Здраво , од Бугарија од аптека . Акне аут околу 20 лева Зинерит мислам 13-14 лева и биодермата е далеку поефтина во Бугарија .
Лицето го мијам секоја вечер со некој најнормален неутрален лосион (моментално Neutogena, предходно користев St.Ives Scrub и беше подобро, но тие точкиците ни пречеа на очите и го сменив) и после миење обавезно некоја лесна хидратантна крема, како на пример Dramatically Different™ Moisturizing Gel, или Нивеа Софт е исто добар. Мислам дека не е добро тоа што ставаш кокосово масло бидејќи тоа е многу тешко и масно и всушност со тоа твојата кожа мисли дека е премногу масна и не произведува од прирондите масла, а кога не ставаш ништо пак може да претера со маснење. Пробај со полесни ХИДРАТАНТНИ креми и можеби на почетокот ќе ти е потешко но твојата кожа ќе се навикне и ќе влезе во колосек. Инаку обично еднаш или двапати недели исто ја екфолирам кожата и и нанесувам маска со тар за дополнителна хидратација и хранење.
Извини а за ексофлирање и маската какви се? Може и во ЛП. Да не трупаме мислења. А ќе земам крема обавезно
Препорака за крема за сува кожа на лице? Одам во Бугарија често, највеќе за работа, па ако можете да ми препорачате и некоја квалитетна што ја има таму, а ја нема кај нас. Би ви бил благодарен.
Имаат Бугарите козметика. Ќе побараш крема од козметичката линија Христина, или на КристаГ. Впиши ги на google двете компании, ќе т излезе каде се наоѓаат, какви креми имаат. Новост е во КристаГ е кремата за лице со маст од кит, имало некоја нова исто така со смола или мастикс.
Здраво , препорачајте ми некоја крема , лосион или што и да е што помага за мрсна кожа со акни. Значи буквално од секоја храна ми се појавуваат ..
Имам многу ситни акни над челото поточно под косата.Таман ќе поминат нови излеваат... Што мислите од што ми излеваат дали косата има влијание?Што препорачувате?
Sto mislite koja micelarna voda e podobra za posle dermatoloski tretmani? Custvitelna koza so fleki od akni. Bioderma Sensibio H20 Bioderma Sebium H20 Ili od la roche
Девојки што да ставам вечер пред спиење, откако ќе ја исчистам шминката лицето ужас суво? Инаку ја чистам шминката со Лореал мицерална вода. А крема за пред пудра ја ставам Алверде од роза, демек за сува кожа, ама не ми се допаѓа.