Можам да ти го препорачам овој серум на Биодерма , погледни во Зегин или други аптеки каде има Биодерма многу е добар за хидратација и сува кожа .
Драга ќе те замолам да ми пишеш досега што имаш користено од органска козметика да знам да не ти го препорачувам и да знам отприлика што си нанесувала на лицето и ќе те замолам да ми кажеш колку години имаш да знам што да ти препорачам. ПОздравче
Help, imam masna kozha so sitni aknicki ama ne se site so belo vrvce tuku kako zatvoreni komedoncinja. Prasanjeto mi e: chesto znam da zemam i site da gi istiskam od nervoza i liceto mi e celo osakateno i crveno ama pa ako ne se stiskam si sedat taka i se povise mi se pravat. Isto i so crnkite na nosot. Ovoj period ne gi stiskav ic no na ogledalo odblizu se milionski a redovno liceto go cistam od sminka, dopolnitelno go mijam stavam piling, maski i go hidriram. Sto bi me sovetuvale da pravam drugo da se trgnat a da ne e takvo stiskanje na istite?
Ме интересира дали некој правел третмани во промедика и дали му помогнале? Јас се мачам со whiteheads и ми е потребен третман но незнам каде да го направам.
Имам користрно козметика на Fleurance Nature со арганово масло, матичен млеч и алое вера, флуид од Etre Belle за сува кожа, Clinique moisture surge intense за сува кожа, а откако ми се појави црвенилото на образите докторката ми ги препорача производите на Bioderma Sensibo од каде земав тоник и крема но и тоа не ми помогна. Инаку повремено ставав масло од јојоба на лицето а од неодамна почнав и со маслото од Алверде од роза, но како што напоменав ништо од ова немаше ефект до сега. (Освен можеби кремите на Fleurance Nature, иако и за нив не можам да кажам за конкретен ефект). Инаку имам 26 години и би сакала да пробам нешто што навистина ќе биде ефективно без разлика колку ќе чини. Го чистам редовно лицето и ставам препарати но сепак си го чувствувам изморено и дехидрирано, особено преку зима. Сега како се стоплува времето не ми се суши толку многу но останатите проблеми никако да исчезнат, и знам дека од ова што последно сум користела не е се органско, ама сепак внимавав на составот колку толку а и се надевав на препораките дека кремите ќе ми помогнат, па затоа ги купував.
@Sexybaby86 после користење на салицилна колкав фактор ставаш за заштита ? Ме заинтересира за Пикси ептен само што ја нарачав Аlpha h liquid gold rose и тоа 200 мл. Вреди ли за Пикси како замена да штедам сум решила
Не се тонициве со салицилна, со гликолна киселина се, ама претпоставувам ненамерна грешка Фактор гледам најмалку 20-ка да е, но не ставам посебен, туку дневната крема што ја користам секогаш гледам да содржи СПФ. Добра опција се Еуцерин факторите со 30/50 заштита, тие знам дека не се масни (јас ова за мене зборувам, дека масна кожа имам ). Инаку, можеш било кој, според мене идеално над 20-ка. Пикси е супер, мада Алфата е предобра Подобра е од Пикси според мене, малку позабележителен е ефектот, ама и мислам дека е малку појака. Неа ја користев преку еден ден, додека Пикси можам секој ден и не ме иритира. Алфата знаеше да ме запецка, па затоа прескокнував по еден ден (патем, нормално е да пецка). Ќе ти се допадне, сигурна сум. Ако следниот пат не можеш да си ја дозволиш, земи го Пикси, нема да се покаеш никако Ама пак ќе кажам, Алфата според мене е малку подобра
Јас имам навистина проблематична и мрсна кожа склона кон акни. Порано секогаш ми излегуваа неколку акни кои оставаа црвени точки (лузни) кои не се длабоки, но сепак ми предизвикуваа несигурност. Летото користев clindamycin and tretinoin gel препишан од страна на дерматолог. Лицето ми се исчисти имав само неколку флеки останато, но откако се вратив од краток одмор во Мк (живеам во странство) лицето ми стана катастрофа. Добив болни воспалени акни на образите и подолу кај вратот ( jawline). Буквално се срамев да одам на училиште, нон стоп си го криев лицето со косата. Отидов на болница и докторот ми препиша lymecycline таблети и differin gel. Ги пиев и се мачкав 1 месец (требаше 2 но имав резултати после првиот и решив да не продолжам да си го тровам организмот,бидејќи не сакам антибиотици). Сега лицето ми е во добра состојба (имам многу црвени флеки, но за среќа немам активни акни). Исто така го сменив начинот на исхрана, вежбам 5 пати неделно и 1 одам на пливање, и мислам дека една од најважните работи е тоа што ги сменив производите за грижа на лицето. Порано експериментирав премногу, буквално се што ќе видев на интернет го купував, и мислам дека тоа беше најлошото нешто што можев да го направам на моето лице. Сега користам неколку производи кои се совршени за мојата кожа, а тоа се: L’oreal Paris Pure Clay Detox Foam wash (лесно се нанесува, создава пена, одлично ја чисти кожата и не создава нови акни) La Roche Posay Effaclar Duo (+) пред да го купам овој производ бев многу скептична бидејќи имаше различни мислења, а на некои луѓе им предизвикал создавање на многу нови акни. Оние кои што се борат со акни знаат дека пробување на нов производ е стресно, бидејќи тотално може да ви ја влоши целата ситуација. Но, кај мене имаше прекрасен ефект. Лицето ми е поубаво, нежно, црвенилото е намалено и се надевам дека ќе забележам повеќе резултати во иднина.( го користам околу 3 недели) Лично кај мене немаше никакви side effects како што се сушење и лупење на кожата, црвенило и слично. Го користам 2-3 пати дневно. Aztec secret Indian clay- неколкупати месечно ја користам оваа маска за лице и многу сум задоволна. Ја комбинирам со јаболков оцет. Во моментов мојата кожа е далеку од совршена, сеуште се мрси многу но во последната година мислам дека оваа рутина најмногу ми одговара. Исто така започнав и третмани со микродермоабразија ( следната недела ќе го имам 2риот третман) и плус за чистење на лицето користам Braun 810 Facial Cleansing brush (and epilator) Се извинувам за долгиов пост, но навистина се надевам дека можеби ќе помогнам на некому бидејќи знам колку е измачувачко кога немаш чисто лице и постојано бараш решение. Поздрав ❤️
Bravo za dolgiov post zatoa sto ima nekoj sto so godini ne moze da go resi problemot.Ako bi mozela cenite da gi pises ili dokolku nekoj drug gi znae super bi bilo,i imeto na dermatologot. Se izvinuvam sto ne e na kirilica,momentalno takvi se moznostite
Дерматологот беше Борис Хаџи- Николов од Гевгелија и гелот што ми го даде (clindamycin and tretinoin) беше бесплатен, мислам дека платив околу 100 денари за прегледот. L’oreal Paris pure clay detox foam wash го купив за £6, односно околу 430 денари, но не сум сигурна дали го има во мк. La Roche Posay Effaclar duo (+) беше £16 односно околу 1140 денари. Aztec secret Indian clay- има различни понуди за оваа маска но јас мислам дека ја земав за £7-8, односно 500-570 денари, но големо е пакувањето и многу трае. Јаболков оцет користам на Bragg Organic Apple Cider Vinegar with the mother и тој е околу £11, односно околу 800 мкд. Личноста што ми препиша lymecycline и differin gel не е од Македонија. Поздрав
Најпрво морам да напоменам дека за чисто лице мора да имате рутина. Рутината е можеби досадна за секој аспект од животот, но не и кога станува збор за хигиената и одржувањето на беспрекорна и чиста кожа. Кога станува збор за лице, повторувам имајте рутина. Негувајте го лицето навечер, после поминатиот ден. Јас околу 4 години, а може и повеќе, кога бев средно се борев со мрсна кожа и акни, предизвикани од стрес и што уште не, меѓутоа ме спаси ова, лосион за лице на Галафарм. Не е скап, го земам околу 160 денари, го користам и ден денес. Ми ги исчисти и акните на рамениците, денес немам ни трага од нив. Мојата вечерна рутина секој ден се состои во тоа што го чистам лицето со Сенсилис, малку на туферче и ги отстранува сите нечистотии и прашини што ми се собрале на лицето тој ден. Потоа веднаш го мијам со ладна вода и потоа ставам ноќен крем. Воедно, пред неколку години читав интервју, мислам дека беше на Синди Крафорд, која велеше дека на лицето мора еднаш неделно да му овозможите одмор од целата недела, како еден вид домашен спа третман. Јас тоа го правам викендот, каде одвојувам едно попладне и нанесувам маски за лице од Планет Спа, ги порачувам од Авон, и тие можат да се најдат евтино на попусти, до 160 денари, а се навистина предобри А исто, мислам непотребно е да се напоменува дека откако ќе носите шминка, не бидете мрзеливи и детално чистете го лицето после тоа. Јас пр. користам мицеларна вода од Нивеа, потоа повторно плакнење со вода, детално се да се отрстрани, па после 10 минути ставам од лосионот, па пак вода и ноќниот крем Верувајте дека лицето ќе ви се заблагодари и за краток рок ќе се покажат резулати, со секојдневната нега, за која ви требаат се на се одвоени 5 минути
Секси од брзање сум ги смешала киселиниве битно си ме сватила што ми била поентата. Кремата на Еуцерин е тонирана или обична? Немам фино искуство се Еуцерин,користев долго време дневна крема и лицево ми се презасити таман кога мислев дека најдов идеална крема. Кога ќе можеш пушти сликече да ја прегледам детално па може ќе и дадам шанса Јас во зима не користам фактор инаку сум бела,проѕирна ама после киселиниве и на облачно ми е страв.
@Selest има Еуцерин матирачки со фактор 50, обичен и тониран: http://www.zegin.com.mk/home/products/product-detail.html?uuid=0ba663d4-4bf5-493e-b337-3dbae31e5a8f http://www.zegin.com.mk/home/products/product-detail.html?uuid=9f4d6b0b-614f-496c-95b1-1bf5051757a1 Имаше мислам и со 30-ка вакви. Јас го имам користено обичниот 50-ка и фино ми одговараше. Мат е, воопшто не се осеќа на кожа. Можеш исто да видиш и на Авене, мислам дека се солидни и нивните креми со ЗФ. Ако мислиш дека нема ти одговараат, најди крема што содржи ЗФ во себе, наједноставна опција
јас го имам тоникот, навечер пред серум го чистам лицето со него. моето личе е доста чисто немам акни никакви,ама приметив разлика од него во однос на тонусот на лицето, ми го изедначи мн тенот, и ми помогна за црвенилата околу носот. јас мислам дека 7% на гликолска киселина е премногу ,затоа не сум го земала тој од ординари никогаш. имам чепкано на нет и секогаш наидувам на мислењето дека повеќе од 5% од гликолска е малце агресивно за кожата. затоа го земав пикси. имам доста осетлива кожа и не ми прави иритации. иначе на асос може често да се начека на попуст, и не е мн скап така.
Брат ми има 17 години и веќе неколку години има многу акни и тоа огромни (местото околу нив е модро а некои се и како гнојници). Пробавме се, и кај дерматолог сме биле и кај козметичар, кај некои кои даваат природни лекови, но нема никакво подобрување. Некоја ваша препорака? Значи има користено Еуцерин, Здраве крема, гелови со бензоил пероксид, разни сапуни и креми дури не се сеќавам веќе на имињата на продуктите.. Да додадам дека и кога ќе снема некоја на нејзино место останува флека и тоа модра..