Како до чисто лице?

Discussion in 'Лице' started by LovelyGirl, Feb 21, 2010.

1. HelenaMuller

HelenaMuller Истакнат член

Не велам не, ама не само што не делуваше исто, за мене беше многу спротивен ефектот. Затоа најубаво да се проба со тестер.

2. Amelia

Amelia Популарен член

Леле и мојте се вакви.Исто така мислам дека е внатрешно нешто. Одам на кознетички третмани, не сака и не сака не знам што е луѓе со огромни бубалици и помага третманот мене не. Помагајте!

3. Sun_moon_87

Sun_moon_87 Активен член

Девојки кажете ми мислење и ако некоја има искуство. Хормони испитав се е супер, немам полицистични јајници, а акни имам веќе долго време. Не знам веќе што не пробав и дерматолог и креми и лосиони и нема фајде. Имам чуено и прочитав на други форуми дека со дарување на крв кај некои имало подобрување со акните. Ве молам за ваше мислење.

4. no name5

no name5 Популарен член

Sun_moon_87 иста приказна и кај мене , за тоа дека со дарување крв се средува на некој лицето и јас сум сведок на такви случаеви познавам лично некој кој им се има средено лицето после дарување, јас неможам да дарувам слабокрвна бев долго време сега конечно ја средив крвта и се мислам што да правам , незнам дали е паметно да дарувам , молам за мислење од членките

Sun_moon_87 likes this.
  5. Maya12

Maya12 Популарен член

Јас еве вака како ситни вруќаници имам на челото и забележав дека секоја година ми излегуваат овој период инаку имам чисто лице.Во разговор со медицинско лице ми кажа дека најверојатно е алергија од сонцето иако јас еве сум со црн тен и ми рече да си купам крема со фактор и да користам цело лето.Единствено еве се двоумам која крема да ха земам со фактор,Некој совет и искуство? Гледав на еуцерин има баш за алергија ама еве уште барам

6. Sun_moon_87

Sun_moon_87 Активен член

Фала ти на одговорот. Јас и тоа ќе го пробам, па ќе видам дали има резултати, секако ако има ќе споделам со вас.

Јас мислам ако си била слабокрвна да почекаш некој период да ти биде добра крвта и после секако со консултација со доктор да си одлучиш дали да даруваш.позз

Денес ја барав на Bioderma ама ја немаше во Зегин и ја земав на Eucerin ја пробав малку на еден дел на лицето и многу лесна бидејќи е СС крем го изедначува тенот ама флеките не ги покрива за нив мора коректор ама мислам дека ќе биде добра, зошто колку ми е мрсно лицето пудри никакви не ми одговараат.

7. ghinna001

ghinna001 Истакнат член

[​IMG] dali go ima nekoj koristeno?

8. soffce

soffce Истакнат член

имам флекички црвени некои, бубуљички и црнки па сакав да направам некој третман, микродермоабразија или хемиски нешо шо знам ама имам битен настан за 10тинс дена и ми е страв да не ми се влоши:worried:шо мислите?

9. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Na koja strana so obrazot obicno spiete? Mozno e od pernicata, jas koga spijam samo na ednata strana pocesto, mi se javuvaat takvi bubulici. Nezna koza, se gusi od samoto toa so nonstop se trie i dopira od pernicata.

10. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Хемиски никако сега. Прво не се прави во летен период и не се изложува на сонце и тоа треба да ти го каже тој што би ти го правел.
    Друго, после хемиски лицето се лупи и опоравува едно добри две недели.
    Така да, третмани од овој тип сега не.

Sun_moon_87 and soffce like this.
  11. Amelia

Amelia Популарен член

Јас спијам на страна, никако на грб, се менам од двете страни. И јас имам чуство дека некогаш од перницата или од ќебето.

IamSexyAndIKnowIt likes this.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Јас ја земав маската на зиаја во плаво пакување. И почнав комбинирано да ја нанесувам. Таа само на образите, а белата на остатокот од лицето. И забележав мало подобрување, немаше црвенило. Пред да ги ставам маските се измив со пената за лице од Балеа,а потоа со тоник се поминав. Пробај може ќе делува.

Што се однесува до ниацинамидот, пробав повторно пред маските како што ме советуваше членката поназад, ме печеше и вториот и третиот пат и ми беше ризик да продолжам. Првиот пат кога го користев ниацинамидот немав вакви реакции.

13. MilaЗ

MilaЗ Активен член

Мене многу ми помогна колмаск цело време си ја користам само реално скапичка е ама ефикасна

14. scorpias

scorpias Популарен член

Ако некој ја користел колекцијата балеа мед уреа да сподели искуство

15. Iva9612

Iva9612 Истакнат член

16. Ikickabebusce

Ikickabebusce Истакнат член

Често знаеше да ми излезе по некоја акна.. На нив ставав паста за заби и чекав после 30мин да се исуши и потоа го миев. Ова го повторував 5-6 дена и потоа ми ги снемуваше. Ова секогаш имаше ефект кај мене.

17. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Менувајте често навлака на перницата.

18. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

@Biodevojka ги исчистив акните се спасив фала му на господ,сега само ми останаа некои флекички од страна на образите имам дома оригинал алое вера течност и се мислам дали да почнам да мачкам на флеките но се плашам да не ги воспалам и дали треба да биде разредено со вода или можам чисто да го нанесам те молам за одговор :hug:

Sun_moon_87 and maaraa96 like this.
  19. Minci13

Minci13 Популарен член

Кажи ни како ги исчисти..Со години мака мачам.

no name5 and maaraa96 like this.
  20. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Не е до тоа. Менувам премногу често све, ама од самото стругање е од материјалот, осетлива ако е кожата. Почнав да ставам крем со СПФ и за спиење, подобро е, има резултати.