Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. eelche

eelche Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    2
    Девојки...НИКАКО Здраве креме....ми се инфицира лицето од таа крема лом сум од една бубулица направив многу а цисто лице имав

2. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    Никоја крема нема ист ефект кај секого, се зависи од лицето, овде на форумот многу феминки имаат кажано пофални зборови за кремата, ете исто и јас можам да кажам дека и мене ми помага за акните, навечер пред да си легнам ќе се намачкам и другиот ден ми е исушена акната, понекогаш и на цело лице мачкам и другиот ден ми е лицето многу мазно.

3. Srculence--91

Srculence--91 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    52
    Пред извесно време почнав да го користам лосионот ДЕРМОГАЛ и прилично ми помогна. И јас имав проблеми со бубуличките но малце по малце ми се тргнаа благодарение на лосионот. Пробајте можеби ке ви биде од корист, а и не е воопшто скап ;)

4. Devojche

Devojche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2010
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    36
    И кај мене има позитивен ефект,затоа и ја предложив кремата Здраве..инфекцијата може да настана ако бубулицата дојде во допир и со другиот дел од лицето,затоа треба да се внимава.Може некако си ја пренела,или пак едноставно некоја состојка не ти одговара :)

5. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.435
    Допаѓања:
    5.393
    денес бев на кожно за акните и ми рекоа дека не се многу лоши односно дека состојбата ми е во ред, ми ги препишаа кремите ДИАКНЕЛ за третман на кожата со акни и ја омекнува површината, како и АКНЕФУГ исто крема па ме интересира дали ја има некој од вас користено и какви се резултатите. а за мојте отом потом за три недели ми рекоа на контрола ;)

6. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.148
    јас користам лосион,млеко и тоник за чистење на лице од авон ,имам се пробано и креми од дерматолог и природни маски на лице ама ништо од тоа не ми помогна ,се хранам поздраво избегувам мрсна храна и премногу чоколада и пак нема никаков ефект ,во моментов и подолг временски период наназад лицето ми е за никаде и она што ме плаши е да не имам повторно пореметување на хормоните (од тоа боледував пред три години поради тоа што бев многу слаба)и еве сега забележувам дека пак губам од тежината или ми се појавуваат од стрес и нервоза ама стварно се чуствувам без самодоверба поради лицето ни пудра не ми помага да ги сокријам :worried:

7. semplice

semplice Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    8
    Најпрво здраво од мене девојки, јас многу одамна ве следам, само што досега немам оставано никакви коментари, сега од скоро и се регистрирав.

Karak всушност мојов коментар е упатен то дебе, во врска со твоето прашање за кремот DIAKNEAL од AVENE, можам да ти кажам дека јас го користам и сум презадоволан од него, значи акните ми се изгубија, ама го користиве некои добри 5-6 месеци, вистина се исплатеше. Исто така покрај акните што се губат ми се изгубија и некои лузнички што ги имав од стисканње на истите, значи на упатството од кремот пишува дека се редуцираат и лузните што е и вистина да ти кажам. Мене ми го препорача кожен лекар. И што се однесува до цената да ти кажам дека е 900 и нешто денари, ама се испалти секој денар.

Јас се заборавив многу се распишував, па ако те интересира нешто повеќе пишими во лп ќе ти одговорам.

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  8. At.ena

At.ena Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    32
    Порано кога имав проблем со акните користев еден лосион Хлорамфеникол (го има и од Галафарм и од Фитофарм,според мене подобар е тој од Галафарм) можам да кажам многу ми помогна,многу брзо се губеа акните,а воопшто не е скап.

9. ANELIJA

ANELIJA Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    154
    Пред 2 месеца на лицето ми се појавија такви кафеави крукчиња нешто како лиша,испукано и многу ми се познава кога ке ставам пудра.Има ли некој што знае лек, не знам како да ги отстранам.Од што би се појавувало тоа? :worried: :worried:

10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.953
    Допаѓања:
    123.541
    Мене ЛЕА ми беа најефкасни,а исто и Хлорамфениколот не е лош...сега користам само неутрогена 2во еден и детска крема..не е кристал чисто,ама се трудам..ме нервира и што многу пеги ми се појавија баш сега на носот и образите,а никогаш сум немала :@

11. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    834
    Здраво девојки :)
    Малку да споделам искуства и да си прашам нешто :)
    Порано имав малку проблеми со бубулиците кои сама си ги создавав, чепкајќи се и стискајќи ги бубулиците. Потоа го исчистив лицето со Јанг Дерм и сега ми е доста чисто, да не се урочам. :D
    Сега користам само медицински или бебешки сапун и Нивеа крем. Сега уште ме мачат митесерите на носот. Никако да се исчистат. Не помагаат ни лентите од Нивеа за црнки...
    Добредојдени се сите совети како да се оттарасам од маливе гадинки :D

12. Ebru

Ebru Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Пробај со Дермогал, мене многу ми помага :D

13. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    Хелп ме многу ми се мрси лицето а користам пења за чистење на лицето од авон , плус правам пареа затоа што имам многу црнки посебно кај т- зоната ми се мрси многу ме нервира вака . ;(
    Помагајте

14. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    483
    Пробај со медицински сапун од Докторс мене многу ми помогна па можеби и на тебе ке ти заврши работа сепак зависи од кожата...

15. Maau

Maau Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0

Хаха значи не ми се верува :lol: , ги читам коментариве и си запишувам која крема да ја земам и да се распрашам а уствари ја користам истата и дознав како се вика откако го прочитав коментаров и случајно погледнав во кремата пред мене (Авене) :D да супер е кремата поскапа е малку мислев да ја менувам при крај ми е ама задоволна сум од неа а гледам и другите се задоволни па ке си ја земам пак истата а и на вас ви препорачувам исто ;) ке ви трае долго време и ке се исплати немам некои проблеми со лицето а порано имав и мислам дека е благодарение на неа :rofl:

16. 135-5

135-5 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2010
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    5
    а дали оваа крема има заштитен фактор од сонце или не ве молам писете, ми се прават пеги од сонцето а ми треба квалитена крема.

17. semplice

semplice Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    8
    135-5 да ти одговорам за оваа креме DIAKNEAL од AVENE значи таа е строго за кожа со акни, и се нанесува навечер пред спиење бидејќи има некоја како жолтеника боја која останува на лицето се познава, така да ти препорачувам да си побараш друга крема за пеги, оваа нема никаква врска со твојот проблем.

И ќе нагласам за тие што имаат акни и што сакаат да си го решат проблемот со нив им ја препорачувам од срце оваа крема, значи јас не си ја зедов на моја рака, бев на кожен лекар и тој ми ја препорача, но резултатите се невороватни.

И доколку има заинтересирани да ве информирам околу цената дека е 900 и нешто денари, но се исплати секој денар, сепак AVENE си е AVENE.

18. ElenaRbd

ElenaRbd Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    162
    Здраво девојќи и дами :) Би сакала да ми дадете еден совет во врска со следново..
    набргу, сестра ми се мажи па би сакала да одам во козметички салон за некаков третман за освежување на лице, но работата е тоа што никогаш не сум била во коз. салон ниту пак сум правлеа третман на лицево :worried: Прашањето ми е, за каков третман на лице да и се обратам на козметичарката кога ке ме праша (претпоставувам дека ке сака да знае де :) ) , имам мрсна кожа до комбинирана + колку дена пред свадбата да си закажам, за да изгледам свежа а не уморна ??? Ве молам многу многу да ме советувате, бидејќи немам на кому друг да му се обратам :( Фала однапред, гушка и бакнежи, поздрав :hai:

19. irenaaabt

irenaaabt Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    4
    здр девојки дали некој има користено леа крема за флеки и дамки да каже дали има ефект при дамките кои се останати од акни, и дали хлораколот е исто така ефикасен :talk:

20. MiiLla

MiiLla Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    54
    I mene me interesiera ova prasanje, i jas go imam istiot problem posebno na grbot mi ostanuvaat flekite.. i na leto mi e sram da se slecam po maicka na preramki ili da si stavam nekoja ubava halina so gologrbce za iskacanje, sreka koga ke mi se isunca na leto kozata ne mi se poznavaat skoro i voopsto gi nema ali toa ne e dolgotraeno resenie.Mislam deka sum slusala na topla krpa sol da stavis i da drzis odredeno vreme pomaga isto taka znam deka vo Ancevski pravat laserski tretmani so koi ti garatiraat ostranuvanje i na luzni i na dupki ali toa sigurno kosta gavol i pol..Isto bi ve zamolila ako nekoj zna sto so podkoznite akni gi imam na celoto i obrazite i vo predolod okolu bradata, pa ne znam sto ne sum probala... :(

[mod-kirilica:e0xhoxvq][/mod-kirilica:e0xhoxvq]