Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. srcka-22

srcka-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    1
    знаЧи вака мене многу ми помогна колекцијата БОРЕАДЕ ГЕЛ ЗА МИЕЊЕ ЛИЦЕ И КРЕМИЧКА пробајте ја и ке се уверите е сега незнам има голема разлика поради која прицина се излезени акните,ако е хормонско треба доктор да се посети доктор дерматолог прво па после гинеколог...и ке се уверите ама јас ве советувам да пробате со ова средтсто го нема секаде по аптеките оди на нарачка

2. white.kitten

white.kitten Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    76
    Нема ниту еден препарат да ви помогне да имате чисто лице. Ако сакате да имате чисто лице потребно е секој ден да го миете лицето со сапун и вода, што повеќе да престојувате на чист воздух и косата да ви биде фатена на пр. шишките нагоре зашто ако е мрсна се мрси лицето и се појавуваат мозолчиња и се останато. :)

3. plavusaaa

plavusaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    45
    па вака елена.. прво ако имаш мрсна кожа и ако имаш црнки на лицето можеш да си направиш еден класичен третман за црнките, но доколку немаш таков проблем можеш директно да си побараш некој освежувачки третман од козметичарката но да биде наменет за мрсна кожа.. за да не испадне после спротивен ефект.. поздрав, се надевам колку толку ти помогнав :)

4. srnicka2

srnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки :)
    Денес бев на дерматолог, само што се вратив па да споделам како поминав и што ми препиша.
    Ми даде клиндамицин лосион 1% и гел за нега на лице - 50 мл од Себамед.Работата е што гелот од Себамед го нема во аптеките кај што прашав и незнам дали ке можам да го најдам.
    Дали некој има искуство со овие препарати посебно со Себамед?
    Ај ве молам пишете

5. Bebe57

Bebe57 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Имам 20 години и од пред една година почнаа да ми се појавуваат мозолчиња. За време на пубертетот немав мозолчиња затоа што секогаш сум се хранела здраво, сум внесувала се што е потребно за организмот да ми биде здрав, и поради тоа никогаш не се одразило тоа на моето лице. Но последнава година почнаа да ми се појавуваат (се почна од некои стресни ситуации). Користев многу производи и многу ми помогна Hlorakol, но ми останаа флеки ;( и не знам како да ги исчистам. Ако некој знае некој приозвод или уште подобро нешто што е на природна база нека ми пише.
    Фала ви :*

6. irenaaabt

irenaaabt Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    4
    пробај со деба ноќната крем со витамин ц, јас ја користам некое време но има голем ефект, флеките еднa по една почнуваат да ми исчезнуваат, има и дневна крема исто така но неа ја немам пробано, прочитав од девојките дека преку ден кога има сонце не смее дa се користат креми кои содржат овошни киселини... исто така за флеки ја имав купено и леа кремата, но изгледа дека треба да се користи долг период за дa има ефект. пробј со деб ноќната со витамин ц се надевм дека ќе ти поможи за губење на флеките, бидејќи јас сум презадоволна.... и исто така пробај ја и маската со квасец и малку лимон исто така е добра...па пиши што же направиш :hai:

7. Desapointed

Desapointed Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    6
    A колку пари е крамата Деба и каде може да се најде?

8. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Јас го користам на докторс медицинскиот сапун со сулфур и боров катран и да ви кажам многу ми помага за мрснотијата на т-зоната. Од кога го користам повеќе не светам како сијалица :lol: со сапунов се мијам сабајле и навечер па после тоа ставам клиндамицин и на крај бекутанче крема а некогаш и не зависи. Лицево почна да ми се чисти :rofl:

На eelche му/ѝ се допаѓа ова.
  9. srcka-22

srcka-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    1
    ефтина е и ке ја анјдес и во маркетите само јас искрено не сум задоволна од таа крема мене најмногу ми помогна бореаде крем з алице и гел за миенје на лице бев на третман кај анцевски во скопје и он ми го преписа да не се подрецам сега имам цисто лице па пробај го ти советувам:)

10. irenaaabt

irenaaabt Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    4
    ја има во веро околу 300ден значи ноќната крема со витамин ц. Јас сум премногу здоволна од кремава, бидејќи претходно за флеките од акни имав пробано и мн скапи креми, но немаше никакви реултати..ја користам веќе некој период,а флеките ми исчезнуваат ептен сум изненадена...супер ми е кремчево.. :)

На Desapointed му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Desapointed

Desapointed Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    6
    А колку време точно ја користиш? и колку е потребно за целосно да исчезнат флеките? :*

12. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    луѓе колку пари е тој лала крем и каде може да се најде ? мајка ми ми рече таков да си купам, убав бил за нега на лицето, а еве тука прочитав дека бил и за флеки

13. ElenaRbd

ElenaRbd Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    162
    Ти благодарам на советот :) Но еве уште едно мало прашање..може ли да ми препорачате некоја крема која ги суши акните? Не дека ги имам ама за време на менструацијата или после неа, многу се нафрлувам и изгледам како осило :( навистина е грозно..не знам како да се “излечам“ ..фала однапред :* :)

14. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.976
    И обавезно барем 4-5 дена пред свадбата!

15. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    знаци вака , и јас сум имала проблеми со лицето, можеби од некаде 11 години ми се имаа појавено некои како потемни флеки ситни на лице, и со тек на годините ми се зголемуваа и се повекје и повекје се појавуваа.... многу се нервирав, толку мала бев, а немав чисто лице,..., и дури на 15 години се решив да одам на кожно, и докторката реце дека се работи за брадавици некој вид, такви неиспакнати и предложи да ги гориме, но во моментот немаше од тој азотот за горење , па ми препиша една јака маст да користам, и за срекја, таа маст ми ги изгоре и ми ги снема, толку бев срекјна после толку години чисто лице..
    но , после тоа, еве скоро 6 години, ми се имаат појавено 3 црвени како точки така на лице, мајка ми вика дека се капилари пукнати, црвенила се , но само точки, на 3 места...
    сум слушнала дека има ласерско отстранување на овие во козметички салони, но не сум доволно информирана...
    во мојот град нема такво нешто, но нз дали во Скопје прават,и дали некој правел ласерско отстранување на капилари, и колку чини..
    иии плус, немам нешто ептен чисто лице, нежно ми е, и почесто сум без шминка, но кога ќе ставам од одредени производи после употреба се нафрлувам со ситни скоро невидлици но на допир се рапави, мозолчиња...
    иии, имам комбинирана кожа. на образите ми е нормална, а во т зоната мрсна, имам црнки, не знам спас ни за нив... се нервирам...
    што е со оваа крема од тој Саше???
    каде може да се најде, и колку чини , би сакала и јас?

16. simonaspase

simonaspase Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2011
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    10
    Девојки дали некој има користено Зелена глина ама за пиење ...
    Јас имам користено за лице и тело и ств помага за акни... А сеа сакам да пробам да пијам да ми се доочисти лицето.. Дали е ефикасна ако веќе сте пробале ... :)

17. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Дали некој користел козметика Clinique?

Видов сетов е 2000 во Космо Тинекс.
    А и ме интересира која фирма е увозник :)

18. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Јас, ама повеќе сум ги користела оние кремите што им се за подочњаци, ноќните креми и слично, и одлични се, но - прескапи се.
    За чистење на лице јас лично не би фрлала толку пари, а ако веќе треба да бирам - бирам Виши. Нема подобро нешто за чистење на лице од овој производ кој не знам како да го наречам :)

Но сепак, поарно ќе ти биде да испробаш прво тестерче. За секое лице одговара друга козметичка линија.

19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.127
    За оние што имаат проблеми со мозолчиња, со сето срце ви ги препорачувам овие производи, доколку имате некој во Бугарија, сите овие можат да се најдат во аптеките и се ефтини. Јас лично не ги имам користено, но мои две пријателки имаа сериозни проблеми со мозолчиња, лицата им беа целосно исфрлани дури и со онакви ситни, како алергија и такви им беа од пубертетот па се до факултет. Го користеа Аcne out active - тоникот за чистење лице (со црвеното капаче), бидејќи е посилен и наменет точно за мозолчиња. Лицата на двете девојки инаку во моментот се стакла, поубави и од моето.

Прикачени фајлови:

20. dorinadorina

dorinadorina Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Од кога почнав да го разбирам животов, имам и проблеми со акните, нема што не пробав од Дерматолози до Домашни рецептури со експлицитно значење на тоа што го велам се имам пробано. Еден период мислев поради исхраната буквално завршив на леп и вода,нема производ до сега што е излезен на пазарот јас да го немам купено, скиснав по аптеки досега на лекарства и третмани најмалку имам дадено 3 годишни плати. Но лекот и решението не успевам да го пронајдам.:(

Да ви опишам малку по сликовито што се случуваше со мене, толку бев опседната ( и сеуште сум опседната со акните) што употребував препарати кој ми ги препишуваше дерматологот, иако матичната ми советуваше да не ги употребувам бидејки биле јаки анбиотици и се апсорбирале преку кожата во црниот дроб. Јас со желба за чисто лице и понатака ги употребував,но се случи нешто што не му го посакувам на никого, црниот дроб започна да ми откажува , потоа ми беше поребно скоро цела година за да се вратам во нормала. Од тогаш не појдов кај дерматолог,или козметичар овде во македонија ни познат ни непознат. За алтернативните решенија дури ми е срам да зборам, одев за Кавадарци кај некој човек кој што ми го препорачаа, бев и кај човекот во Штип,отидов дури и во Суботица во потрага по лекот.

Од домашните рецепти незнам што да ви кажам јаболков оцет во вода, пепел , па пепел од бор, магдонос во вински оцет магдонос во јаболков оцет, лимун со пекарска сода, лимун и мед списокот е навистина долг и опширен ако се набројувам мислам дека слободно можам да напишам неколку тома.

За да ви биде појасно колку сум опседната ке ви го кажам и следново дури употребив и сперма од бик ( ставав на лицето не ја пиев да се рабереме :D ) бидејки прочитав некаде по интер-нетов дека некаде тоа го употребувале како лек против акни.

А за овие сапуни со катран, со алоевера , мента +++++++ мислам дека го имам секој можен сапун што се произведува на планетава земја.

Премногу ми е болно да ви опишувам колкав проблем ми се акните, имам 27 години за некој месец ке станам и мајка но решението се уште не го најдов.
    Но сеуште одбивам да се откажам слушнав дека во Белград имало некој дерматолог др Томич кој што успевал да и помогне дури и кај безнадежните случаеви , па доколку некоја од вас има било каква информација ве молам да ја споделите.