Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    2.383
    Девојки, можно е од пена за миење лице на Nivea да се исфрлив со мозолки и тоа највеќе на чело и десен образ, црвени, повеќето полни со гној, мислев од циклусот дека ми е но помина доста време и никако не се повлекуваат, совет?

2. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    45.688
    Можеби не ти одговара. Не го користи некое време, пример една недела, и види дали ќе има подобрување.

На lejlla му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Didi666

Didi666 Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2018
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    72
    Може да ми кажеш на која улица се наоѓа овој доктор па да одам и јас? Јас откако се породив имам проблем со лицето и никако не поминува.

Моето лице е многу мрсно и имам црнки и комедони ама многу на образите и челото. Што да користам?

Последна измена од модератор: 1 февруари 2019
  4. Dreamgirl90

Dreamgirl90 Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2019
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    30
    Plaknenje so ladna cista voda, cistenje so micelarna bez razlika dali si imala sminka, bekutan pomada sekoj den i ednas u dve tri nedeli maski :D

На Bubu111 и elimkd им се допаѓа ова.
  5. Derby

Derby Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    204
    Беше во градска болница,влез 2 ако се сеќавам добро,но прво треба да земеш упат од матичен за да не плаќаш на приватно.
    Иначе погоре имам напишано кои производи ги користам и влијаат добро на мојата кожа,па доколку си во можност можеш да пробаш некои од нив.

6. Didi666

Didi666 Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2018
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    72
    Аха. А тие за мрсна кожа ли се? И нели пишала си дека не ги зимаш од тука? Од кај ги зимаш? Инаку земав упут и ќе одам во понеделник. Ако не ми влијаат тие што ќе ми ги препорача ќе ги земам твоите.

7. Derby

Derby Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    204
    Живеам во Лондон, ги зимам од овде, но може и онлајн да ги најдеш :). Иначе не е наведено дека се за мрсна кожа, но мојата е премногу мрсна а сепак реагира одлично на нив. Во моментов немам ниту една активна акна, само црвени флеки од порано.

На Didi666 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Didi666

Didi666 Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2018
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    72
    Бев на Хаџи Николов и ми даде гел Еucerin dermo pure, крем Skinoren и таблетки Minocin. Има ли некои искуства?

9. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.503
    Со скинорен немам добро искуство. Можеби и комбинацијата со гелот за лице на Avene што го користев не беше доволна.
    Антибиотикот е ефикасен, но мора заедно со него и добра локалана терапија за да има позитивни резултати.

10. Shugarspice

Shugarspice Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    2.029
    @IM.TMKQ скинорен кремот го користеше со Авен гел за миење лице?

11. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.503
    Да, тоа ми беше првичната терапија, но не функционираше. Неколку месеци ја користев.
    Потоа бев кај друг дерматолог, ми ја смена локалната терапија и плус го пиев антибиотикот.

12. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.384
    Допаѓања:
    21.035
    2 пати до сега го измив лицето со синиот гел од Балеа и после тоа лицето го чувствувам затегнато и малце суво, дури и на образот како лишаи имам малце. Можно е да е од гелот? Или е бидејќи не мачкам хидратантна крема после миење?

13. sorbet

sorbet Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2017
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    5.269
    Поради тоа што не мачкаш крем после миење. Обавезно ставај крем соодветен за твојот тип на кожа и возраст.

На Hellobeautiful му/ѝ се допаѓа ова.
  14. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.284
    Допаѓања:
    75.875
    Јас почнав деновиве со некои чекори за лицето. Приметувам разлика во однос на тоа какво ми беше лицето претходно. Има некоја живост и свежина. Колешките на работа дури и ме прашаа, што сум ставала на лицето изгледа многу свежо и меко. Вака идат чекорите:

Навечер:
    1. Cleansing - ја бришам шминката со различни тонери. Едниот е мрсен за очите, а другиот обичен.
    2. Exfoliate - еднаш до двапати неделно овој чекор, со тоа што правам пилинзи
    3. Тоner - е вториот чекор што го нанесувам секоја вечер, го користам Glow pixi тоникот
    4. Еssence - овој чекор го користам како трет за хидратација и баланс после чистењето и бришењро со тоник. Koристам продукт од Origin.
    5. Sheet mask - ова исто така еднаш до два пати неделно
    6. Еyecream- крема за околу очи како четврти чекор.
    7.Моisturizer - ова е последниот чекор, на цело лице ставам крема за хидратација

Насабјле ги правам истите чекори. Прво го мијам со ладна вода, потоа toner, essence, дневна крема за околу очи и потоа крема за хидратација.

Иако е рано и не очекувам сега некое чудо, приметувам разлика. Кожата изгледа сјајна, пред тоа ми беше премногу сува, сега има хидратација. Исто така можам да приметам дека е помека од претходно и пудрата ми легнува на подобро.

На buba4e89, Coco31, Sexybaby86 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.280
    Допаѓања:
    1.716
    Какви пилинзи правиш и каква крема за околу очи и хидратација користиш?

16. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.284
    Допаѓања:
    75.875
    Пилинг обичен имам еден од маркет купено, веќе ми е прикрај па планирам да го пробам од Pixi. За околу очи ја користам кремата од Origin и поделена е на две дела за дневно и ноќно користење.

17. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.302
    Koi maski od planet spa, koj nokjen krem I koja micelarna voda na nivea ja koristish (bidejki za mrsna koza ja ima cela linija) I po koja cena?

18. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.424
    @sj *O*
    Од изборот на маски од Планет Спа ги користам следниве:
    1. Глинена маска со мароканско арганово масло: Маската се нанесува, се суши едно 15-20 минути, па се отстранува со плакнење со вода, наједноставно. Мене ми помогна во остранување на мрсните области на лицето, како околу носот и сл. Сега лицето ми е средено и од кога ја користам, еднаш неделно, ни м од мрсно лице немам веќе. Не ми го суши, ама е нормализирано.

2. Маска со екстракт од алги и морска сол: Втората маска што ја користам е од типот на маски што се лупат, значи не се отстранува со вода. Најпрво мора да ја пофалам за преубавиот мирис, многу убаво мириса. Кога се нанесува, делува со разладувачки ефект, се суши некаде 10 минути, па се лупи. Има текстура на гел и има и парчиња од алги. Таа ми помaга да ја одржувам хидратацијата на лицето. Бидејќи ми одеше од една крајност во друга, или е екстремно мрсно или екстремно суво.
    3. Маска од бел чај: Третата маска, што воедно и последна ја ставам, е маската од бел чај. Исто е на принцип на лупење. Се суши за некои 10-15 минути, малку побавно од онаа со алги. За отстранување е нешто најлесно. Ниту го има оној депилирачки ефект, туку како нежна и мазна фолија да се тргнува од лицето. Ми служи за освежување на лицето и навистина ми дава свежина. Има исто таков некој разладувачки и освежувачки ефект кога се става, мирисот и е предобар, смирува и ми дава енергија на лицето, ми ја враќа бојата. Дури и откако ќе се отстрани и кога ќе се измијам со вода, како да имам некој серум нанесено, се осеќа уште и доаѓа како плус гел за миење.
    4. Ноќен крем од црн кавијар: Во однос на кремите, бидејќи подолго време мака мачев до пронаоѓање на крема што ќе ми одговара, бидејќи си страдам од сензитивна кожа |(, ништо како да не ми одговараше, па ни Нивеа кремите, покрај многу други. Еднаш кога нарачував маски, се загледав во оваа крема и бидејќи до тогаш веќе ја користев подолго линијата на Планет Спа и бев презадоволна, решив да си ја порачам и не зажалив :bow:. Кремата има убав нежен мирис и розева нијанса на светло може да се забележи низ текстурата. Кога ќа ставам, лесна е многу на лицето и одма си се впипва, не да ми стои како мрсна подлога, ниту пак од оние, одма да се инстантно исуши и пак ништо. Ја впива, а пак лицето си е одржано и хидратирано.
    5. Нивеа мицеларна вода- Normal to mixed skin: Ја користам оваа мицеларна вода (слика во спојлер) и мора да кажам дека мене ми одговара бидејќи јас ретко носам шминка, но и кога ставам, ставам премалку, воопшто без маскара и бидејќи како што кажав лицето ми е сензитивно и не трпи многу шминкање, па ми е супер за отстранување. Ама затоа мислам дека за некој што користи нормално шминка, значи не малку, туку нормално и повеќе, оваа мицеларна вода нема да му одговара.
    И морам да напоменам дека секој од нас треба повеќе производи да проба и да ги најде соодветните за неговата кожа, затоа што сме различни и тие што сега ги постирав не мора со сигурност да значи дека и вам ќе ви одговараат :)
    Воедно совет за маските, пред користење мора да ви биде чисто и измиено лицето и секако не заборавајте дека и после мицеларната вода мора миење со обична вода :)
    Во однос на цените, маските ги купувам кога се на попуст, околу 150 денари, a редовната цена мислам дека им беше 350-400 денари, кремот исто така на попуст 150-250 денари, редовната изгледа 600 денари беше, а мицеларната вода мислам дека беше 250 :)

Последна измена: 12 февруари 2019
    На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Не знам веќе која е соодветна тема за да прашам, многу се за лице и чиста кожа, креми... ама ајде овде ќе прашам.
    Го зедов хлоракол лосионот за лице, од галафарм
    Инаку, околу лицето... не се акни и не се насекаде, обично се во пределот кај брадата и под неа и местото кај образите, но се работи за лузни, црвенкасти или како модри, штом не поминаа со леа не верувам дека и со ова ќе ги биде.
    Е, сега, што велите за БИОДЕРМА кремата за флеки и лузни? Ја користел некој? Да ја користам во комбинација со овој лосион или друг?
    *Инаку немам некои неправилности ниту вдлабнатини, сува кожа што се регулира со крема, може да излезе некоја акна ама во последно немам акни, само флеки од стискање акни веројатно...
    @Biodevojka
    Зборувам за оваа крема.

20. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.302
    Fala ti mnogu :inlove::inlove:
    Ushte da prasham dali gi ima ovie vo apteka ili od avon gi nabavi?

На Animali му/ѝ се допаѓа ова.