Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    А, да го пробаш она што јас го напишав горе, акне аут актив, бугарски е. Обичен тоник за чистење лице.

2. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Ако имате многу мрсна, груба и дебела кожа пробајте со кисела зелка. Се ставаат листови на лицето, има многу це витамин, а киселината ја дезинфицира кожата. Ова ми го кажа една жена - професионалец што работи повеќе од 20 години во козметологија, кога била млада само тоа и’ помогнало за исклучително мрсната и акнеста кожа.
    И дермоабразија помага во такви случаи Дорина, и не требало да се откажуваш целосно од козметичарите затоа што ти е потребен третман на секои две недели (барем) за да ја чистиш кожата и да ти ја извади мрснотијата и гнојот, сама тоа не можеш да го постигнеш, па каква сакаш крема и линија употребувај.

3. dorinadorina

dorinadorina Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    zhap4e Секоја можна Бугарска крема, лосион, сапун и уште што не ги имам пробано дури одев и кај еден дедо во банско кој што ми даде еден катран, тоа е се одамна поминато.

LivingGlam И тоа сум го пробала, освен што целата мирисав на кисел купус, заедно со постелнината и пиџамџињата друго ништо не постигнав, дури ставав и мед чуван во тиква 3 недели
    Сепак ви благодарам што обративте внимание. :)

4. PParaskeva

PParaskeva Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    261
    :rofl: dorina ако ништо повише бар ме изнасмеја со това за спермата,не ти се смејам толку на тебе колку на мене што си се смејам, добро што не сум го прочитала и ја това иначе неми бегало и мене таква терапија сигурно.
    Ај повратисе на темава наназад прочитај има доста постови ке налеташ и на постови за кремата што ја спрема чичко Саше ( можеби више и си била и кај него ) .......... ама за секој случај препрочитај,знам дека ти је смачено и знам како се осечаш, и јас имав пробано све ама таму си го најдов лекот со искрено срце се надевам дека и ти ке си го пронајдеш лекот.

На dorinadorina му/ѝ се допаѓа ова.
  5. dorinadorina

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    pparaskeva АХ кога ке се присетам и јас се смеам, но би сакала ли да ми дадеш број или адреса од чичкото? или некоја друга членка ако може да го стори истото.
    Ајде и тоа да го пробам.

6. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    имам чисто лице и немам потреба од посебен третван користам тоник обичен мислам дека е од алги ;)

7. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.315
    Допаѓања:
    430
    Дали некој ја има користено колекцијата за лице од Авон Clearskin?
    Како сте задоволни од неа? :) ;) :)

8. simonaspase

simonaspase Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2011
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    10

Јас ја имам користено... НЕмој да се думаш одма зимај си преуба е многу помага ;)

9. PParaskeva

PParaskeva Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    261
    Анушка сега ме збунуваш викаш здраве не би ја менувала со ништо а ваму прашуваш за друга колекција ? Или се испостави дека је ......................... абе бугарско си је бугарско и неможе ништо асално да има :rofl:

10. plawa

plawa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    131
    Незнам дали некој има спомнато, ама пилинг со кафе ненормално помага....
    Редовно си го употребувам и луѓе ме прашуваат што пудра користам кога немам пудра...

11. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.315
    Допаѓања:
    430
    Здраве ја користам само навечер за спиење ... и да не би ја заменувала за ништо но сепак се мислам да ја земам колекцијата од авон ... :D

12. baby.90

baby.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    197
    Гледав на ТВ една жена кажување лекови од билки кои се прават и мегудругото спомна и за чисто лице. Се вари литро чај од цела китка магдонос, откако ке се олади се цеди и во газа се става магдоносот да се истиска сокот од него. Се ставаат 5 лажици оцет јаболков и со тоа се мие лицето 2-3 пати во денот. Многу помагало. Јас немам пробано сеуште.

13. serendipiti

serendipiti Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Ај ве МОЛАМ да ми го дадете бројот од човеков или да ми кажете било како да го најдам.
    ве молам итномие голема мака си имам ;(

На emce28 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. emce28

emce28 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Земи aspiein и со капка вода растопи го и истото стави го на местото каде имаш мозолчиња, чекај 15 минути и исплакни го лицето,прави го ова три дена по ред и ке го видиш ефектот,јас имам пробано и ден денес го правам тоа.

15. Avril.09

Avril.09 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    892
    Му помага ли на некој ставањето паста за заби на акните?! Цела недела спиев со паста и можеби само јас си верувам дека има резултати. :?:

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Devojche

Devojche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2010
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    36
    пази со пастата,јас еднаш така си го изгорев лицето :(

17. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.236
    Допаѓања:
    48.535
    Мене ми има помагано, одма ми ја намалува големината и црвенилото на акната :)

18. yawn

yawn Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    701
    На кожата најпрво ќе кажам дека многу влијаат надворешните фактори.
    Нездрава исхрана,стресен живот,пушењето,недоволен сон...
    Обидете се да ги елиминирате ако сакате бебешка кожа.

Второ...Нега и грижа за вашата кожа.
    Според типот ќе си одредете производи за чистење и одржување на природната влажност и убавина.
    Пилинзи,ноќни и дневни кремови за лице,маски за потхранување,млека и тоници за чистење шминка.
    Јас се препуштив на Clinique брендот и сум повеќе од задоволна.
    Друг сет кој ми е меѓу омилените е The Body Shop Vitamin E (пилинг за лице,дневна крема,млеко за влажност,крем за околу очи и маска).

Трето..Битно е во која доба од животот сте и во каков период исто колку што се битни вашите гени.
    Ако сте пубертетлии очекувајте проблеми со вашата кожа исто и ако сте бремена или во предменструален период.Гените се многу битни,и ако вашите блиски имаат некакви проблеми со кожата многу веројатно е дека истите ќе ги имате и вие.Редовната посета на дерматолог ќе ви помогне околу тоа.

19. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    не е убаво пошто пастата за заби ја суши кожата.
    јас немам акни но ако ми искочи некоја ставам аспирин и црвенилото се намалува ;)

20. dorinadorina

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    PParaskeva ја земав вчера кремата на овој Саше 1500 денари и не,не сум била кај него :rofl: чудно бидејки кај се не отидов.
    Сакав да прашам дали може повеќе да си ставам и дали ке има ефект доколку нанесувам повеќе од кремата или ефектот е исти без разлика колку и да ставам ?
    Ако има резултати ке бидат најдобро потрошените 1500 денари досега и од мене имаш дебело частење. :emo: