Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Ciel

Ciel Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2019
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    2.130
    Јас ги користам овие три производи за лице и сум задоволна.
    301DC2E2-DD0C-474C-B162-B4BA0B6B57E8.png 84BC1E22-19E9-425B-BEE3-8C49165AFC20.jpeg 4F52DD72-2F5A-488F-B217-CF32418FC203.jpeg

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ang.ela

ang.ela Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    7
  3. Ciel

Ciel Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2019
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    2.130
    Водата од роза ја има и во аптеки,во големите маркети и парфимерии серумот го има во аптеките, а вазелинот е од Америка ми праќа моја другарка што е тамо на 4-5месеци бидејќи е мрсен и трае подолго.

На ang.ela му/ѝ се допаѓа ова.
  4. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    На лице ставаш вазелин?

5. Ciel

Ciel Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2019
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    2.130
    Да од кокос бидејќи е мрсен не ми се прават брчки како порано

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  6. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.504
    Ќе ти ги затвори порите, акни може да ти се појават и комедони.
    Има други соодветни производи за брчки зависно возраста.

На Alisa22 и Majra им се допаѓа ова.
  7. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    885
    Допаѓања:
    1.095
    Здраво девојки јас и мојата голгота и мака со лице стасавме и до др Аргон Старова е сега тој ми препиша производи што веќе ги имам испробано без некој ефект (али демек сеа по шема ми кажа да ги користам ) .. и антибиотик а досега сум била на антибиотик и ништо ...а башка последните 2 месеца имам пиено анибиотик бев болна и сега пак да пијам ми е страв .. и ете незнам што да правам дали да почекам па да ја почнам терапијата или одма да ја почнам ..дали некоја од вас е имала искуство со овој доктор да споедели ..

8. barba12

barba12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    392
    Koj antibiotik?

9. SelenaGomez

SelenaGomez Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    813
    Допаѓања:
    1.751
    Дали некоја користела хлорадерм од фитофарм против бубулици? Како сте задоволни?

10. young.girl

young.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2016
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    40
    Јас одев кај него и мислам дека на сите дава исти производи и антибиотик. Користев тоа 7-8 месеци супер ми беше лицето не ми излегуваа акни веќе, ми се исчистија скоро сите флеки што ги имав и после престанав да користам јули и август и лицето пак ми бидна катастрофа и пак отидов и ми вика пак ќе користиш исто се и дадов за џабе 1000 денари за тој преглед што ми вика пак ќе користиш исто. Ако сакаш пробај види ама не ти го препорачувам.

На Majra и soffce им се допаѓа ова.
  11. soffce

soffce Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2017
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    214
    кој производи ги дава?

12. young.girl

young.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2016
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    40
    Акне фуг, сона, миноцин антибиотик и една правена крема и лосион мислам дека клиндацин. И после неколку месеци смени нешто отфрли и додаде уште ефаклар дуо плус.

На no name5 и soffce им се допаѓа ова.
  13. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    885
    Допаѓања:
    1.095

Да истото и на мене ми го препиша ... и тоа 3 месеца на антибиотик да бидам еве ти и подолго си била .. Затоа и се мислам дали да почнам воопшто имам пиено антибиотик претходно 2 пати сумамед и додека пијам- ок малку се стабилизирам ,од кога ке прекинам лицето уште толку ми се исфрла дури и повише од пред да почнам со терапија .. само се тровам со антибиотик и на него му го кажав тоа но сепак ми препиша...

14. barba12

barba12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    392
    Da ne znaete dali go ima vo makedonija bioderma sebium serum?
    Ili da mi preporacate serum za kombinirana/mrsna koza, posle dermatoloski tretmani (crveni fleki/luzni) ?

15. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    885
    Допаѓања:
    1.095

Имам отидено кај 5 различни дерматолози кој само антибиотик ми бутаат со некој креми ,ете сега последно кога отидов на дерматолог пак антибиотик кој се мислам и да не го почнувам затоа што по негово завршување само повише ми излезат , кај еден куп козметичарки од кој добив само црвенила и флеќи страшни , дадов илјадници за креми и гелови и лосиони и ништо не ми помогна долгорочно се беше со краток ефект и јас се загреав за кремата од сашо како и да е на природна база била , прочитав дека е испитувана и од билки е , јас ја порачав чекам да ми ја направи, еве ти број 072276954 . .. И тоа со храната секако дека сум пазела исфли ова она не јади благо повише вода , сите со посериозен проблем пазиме на тоа но едноставно некогаш НЕ помага

На Sun_moon_87 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    А да испиташ хормони?
    Можда имаш некое пореметување кое ти создава акни.

Секогаш сум за да се побара второ мислење, но не сум за пречесто менување доктори и козметичари.
    Се си бара време, па така и терапиите. Никогаш нема да видиме ефект ако испиеме една доза од еден доктор, па после отидеме кај друг, па кај трет... Треба да се најде соодветен и да се тера со една терапија.

На no name5 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. barba12

barba12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    392
    I jas neznam samo kaj kolku dermatolozi sum bidena site gledaat da ti dadat krem i antibiotik i ke ti pomine periodicno i posle pak isto koga ke prekinis antibiotik. Ispitav hormoni i jajnici se e vo red. Nakraj zavrsiv na roakutan i mi se iscisti liceto, ama sega se zanimavam lekuvanje na luzni i fleki

На eta и no name5 им се допаѓа ова.
  18. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    885
    Допаѓања:
    1.095
    И мене еден дерматолог ми препорача роакутан ама страв ми е од нив , дали имаше несакани ефекти као демек се многу штетни , колку време ги пиеше и на колку години

Испитано ми е хормони и сите можни работи што можат да направат проблем се е во ред .. а дерматолозите ги менам и терапиите но не често тоа е процес од могу години уназад

Последна измена од модератор: 14 март 2019
  19. barba12

barba12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    392
    Na 20 godini .. Pred 1 godina zavrsiv so lekuvanje a gi piev 8 meseci poradi toa sto imav cisticni akni .. Sega nemam akni samo pred menstruacija moze da izbie nekoja sitna. Inace dijagnoza mi bese acne conglobata. Biten e dermatologot sto ke ti gi dade nekoj sto ima iskustvo so roakutan. Sega posle 1 godina nemam nikakva nus pojava osven flekite koi mi istanaja i bavno zazdravuvaat.

На no name5 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.504
    Кај мене имаше ефект таа терапија. Антибиотикот служи да ја убие бактеријата која преку себумот на лицето ти создава акни.
    Јајници и хормони и кај мене беа во ред.

И мене самиот доктот ми кажа дека после терапијата бактеријата може повторно да се обнови или да стане имуна на антибиотикот затоа акните продолжуваат. Имало и такви случаи за жал.

На eta и no name5 им се допаѓа ова.