Како до чисто лице?

Discussion in 'Лице' started by LovelyGirl, Feb 21, 2010.

1. Ciel

Ciel Популарен член

Јас ги користам овие три производи за лице и сум задоволна.
    301DC2E2-DD0C-474C-B162-B4BA0B6B57E8.png 84BC1E22-19E9-425B-BEE3-8C49165AFC20.jpeg 4F52DD72-2F5A-488F-B217-CF32418FC203.jpeg

SunnyGirl2 likes this.
  2. ang.ela

ang.ela Истакнат член

3. Ciel

Ciel Популарен член

Водата од роза ја има и во аптеки,во големите маркети и парфимерии серумот го има во аптеките, а вазелинот е од Америка ми праќа моја другарка што е тамо на 4-5месеци бидејќи е мрсен и трае подолго.

ang.ela likes this.
  4. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

На лице ставаш вазелин?

5. Ciel

Ciel Популарен член

Да од кокос бидејќи е мрсен не ми се прават брчки како порано

wannaBeMomma likes this.
  6. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Ќе ти ги затвори порите, акни може да ти се појават и комедони.
    Има други соодветни производи за брчки зависно возраста.

Alisa22 and Majra like this.
  7. no name5

no name5 Популарен член

Здраво девојки јас и мојата голгота и мака со лице стасавме и до др Аргон Старова е сега тој ми препиша производи што веќе ги имам испробано без некој ефект (али демек сеа по шема ми кажа да ги користам ) .. и антибиотик а досега сум била на антибиотик и ништо ...а башка последните 2 месеца имам пиено анибиотик бев болна и сега пак да пијам ми е страв .. и ете незнам што да правам дали да почекам па да ја почнам терапијата или одма да ја почнам ..дали некоја од вас е имала искуство со овој доктор да споедели ..

8. barba12

barba12 Истакнат член

Koj antibiotik?

9. SelenaGomez

SelenaGomez Популарен член

Дали некоја користела хлорадерм од фитофарм против бубулици? Како сте задоволни?

10. young.girl

young.girl Истакнат член

Јас одев кај него и мислам дека на сите дава исти производи и антибиотик. Користев тоа 7-8 месеци супер ми беше лицето не ми излегуваа акни веќе, ми се исчистија скоро сите флеки што ги имав и после престанав да користам јули и август и лицето пак ми бидна катастрофа и пак отидов и ми вика пак ќе користиш исто се и дадов за џабе 1000 денари за тој преглед што ми вика пак ќе користиш исто. Ако сакаш пробај види ама не ти го препорачувам.

Majra and soffce like this.
  11. soffce

soffce Истакнат член

кој производи ги дава?

12. young.girl

young.girl Истакнат член

Акне фуг, сона, миноцин антибиотик и една правена крема и лосион мислам дека клиндацин. И после неколку месеци смени нешто отфрли и додаде уште ефаклар дуо плус.

no name5 and soffce like this.
  13. no name5

no name5 Популарен член

Да истото и на мене ми го препиша ... и тоа 3 месеца на антибиотик да бидам еве ти и подолго си била .. Затоа и се мислам дали да почнам воопшто имам пиено антибиотик претходно 2 пати сумамед и додека пијам- ок малку се стабилизирам ,од кога ке прекинам лицето уште толку ми се исфрла дури и повише од пред да почнам со терапија .. само се тровам со антибиотик и на него му го кажав тоа но сепак ми препиша...

14. barba12

barba12 Истакнат член

Da ne znaete dali go ima vo makedonija bioderma sebium serum?
    Ili da mi preporacate serum za kombinirana/mrsna koza, posle dermatoloski tretmani (crveni fleki/luzni) ?

15. no name5

no name5 Популарен член

Имам отидено кај 5 различни дерматолози кој само антибиотик ми бутаат со некој креми ,ете сега последно кога отидов на дерматолог пак антибиотик кој се мислам и да не го почнувам затоа што по негово завршување само повише ми излезат , кај еден куп козметичарки од кој добив само црвенила и флеќи страшни , дадов илјадници за креми и гелови и лосиони и ништо не ми помогна долгорочно се беше со краток ефект и јас се загреав за кремата од сашо како и да е на природна база била , прочитав дека е испитувана и од билки е , јас ја порачав чекам да ми ја направи, еве ти број 072276954 . .. И тоа со храната секако дека сум пазела исфли ова она не јади благо повише вода , сите со посериозен проблем пазиме на тоа но едноставно некогаш НЕ помага

Sun_moon_87 likes this.
  16. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

А да испиташ хормони?
    Можда имаш некое пореметување кое ти создава акни.

Секогаш сум за да се побара второ мислење, но не сум за пречесто менување доктори и козметичари.
    Се си бара време, па така и терапиите. Никогаш нема да видиме ефект ако испиеме една доза од еден доктор, па после отидеме кај друг, па кај трет... Треба да се најде соодветен и да се тера со една терапија.

no name5 likes this.
  17. barba12

barba12 Истакнат член

I jas neznam samo kaj kolku dermatolozi sum bidena site gledaat da ti dadat krem i antibiotik i ke ti pomine periodicno i posle pak isto koga ke prekinis antibiotik. Ispitav hormoni i jajnici se e vo red. Nakraj zavrsiv na roakutan i mi se iscisti liceto, ama sega se zanimavam lekuvanje na luzni i fleki

eta and no name5 like this.
  18. no name5

no name5 Популарен член

И мене еден дерматолог ми препорача роакутан ама страв ми е од нив , дали имаше несакани ефекти као демек се многу штетни , колку време ги пиеше и на колку години

Испитано ми е хормони и сите можни работи што можат да направат проблем се е во ред .. а дерматолозите ги менам и терапиите но не често тоа е процес од могу години уназад

Last edited by a moderator: Mar 14, 2019
  19. barba12

barba12 Истакнат член

Na 20 godini .. Pred 1 godina zavrsiv so lekuvanje a gi piev 8 meseci poradi toa sto imav cisticni akni .. Sega nemam akni samo pred menstruacija moze da izbie nekoja sitna. Inace dijagnoza mi bese acne conglobata. Biten e dermatologot sto ke ti gi dade nekoj sto ima iskustvo so roakutan. Sega posle 1 godina nemam nikakva nus pojava osven flekite koi mi istanaja i bavno zazdravuvaat.

no name5 likes this.
  20. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Кај мене имаше ефект таа терапија. Антибиотикот служи да ја убие бактеријата која преку себумот на лицето ти создава акни.
    Јајници и хормони и кај мене беа во ред.

И мене самиот доктот ми кажа дека после терапијата бактеријата може повторно да се обнови или да стане имуна на антибиотикот затоа акните продолжуваат. Имало и такви случаи за жал.

eta and no name5 like this.