Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Ај ве молам препорачајте ми некој лосион, пена што и да е, за сува кожа.
    Досега некои што користев чистат убаво ама уште повеќе ми ја досушуваат кожата.

2. Majra

Majra Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2016
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    84
    Може да пробате од сапунот за лице на Clinique. Станува збор за течен гел, има посебна формула за секој тип на кожа, не суши а кожата останува сосем чиста. Може да отидете во Космо, таму ќе ви кажат кој препарат е за вашиот тип на кожа а воедно ќе ги погледнете и тестерите. Производот се исплати бидејќи се користи мала количина и ако го земете големото пакување ќе ви потрае доста време. Ако сте во дилема тогаш може да земете од сетчињата кои се составени од производи со мали грамажи, ги содржат основните потребни производи за нега на кожа, односно, гелот за миење, тонер и крема за лице. Во овој случај ќе имате шанса да пробате три производи од линијата која ќе ја одберете, па што ви одговара да си купите последователно. Мое мислење е дека доколку го одберете соодветниот гел за вашата кожа(производите се означени со бројки; секој тип на кожа има свој број и тоа го проверувате на интернет страната на Клиник или на лице место каде што ќе купувате. Во тој случај гледајте да најдете продавач кој има познавање од производите.) а имате крем за лице кој си го користите и немате потреба да го смените, да не трошите пари на сет производи и да си го земете сапунот без дилема.

На lovestoneddd му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Фала ти многу, ќе поминам после да видам.
    Не те разбрав само, дали даваат тестерче од лосионот за да видам каков ефект ќе ми покаже дома при чистењето на лицето ?

4. Majra

Majra Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2016
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    84
    Исто така.. можеби ова требаше прво:) ..не ве прашав дали сте пробале некоја мицеларна вода? Ако не сте, и особено ако не користите тешка шминка, водоотпорна или во големи количини, тогаш можеби е најдобро пред другите производи кои ќе ви ги препорачаат, да пробате со мицеларна вода. Јас би ви ја препорачала таа на Garnier за осетлива кожа, розева линија. Чисти убаво а секако, не ја суши кожата. Гледам препораки за некои други производители но моето лично искуство ми покажа дека разликата е најмногу во цената а не во ефектот. Може да пробате со ова па доколку сметате дека сепак имате потреба од подлабоко чистење тогаш земете го гелот за кој ви пишав или друг производ по ваш избор.

5. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Се гледа дека ги разбираш работиве :))))
    Фала тиии, уште после ќе земам нешто од овие две што ми ги препорача.

На Majra му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Majra

Majra Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2016
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    84
    Мислам дека тестерите се достапни само во продавница, за жал. Служат најмногу за да имате основна слика за производите. Затоа ви ги спомнав мини сетчињата, кои би послужиле како еден вид тестер пред да земете големо пакување од некој производ.

7. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.874
    Допаѓања:
    107.785
    @lovestoneddd си ја користела колекцијата од дива роза на Алверде? Доста фалена е на форумот и не се скапи воопшто можеш да пробаш плус на природна база се.
    Јас пак од Клиник освен од лосионите за лице (јас го користев бр. 3 за мрсна кожа) од производите за миење на лицето воопшто не бев задоволна а толку пари залудно дадов за пена и гелот за лице.. сепак ако можеш да дојдеш до тестерче пробај си

8. Ма.нев

Ма.нев Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    1.224
    За чистење на лице користам Нивеа шампон за лице (со гранули). 220 денари е, го има скоро секаде (Тинекс, ДиеМ, Веро, Аптеките...). Одличен е и убаво го чисти лицето.

9. scorpias

scorpias Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    4.423
    download.jpg
    Имам сува кожа и кај мене гелов доста добро си ја врши работата, не ми ја суши дополнително, а чисти многу :)

10. coldbaby

coldbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2017
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    51
    Ве молам препорачајте ми нешто за црвени дамки после акни. Имав многу акни и ги исчистив после 1-2 месеци,но ми останаа црвени дамки.

11. ray-man

ray-man Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    390
    Со самото стискање некои ситни капилари ослободуваат крв и се појавува боја, недај боже трајна поткожна лузна. Можеби на темава е разговарано за тоа но за жал, решение за тие лузни сѐ уште нема.

12. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Чај од магдонос помага за црвените дамки после акни. Можеби бавно, но помага.
    И лузните се лечат на природен начин, само треба многу труд, финансии и трпение.

13. Arja

Arja Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    1.349
    Јас имам мрсна кожа, но сепак имам позитивно искуство. Можеби вреди да се проба со друга марка, сепак има разлика и од марка до марка. Земав едно од зегин до пред некое време, ама ова од ДМ дефинитивно ми е подобро, затоа и истото го препорачав.
    Како и да е, мислам дека вреди да се проба, земајќи предвид дека е природно и евтино, а ако ништо друго, функционира како добра маска за коса па ќе може да се употреби секако :D

14. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.503
    Искрено јас со 100% чувствителна кожа и долг процес на лечење акни не би пробала, голем ми е ризикот да експериментирам. Сите што пателе од акни знаат како е, не се сакаш да ставиш на кожа и да пробаш.

Тие што немаат драстични проблеми со кожа можат да пробаат, можеби како тебе и на некој друг ќе му се погоди маслото.
    А за коса не се сомневам, многу е фалено и следно ми е на листата. :)

На Shugarspice, eta, koritsaki и 2 други им се допаѓа ова.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Јас со комбинирана кожа не можам да кажам дека ми помогна.
    Ретко го употребувам и за коса.
    Што се однесува до марката мислам дека нема врска, производот е ист а фирмата различна.

На Majra му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    849
    Допаѓања:
    3.865
    Би те замолила да ми кажеш како го користиш чајот? Доколку правиш како домашен лосион ако може да споделиш како да го приготвам.

На angela.kostova му/ѝ се допаѓа ова.
  17. angela.kostova

angela.kostova Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    199
    Јас имам комбинирана кожа и немав баш некое убаво искуство со кокосовото и го оставив, па после реков ај да правам маски за косата со тоа и добивав акни и целиот скалп ме чешаше невидено и прекинав да го користам. Сега го користам или за трепките веѓите како стимулант да растат или во некој домашен пилинг. Во главно ретко кој не има негативни реакции од тоа масло и нормално на тој што му одговара слободно нека си продолжи да го користи затоа што на крај краева се разликува организмот на секој.

18. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Во половина шоља врела вода (најдобро деминерализирана) потопете две лажички чај од ројбос и оставете да кисне околу 30 мин. Процедете го и префрлете го во чисто шишенце (кое може да биде спреј или обично) и додадете му една лажичка јаболков оцет (најдобро ако имате органски) и 3 капки етерично масло (јас секогаш користам лаванда). Протресете го добро шишенцето и нанесете го тоникотна лицето со помош на памук или дискета на исчистено лице. Вака подготвениот тоник се чува во фрижидер и трае од 2 до 3 недели. Сетете се убаво да го протресете шишенцето пред секоја употреба со цел етеричните масла да се спојат со течноста.

На sofija014 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.766
    Допаѓања:
    14.555
    Може ли предлог за препарат за сушење што се става директно на акната? Освен масло од чајно дрво. Нешто од ДМ на пример...
    Имам две акни што никако не ми поминуваат, а кожата инаку ми е доста чиста.

20. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.966
    Допаѓања:
    5.317
    Скоро сите си ја вршат работата, мене на Балеа ми беше ок. Гледај да пишува spot treatmant. Помали тубички се и поконцентрирани, не се за цело лице. Мене истo ми помага Сона кремата.

На Avery му/ѝ се допаѓа ова.