Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    А, да го пробаш она што јас го напишав горе, акне аут актив, бугарски е. Обичен тоник за чистење лице.

2. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.222
    Допаѓања:
    56.910
    Ако имате многу мрсна, груба и дебела кожа пробајте со кисела зелка. Се ставаат листови на лицето, има многу це витамин, а киселината ја дезинфицира кожата. Ова ми го кажа една жена - професионалец што работи повеќе од 20 години во козметологија, кога била млада само тоа и’ помогнало за исклучително мрсната и акнеста кожа.
    И дермоабразија помага во такви случаи Дорина, и не требало да се откажуваш целосно од козметичарите затоа што ти е потребен третман на секои две недели (барем) за да ја чистиш кожата и да ти ја извади мрснотијата и гнојот, сама тоа не можеш да го постигнеш, па каква сакаш крема и линија употребувај.

3. dorinadorina

dorinadorina Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    zhap4e Секоја можна Бугарска крема, лосион, сапун и уште што не ги имам пробано дури одев и кај еден дедо во банско кој што ми даде еден катран, тоа е се одамна поминато.

LivingGlam И тоа сум го пробала, освен што целата мирисав на кисел купус, заедно со постелнината и пиџамџињата друго ништо не постигнав, дури ставав и мед чуван во тиква 3 недели
    Сепак ви благодарам што обративте внимание. :)

4. PParaskeva

PParaskeva Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    260
    :rofl: dorina ако ништо повише бар ме изнасмеја со това за спермата,не ти се смејам толку на тебе колку на мене што си се смејам, добро што не сум го прочитала и ја това иначе неми бегало и мене таква терапија сигурно.
    Ај повратисе на темава наназад прочитај има доста постови ке налеташ и на постови за кремата што ја спрема чичко Саше ( можеби више и си била и кај него ) .......... ама за секој случај препрочитај,знам дека ти је смачено и знам како се осечаш, и јас имав пробано све ама таму си го најдов лекот со искрено срце се надевам дека и ти ке си го пронајдеш лекот.

На dorinadorina му/ѝ се допаѓа ова.
  5. dorinadorina

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    pparaskeva АХ кога ке се присетам и јас се смеам, но би сакала ли да ми дадеш број или адреса од чичкото? или некоја друга членка ако може да го стори истото.
    Ајде и тоа да го пробам.

6. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    имам чисто лице и немам потреба од посебен третван користам тоник обичен мислам дека е од алги ;)

7. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    429
    Дали некој ја има користено колекцијата за лице од Авон Clearskin?
    Како сте задоволни од неа? :) ;) :)

8. simonaspase

simonaspase Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2011
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    10

Јас ја имам користено... НЕмој да се думаш одма зимај си преуба е многу помага ;)

9. PParaskeva

PParaskeva Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    260
    Анушка сега ме збунуваш викаш здраве не би ја менувала со ништо а ваму прашуваш за друга колекција ? Или се испостави дека је ......................... абе бугарско си је бугарско и неможе ништо асално да има :rofl:

10. plawa

plawa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    130
    Незнам дали некој има спомнато, ама пилинг со кафе ненормално помага....
    Редовно си го употребувам и луѓе ме прашуваат што пудра користам кога немам пудра...

11. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    429
    Здраве ја користам само навечер за спиење ... и да не би ја заменувала за ништо но сепак се мислам да ја земам колекцијата од авон ... :D

12. baby.90

baby.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    197
    Гледав на ТВ една жена кажување лекови од билки кои се прават и мегудругото спомна и за чисто лице. Се вари литро чај од цела китка магдонос, откако ке се олади се цеди и во газа се става магдоносот да се истиска сокот од него. Се ставаат 5 лажици оцет јаболков и со тоа се мие лицето 2-3 пати во денот. Многу помагало. Јас немам пробано сеуште.

13. serendipiti

serendipiti Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Ај ве МОЛАМ да ми го дадете бројот од човеков или да ми кажете било како да го најдам.
    ве молам итномие голема мака си имам ;(

На emce28 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. emce28

emce28 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Земи aspiein и со капка вода растопи го и истото стави го на местото каде имаш мозолчиња, чекај 15 минути и исплакни го лицето,прави го ова три дена по ред и ке го видиш ефектот,јас имам пробано и ден денес го правам тоа.

15. Avril.09

Avril.09 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    892
    Му помага ли на некој ставањето паста за заби на акните?! Цела недела спиев со паста и можеби само јас си верувам дека има резултати. :?:

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Devojche

Devojche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2010
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    36
    пази со пастата,јас еднаш така си го изгорев лицето :(

17. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Мене ми има помагано, одма ми ја намалува големината и црвенилото на акната :)

18. yawn

yawn Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    700
    На кожата најпрво ќе кажам дека многу влијаат надворешните фактори.
    Нездрава исхрана,стресен живот,пушењето,недоволен сон...
    Обидете се да ги елиминирате ако сакате бебешка кожа.

Второ...Нега и грижа за вашата кожа.
    Според типот ќе си одредете производи за чистење и одржување на природната влажност и убавина.
    Пилинзи,ноќни и дневни кремови за лице,маски за потхранување,млека и тоници за чистење шминка.
    Јас се препуштив на Clinique брендот и сум повеќе од задоволна.
    Друг сет кој ми е меѓу омилените е The Body Shop Vitamin E (пилинг за лице,дневна крема,млеко за влажност,крем за околу очи и маска).

Трето..Битно е во која доба од животот сте и во каков период исто колку што се битни вашите гени.
    Ако сте пубертетлии очекувајте проблеми со вашата кожа исто и ако сте бремена или во предменструален период.Гените се многу битни,и ако вашите блиски имаат некакви проблеми со кожата многу веројатно е дека истите ќе ги имате и вие.Редовната посета на дерматолог ќе ви помогне околу тоа.

19. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    не е убаво пошто пастата за заби ја суши кожата.
    јас немам акни но ако ми искочи некоја ставам аспирин и црвенилото се намалува ;)

20. dorinadorina

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    PParaskeva ја земав вчера кремата на овој Саше 1500 денари и не,не сум била кај него :rofl: чудно бидејки кај се не отидов.
    Сакав да прашам дали може повеќе да си ставам и дали ке има ефект доколку нанесувам повеќе од кремата или ефектот е исти без разлика колку и да ставам ?
    Ако има резултати ке бидат најдобро потрошените 1500 денари досега и од мене имаш дебело частење. :emo: