овие производи и многу ми помогнаа ..Целосно ги исфрлив шеќерот и млечните производи . 8D961E45-D83F-4258-9A3B-ED3CCD9A826B.jpeg

Jery and Minci13 like this.
  14. Scarlett Rose

Scarlett Rose Истакнат член

Доколку имаш мрсно лице користи ја двапати, еднаш наутро еднаш навечер, јас така ја користев и супер ми беше лицево. Друга крема не ставав.

IM.TMKQ likes this.
  15. poker_face

Решив да му дадам шанса на маслото од дива роза на Алверде. Премногу позитвни коментари прочитав за него, а кожата ми е сува, особено зимскиот период премногу, па се надевам ќе ми помогне.
    Прашањето ми е по кој редослед да го нанесувам? На чисто лице/пред крема/после крема за лице? Исто така сакам да напоменам дека користам и крема за околу очи на Гамарде, па би сакала да знам кој е вистинскиот редослед за нанесување на продуктите за максимален ефект?

16. shesnorookie

shesnorookie Истакнат член

Прочитав пред некој период дека маслово помагало околу акни па да прашам дали некој го има користено и како?

Attached Files:

17. PreciousDiamond

PreciousDiamond Истакнат член

Јас го нанесувам неколку пати во денот со чепкалка за уво или со чисти раце на претходно измиено, суво лице. Многу ми помага.

Aschenputtel and shesnorookie like this.
  18. Amelia

Amelia Популарен член

Девојки овој период лицето ми е катастрофа, суво со акни со пори, ужас. Пред да ставам пудро користам крема од роза на алверде, па ставам borjous perfect , бидејќи ми е промашај многу ми ја суше кожата го мешам со ББ на farmasi, ама пак лицето ми изгледа натрупанп суво уморно со пори. Што да користам така кога ќе се нашминкам да ми е мазно да светне,да не е суво?

Maleno likes this.
  19. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Маслото е ок за твојатак ожа , но пудрите се за комбинирана до масна кожа. Поготово таа на Буржуа , јас ја имам користено (јас имам масна кожа) и ми беше супер.
    За сува кожа пудри многу фалени на форумов ти се на Буржуа Хелти микс , Ревлон колорстеј за сува кожа , Лореал Тру мач.. :)

20. Amelia

Amelia Популарен член

Благодарам за одговорот, на какво масло мислеш инаку. Инаку Лореал тру мач а имам користено и многу с пзнавата линии, и кога допрам некој му оставам пудро