Како до чисто лице?

Discussion in 'Лице' started by LovelyGirl, Feb 21, 2010.

1. Ketchup

Ketchup

Јас пред неколку месеци почнав да го користам тоникот со чај од ројбос што го има препорачано @Biodevojka на нејзиниот блог.
    Тоникот мислам дека има длабок прочистувачки ефект врз кожата. По недела дена од неговото користење, забележав многу црнки по лицето кои беа лесни за отстранување. И сега имам црнки, но се многу полесни за чистење.
    Пред да почнам да го користам тоников, се мачкав само со чај од магдонос наутро и навечер. Чајот од магдонос почнав да го користам со намена за избледување на флеките што настануваат од бубулички, но приметив дека има и смирувачки ефект врз нив.
    Со тоникот приметив дека има побрз ефект, а и општо кожата полека приметувам како се смирува. За лавандата која ја содржи тоникот, имам читано дека има бавно лековито дејство, така да не се сомневам дека кожата ќе ми биде во уште подобра состоја за одреден период. Сакам да пробам и некој рецепт со етеричното масло од рузмарин, но тоа понатаму. Засега овие две работи ми се одлични и не планирам да престанам да ги користам.

koritsaki and LittleChili like this.
  2. *Sesirce*

*Sesirce* Активен член

Дали некој има испробано производ против флеки од акни кои навистина ви помогнал?Неколку месеци користев лосион кој сама го направив од бело вино и хидроген и навистина ми помогна,но сакам некоја крема да си купам од Bioderma.

Kay Scarpetta likes this.
  3. sofija014

sofija014 Популарен член

Отвори на страниците кои ги напишав и можеш да видиш која цена е, како се порачува итн . Јас лично немам порачувано до сега и не знам точно како иде тоа.

4. *Sesirce*

*Sesirce* Активен член

Дали може некој да ми каже конкретно каде можам да го најдам активниот кислород и цена?И ме интересира дали мириса навистина толку лошо.

5. sofija014

sofija014 Популарен член

Го има во ДМ околу 300 денари беше, не се сеќавам точно. Јас го купив со арома на алое вера но мирисот е чуден и благе везе нема со наведеното. Имаше и со нане, и обичен т.е без никаков мирис.

6. Ivy18

Ivy18 Истакнат член

За црвени флеки ти го препорачувам eucerin even brighter има дневна, ноќна крема и некој серуми. Јас го користев дневниот кој е и со заштитен фактор и ми ги избледи црвените флеки.

7. Kay Scarpetta

Kay Scarpetta Истакнат член

Дали ќе може да ми го пишеш рецептот/соодносот на лосионот што си го правела?
    Може и ло ЛП ако не сакаш тука.

8. *Sesirce*

*Sesirce* Активен член

Искрено не се сеќавам точно на рецептот но го пронајдов овде на форумов од една девојка на која и го дале на кожно.Стануваше збор за бело вино,неколку капки 3% хидроген,лимон,дури мислам дека имаше и стопен шеќер во составот.Се надевам дека ти помогнав.

Kay Scarpetta likes this.
  9. Arja

Arja Популарен член

Она што мене ми помогна и што би сакала да го препорачам на сите вас кои посакувате да имате чисто лице преку користење на евтини методи, е кокосово масло. Јас моето кокосово масло го купив од ДМ, 200 денари за 300 мл кокосово масло во тегличка. Ставам од него насабајле и навечер, откако ќе го измијам лицето со бебешки сапун Бекутан. И тоа е тоа. Евентуално, кога сум во период на ПМС, доколку забележам акни, ставам и Здраве, кое го купувам од ДМ, и кошта околу 60 денари. Кокосово масло ставам и пред да ја нанесам шминката, а откако ќе се упие ставам и крема за сончање. Моментално користам крема за сончање од Леа козметика, со фактор 30, но истата ја добив на поклон па не знам да ви кажам цена. Кога вадам шминка, сенката и маскарата ја бришам со мицеларна вода, потоа го мијам лицето со бебешки сапун и се пребришувам со мицеларна вода повторно. На крај доаѓа кокосовото масло секако.
    Кога сум расположена ставам домашна маска од белки од јајце (белката ја размачкуваш на лицето, ја оставаш да се стврдне и го миеш лицето со топла вода), или кокосово масло и сода бикарбона како пилинг.
    И тоа е тоа девојки, искрено сум задоволна, не се затрупувам со многу хемикалии и скапи продукти а лицето сепак ми е чисто. Се надевам дека на некој ќе му користат овие информации. :f:

10. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Кокосовото масло затвора пори. Кај тебе имало позитивен ефект, но не е препорачливо за лица со мрсна кожа и тие кои патат од акни. Контра ефект ќе имаат бидејќи е комедогено масло.

Не секоја природна состојка може да помогне затоа внимавајте што експериментирате на кожата.

11. Ketchup

Ketchup

И кај мене имаше позитивен ефект од кокосовото масло ко за чудо, но тешко ми е за секојдневна употреба.

IM.TMKQ likes this.
  12. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се согласувам, зависи од типот на кожа. Сестра ми секојдневно го користи и е многу задоволна, а јас веднаш добивам поткожни.

IM.TMKQ likes this.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Јас од кокосовото масло добив само мрснотија плус а само еднаш ставив.

14. Avery

Avery Популарен член

Ако веќе купуваш активен кислород купи го овој. Во Зегин го има, околу 450-500 ден е. Има слаб, речиси неприметен мирис на кисело.
    93E483A2-7D45-4791-B320-065FA62257D6.jpeg

15. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Јас го имам овој од ДМ, без мирис, и не ми мириса лошо. Како што рече членката погоре, има слаб мирис на кисело, но скроз е подносливо. Мене едно време многу ми помогна за акните, но потоа како да престана да функционира.

img_20170826_032357.jpg

16. Emy867

Emy867 Форумски идол

Колку чини?

17. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Одамна ми е земен и не се сеќавам точно, мислам дека беше околу 300 денари.

Emy867 likes this.
  18. Luminary

Luminary Форумски идол

@Oxymoron @Avery @Emy867
    Девојки, за што се користи активниот кислород? За каква кожа и кои се придобивките? :wasntme:

19. Emy867

Emy867 Форумски идол

Јас немам акни, викам може корисен е за младост и свежина:D.

Luminary likes this.
  20. Avery

Avery Популарен член

И јас немам акни, а го користам како хидролат пред да нанесам масло на лицето и после пилинг. Во првиот случај прскам обилно, па ставам масло, а во вториот прскам и чекам лицето само да се исуши. По 10 мин ставам крема. Исто така, ако ми излезе некоја бубуљичка. Супер е и за зараснување на рани, изгореници, за дезинфекција после депилација, за афти во устата... Има голема примена, ние дома многу го користиме.