Не, само овој со глина и јаглен. Во иднина ќе го земам и тој со невен. Навистина ми се допадна сапунот.
Здраво, дали некој се сретнал со трајно црвенило на образите, како испукани капилари, и дали има некој крем или масло за да се намали ова црвенило??
Nemoj da ja zimash na svoja raka konsultiraj se so dermatolog mene mi pomogna ama treba pazenje so nea nemozes da ja stavas kako sekojdnevna krema isto taka probaj i so La roche posay Rosalic ar intense i da znaes deka nema trajno lecenje najverojatno imas rosacea
Колку е цената на La roche posay и дали имаш пробано некои други креми за црвенилото, нешто од дм.. Имам слушнато дека алверде од маслинка и роза помагале.
1400 mislam bese nemam inaku probano nisto od dm vo odnos na crveniloto bidejki go srediv so rozamet i la roche
Не знам каде повеќе да се обратам.Сум ги пробала сите можни начини да се решам од акните.Двата образи и брадата се полни со дамки и цистични болни акни.Сум пробала од контрацепција(гинеколог ми препорача) па се до топични кремови на природна база.Пиев цинк и витамин а,но и од тоа фајде нема.Ќе ве замолам ако можете да ми посочите некоја терапија бидејќи не можам вака.
Дали си во можност да порачаш производи онлајн? Би ти препорачала да користиш истовремено салицилна киселина и бензоил пероксид,кај нас слабо се наоѓаат. Не користи кремови на природна база ,посебно да не содржат масла. Каква ти е моменталната рутина ,што користиш? Заборавив да те прашам дали имаш посетено дерматолог?
Ajde probaj mesec dena vakva rutina: Od sabajle Ancefug gel (benz.peroksid) Krema hidratantna Navecer Dokolku koristis sminka double cleansing Sona Krema hidratantna
Mislam deka e najdobro dermatolog da ti peporaca rutina da ne stane posloso iako ovie raboti dosta pomagaat
Слична рутина имаме, со тоа што јас користам пена, а не сапун. Али за кремава се согласувам скроз. Ја земав пред некој месец кога им беа производите на Еуцерин на попуст во аптекиве и сериозно гледам промена во текстурата на лицето. Најпогодена крема ми е досега. И за подлога под шминка ми е таман.
Дали некоја го има пробано Farsali маслото тоа белото. Сега на бјути беј го има и за 10мл околу 23евра. Многу сакам да го нарачам ама не знам дали е за комбинирана кожа.