Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.879
    Допаѓања:
    24.153
    Јас го имам користено, 2 во 1 е, и маска и гел (бела боја има).
    Убав е, освежува многу. :)

2. SecretK

SecretK Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    9
    Мене само ми ги намали, но не ги снема трајно, ја користам веќе 2 недели.

3. angelamaleckoto

angelamaleckoto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    20 dena ja stavam i sega za sega e top, nova bubulica nema ! :* se nadevam deka ke bide trajno. Ako treba da kupam druga za edno 3 meseci pak ke bidam vo dobivka. :D
    Mislam deka vremeto ne e kaj site isto kaj nekogo pobrzo odi kaj nekogo posporo,ama vazno deluva sto e naj bitnoto :)

4. natashabutterfly

natashabutterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    3
    Ne ja upotrebuvam dovolno dolgo da determiniram dali e trajno resenie. Efektivnosta i rezultatite se premnogu golemi za da kazam nesto loso.Vsusnost go kazav moeto mislenje i impresii na temava za kremata.

Angelamaleckoto e sosema vo pravo, kaj nekogo celiot proces se odviva posporo kaj nekogo pobavno sepak se raboti za razlicni tipovi na koza, sepak ne reagirame site isto duri i na obicen Analgin da ne zboruvam ponataka.

Da ja iskoristam uste samo sega prilikava da izrazan blagodarnost kon lakrimosa po kojznae koj pat sto bese srcka i mi gi dade potrebnite informacii :*

[mod-kirilica:71bkcsrr][/mod-kirilica:71bkcsrr]

5. irenaaabt

irenaaabt Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    4
    nina а со гелот од Леа, потребно е да се мие цело лице или се става само на акните, бидејки во упатството пишува да се става неколку пати на ден?? :)

6. irenaaabt

irenaaabt Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    4
    Nina а со гелот од леа, потребно е да се мие цело лице или да се става само на акните? Бидејки во упатството пишува да се става неколку пати на ден.

На xxAngelxx му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sharonn

Sharonn Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2010
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    2
    незнаев каде да се обратам ,па мислев дека тука е најсоодветно да го направам тоа . веќе еден месец над очниот капак ( под веѓите ) кожата ми се лупи и ми се вцрвенува,што дури му дава друг облик на моето око. што може да го предизвика ова и кои се превентивните мерки ? :worried:

8. aliciakeys3

aliciakeys3 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    21

9. Devojche

Devojche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2010
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    36

Може ти е и од пудра некоја или пак сенка за очи..често се случува тоа ..провери ги роковите на сенките :)

10. I.Love.You

I.Love.You Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2010
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    40
    половина месец немам ни бубуљичка на лицето,и два-три дена пред да добијам ќе почнат да ми излегуваат 2 до 3 бубуљички (на челото)
    имам пробано со многу лосиони и такви чуда..али не помага..иначе ми излегуваат само пред и додека имам добиено..а после половина месец немам ни бубуљичка..
    совет. ? :) :?:

11. Devojche

Devojche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2010
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    36
    Пробај со кремичка Здраве..ја има скоро во секоја продавничка..се става навечер пред спиење :)

12. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Повржано е со циклусот и хормоните, годинките ти се такви. Не ги чепкај, како излегуваат така и ке поминат, само оддржувај максимална хигиена на лицето. Користи медицински лосион за проблематична кожа и доколку многу ти пречат, земи коректорче мислам дека Орифлејм имаше такво за покривање на бубуљички.

13. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.433
    Мене многу ми се мрси лицето и тоа ставам пења за чистење на лицето од авон и пак ми се мрси и користам пудра за мрсна кожа.
    HELP ME ;(

14. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    5.411
    а да ве прашам сакам да идам неделава до амбулантата пролече да ми земат брис од акни, дали некој го има правено тоа, колку се чека и дали е потребно упат од матично ??

15. srnicka2

srnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Nina ова лекување го споредуваше преку прегледи на доктор или некој друг ти кажа??

16. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    ^^ за ова лекување имам слушано и од други, јас немам проблем со лицето ова ми го кажуваше другар ми, само што тој продолжи со миење на лицето ид авен исто и таа крема ја користи за балансирање на тенот на кожата.убаво е тоа што се користи далацин ц кој ги чисти каналите до крај а не само површински да ј алупи кожата и да си замислуваме дека немаме бруки -гнојници! и братучедка ми одеше со овј третман таа продолжи со еуцерин наместо со авен и задоволни се и двајцата!

17. srnicka2

srnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    А кој им кажа за вакво лекување Лина??

18. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    дерматолог, со што одеа и на неколку третмании во зависност од потребата за лекување на акните (одеа кај Нина дерматолог во карпош има ординација)
    ако ова е некаква реклама,извинете!

На Mila04 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mila04

Mila04 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    68
    Јас имам одено кај една докторка Нина (ако е истата) и презадоволна сум од нејзе :)

20. srnicka2

srnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Фала за информација Лина! Само сто мене ми треба некој добар дерматолог во Охрид бидејки ми е поблиску. Доколку некој знае нека пише многу би ми помогнало