@Minci13 навистина е долг процес и бара многу трпение и никогаш да не губите надеж. Најпрво сменете ја исхраната масни млека,павлаки,сирења и др. млечни производи,брза храна,пржена храна,мајонези,грицки,чоколади,газирано ,сувомеснати производи НИКАКО.Месо може пилешко,телешко. Ќе си земете млеко со најмала масленост и баланс јогурт е сосема ок. Овошје и зеченчук јадење многу и дневно пиење вода од 1,5-2 литри вода(некогаш и по 2,5-3л пијам) Освен исхраната што е битна,примав и терапија Миноцин антибиотик мислам дека ми помогна и тоа. Докторот ми препиша биодерма гел за миење на лице(за масна кожа) и ептен ми се погоди 3 шишенца сменив го препорачувам. Како хидрантна крема користам Пантексол крема со пантенол,а пред спиење мачкам Сона гел и стварно има ефект кај мене и сеуште ја користам мачкам таму каде што ми беа акните. Внимавајте што ставате на лице,јас откако ја сменив пудрата се преродив.МАТ ПУДРИ со голема покривност никако затоа што ги затвараат порите без разлика дали е марка или не ,сепак НЕ. Јас знам дека е тешко да се искочи без пудра ама пробајте со некоја лесна што не му штети на вашето лице.Јас сега ја користам Хелти микс и пресреќна сум што ја сменив на време. Не користете сунѓерчиња,четки за лице затоа што пуни се бактерии барем кога ги имате акните оставете да се залечат. И копање НИКАКО. Ви држам среќа на сите,ова се мене ми помогна се надевам дека и на вас малку долг пост,но сакав се да напишам @Minci13 хормони имаш испитано?
@Kimberly11 Се сложувам дека е долг процес, и дека треба многу трпение. Јас имам масна кожа и дури и некое време почнаа да ми излегуваат такви темни огромни мозолчиња како цисти. Купував разни креми, пробував разни начини, маски и слично. Дури сакав да пробам и со скапи косметички средства, но наидов на неколку производи кои комплетно ми го ресија проблемот и лицето сега ми е почисто од било кога. Секој ден миење со https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/71FjjVxtdjL._SX569_.jpg Постоа цистење на лицето со https://www.galafarm.com.mk/images/sensilisnails/SENSILIS_FACE_CARE1.jpg Со лосионот со тоа што го има во две варијанти, јас ја користам таа што е сино со сиво. за крај https://www.cleanandclear.co.uk/sites/cleanandclear_uk/files/styles/product_image/public/product-images/1.2.3_clean-and-clear-dual-action-moisturiser.jpg Бидејки имам длабоки пори можам да препорачам маска од Авон која ја користам понекогаш https://www.picclickimg.com/d/l400/pict/173270796273_/2-x-AVON-CLEARSKIN-Pore-Penetrating-Black-Mineral.jpg И исто за намалување и длабинско чистење препорачувам https://i.ebayimg.com/thumbs/images/g/mPEAAOSwskha38mw/s-l225.jpg Ова последното не го користам секој ден еднаш неделно од прилика меѓутоа многу помага со проблемот со порите и останато. Ретко користам шминка, и кога користам никогаш не практикувам да си легнам без да ја извадам. Се надевам дека некои од овие прозиводи ќе помогне на некои од членовите.
@swan01 мене на clean&clear ептен ми го воспалуваа лицето изгледа до кожата е. Да ти препорачам замена за сенсилс лосионот затоа што многу ги иритира некои се жалат ,пробај го на Фитофарм Леа со клиндамицин одличен е и многу помага
мислам дека ми помогнаа доста првите три набројани, но ке го пробам овој што ми го препорача, па ќе споделам искуства од споредбата
Vo red mi se hormonite .. Odamna se mislam da gi zemam vo paket bioderma gelot i kremata nekoi se so pozitiven stav nekoi so negativen deka se dzabe frleni pari,no sekoja koza e razlicna. Imaat dobri akcii ke nacekam pa ke kupam.Jas kako hidrantna ja koristam na alverde od kamilica mi se pogodi epten i ne znam dali da go zemam samo gelot ili i bioderma kremata.. Fala ti mnogu na iscrpniot odgovor se nadevam ke bide od korist i kaj mene
Нема на што ако му треба на некој помош за нешто или совет нека ми пише дека имам пробано доста козметички производи,освен тоа знам колку е тешко мислам дека психата ми де поремети кога ги имав Со среќа!
Јас чисто алое гел го мачкам на цело лице, може малку и да пецка ама не е страшно после 20 минути го мијам лицето со вода. После супер ми е ми се регулира лачењето на себум и лицето не ми се масти како порано. Јас барем мислам дека нема шанси да дојде до некоја иритација од алое гел А за флеките веќе една недела го користам ноќниот крем Lala и веќе забележувам подобрување ама ќе бидам упорна и подолго ќе го користам.
Последниве 6 месеци користам сапун sebamed clear face и можам да кажам дека сум презадоволна. Од лице исфрлано со акни кои беа болни на допир дојдов до степен каде што ми остана само мали кафени флекички од причина што не престанав да ги чепкам. Кој има мрсна кожа нека проба. Види го прикачениот фајл 500025 Види го прикачениот фајл 500025
Овие 2 недели лицето скроз ми се исчисти. Не користам ништо освен што пак почнав секој ден да ставам крем-гел Еуцерин со СПФ за мрсна кожа и пијам преемногу вода. Приметив дека акните од делот околу вратот/брадата ги снема. Само проширените пори и црнките ми останаа. 
Овој производ е добар станува збор за алое вера гел со конзерванси кои се природни и лимонска киселина за пХ вредност на истиот. Слободно користи го Поздрав.
Овој серум е одличен. Незнам дали уште е оваа цена ама горе долу толку е. Малце е скап меѓутоа е многу ефикасен. Имав ситни брунки и скроз ми се исчистија
Лала кремот го има во парфимерии, на Зелен пазар или Битпазар кај што продаваат козметика и е околу 100 ден. Има дневен и ноќен, дневниот е хидратантен, а ноќниот е мрсен, за флеки ноќниот е поефикасен. Јас втора недела го користам и има избелување на флеките ама треба подолго време за поупорните флеки. Маска правам еден ден зелена глина со јаболков оцет домашен се прави паста и се става стои неколку минути додека почне да се суши ама да не се чека целосно да се исуши зошто глината ќе ја повлече и влагата од кожата и ќе ја дехидрира. Наредниот ден правам друга маска и така наизменично секој ден, мед куркума цимет и малку јогурт мешам во паста ја мачкам и стои 30 мин. ја мијам со млака вода. Може малку кожата да биде и жолта ама утрото кога ја мијам со гелот за чистење нема веќе никакво жолтило. Маската со глина е добра ако кожата е многу мрсна за чистење на порите од себумот, а маската со куркума за избледување на флеките.
Имам мрсна кожа и лицето го чистам со оваа пена. Убаво ми го чисти, но понекогаш забележувам на некои делови лицето ми станува суво и ми се лупи. Кога ставам пудра, се примеќа како бели лушпи. Па мислите дека не ми одговара пената, или пак да ми препорачате некоја крема или нешто слично? Исто така, кога станувам од спиење мене лицето ми е мрсно како да не ми е измиено со денови.
Пената е нежна, не би требало да ти е од неа. Ми личи дека и треба добра хидратација на кожата. Каква крема за лице користиш?