Како до чисто лице?

Discussion in 'Лице' started by LovelyGirl, Feb 21, 2010.

1. Elence93

Elence93 Форумски идол

Моментално ги користам овие
    11433853-1774654323306750.jpg EVELINE-Pure-Control-Tonic-Deeply-Cleansing-200ml_900x.jpg 51PLZ8WGBuL._SY355_.jpg

2. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Комбинирана кожа имаше ти, слична како мојата, така?
    Неутрогена се добри, само ми останало во сеќавање дека доста сушат.
    А да ја видиш розовата колекција на Балеа? Тој тоникот за лице е без алкохол и е многу хидратантен. Исто и пената е преубава, нежна а фино вади остатоци од шминка и не ја суши кожата.
    Кремите од Зиаја се убави, добро хидрираат ама мислам дека тоников можно е да ти зезнува работа, знаат да бидат малку агресивни овие препарати што се со pure effect.

Не знам дали ќе ти се допаднат овие на Балеа, ама ете ѕирни ги.
    Јас се мијам со пената, ставам неколку слоеви од тоникот, па продолжувам со серум, крема, спф.
    За дополнителна хидратација можеш да земеш хијалуронски серум, Dr.Viton не е лош ако не ти се нарачува од нет. Исто и серумите Revuele со пипета се солидни и не се воопшто скапи, само треба да проверам дали имаат хијалуронски. Имаше три типови. Можеш да си ставаш само на дехидрираните делови, таму кај што осеќаш дека е суво.
    За акните може си имаш некоја терапија, не навлегувам во тоа, но разгледај што нуди The Ordinary. Мислам дека ќе си најдеш фини работи за хидратација и за подобрување на текстурата на кожата.

3. shz

shz Форумски идол

Овој период од годината лицето ми е лом, имам многу акни, црвенило цело време, имам себороичен дерматит, па купив креми келуал дс и себиум хидра, се надевам дека ќе ми помогнат. Ги има користено некој?
    Акни имам само на едниот образ и веќе долго време ми стојат и на другиот имам ама не толку.
    Сакам со храна да пробам која храна да ја избегнувам? Да пробам дали е до тоа.

4. Kattie

Kattie Истакнат член

За кремиве не знам а за храна имам читано дека е добро да се избегнува внесување на млечни производи како и бел шеќер. Помалку кафе, повеќе чаеви и многу многу вода :) Можно е исто и глутен да прави проблеми со кожа доколку имаш интолеранција на него :)

5. lipstickmadness

lipstickmadness Истакнат член

Девојки, пред 3-4 дена ми се појавија вакви ситни брункички.
    Го мијам лицето со пена на балеа, ставам хидратантна крема со хијалурон од еуцерин а шминката ја чистам со гарние мицеларна. Пред да ми се појават патував малце и не се придржував до рутината. Дали има некој идеја што да пробам, ми е страв да не ги воспалам уште повеќе.

Attached Files:

6. AnaKarenina00

AnaKarenina00 Истакнат член

Др. Ирена Димитровска 8ми септември

7. Libero

Libero Активен член

Planet-Spa-Korean-Charcoal-Cleanse-Refine-Deep-Cleansing-Face-Wash-by-AVON.jpg Koristel li nekoj vakvo nesto mi stasa kako podarok ne znam dali da go koristam i kako?

8. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

upload_2019-11-30_18-36-28.png
    Ги има ли овие кај нас?

9. Kattie

Kattie Истакнат член

да, баш во тинекс ги видов сабајлево.

Minci13, x.Daisy.x and joy1 like this.
  10. MiAmor

MiAmor Популарен член

За сите што користат сона крема или адапалин,исто е и диферин.
    Како правилно се нанесува.

11. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Комбинирано лице со што го миете?
    Користев секакви сапунчиња за лице од докторс до дав ама ми ја сушат премногу кожата. Пробај еден период без сапун ама го чувствувам лицето мрсно и нечисто. Обавезно наутро после миење ставам хидратантна крема од арган, ама некој гел или млеко за миење нема да е на одмет.

Едит: за double cleansing некоја комбинација која се покажала како добра?
    Навечер само мицеларна и важни не ми вршат работа.

Last edited: Dec 3, 2019
    IamSexyAndIKnowIt likes this.
  12. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Со сапунчиња и јас се зафркнав. Ја пресушуваат кожата, а тоа ја прави после уште помрсна. Ќе ти помогне само хидратантен гел или пена за миење лице. Пробај Nivea било кое средство за миење лице од розовата колекција. Ефикасни се ептен.
    Овие ги користам моментално. Добри се за вадење шминка и општо миење секојдневн. Јас вака го спасив лицето од пресушување и мрсење.
    223016-2.jpg 45040_nivea-glow-rice-face-scrub-organic-rice-bio-raspberry-75ml_440_280_1572916809.png
    ShotType1_540x540.jpg

Last edited: Dec 3, 2019
    T.e.d.d.y likes this.
  13. Shaya

Shaya Истакнат член

Прорачајте ми ја најдобрата козметика што сте ја користеле за мрсно лице склоно на црнки и акни, а да можам физички да ја купам во Скопје (гел за чистење / лосион / тоник и хидратантна крема) Цената е небитна.

14. smurffet

smurffet Истакнат член

задоволна си од маслото?од каде го купуваш ? во неколку маркети проверив, неможев да го најдам

15. pipi24

pipi24 Истакнат член

Здраво девојки!
    Последниве две години имам проблем со акни и затворени пори, пробав различни производи но ништо не ми помогна нешто посебно. Од летото почнав да пијам повеке вода оти мн слабо пиев и видов големо подобрување. Па сакав да ве прашам дали можеби кожата ми е дехидрирана и од тоа ми се проблемите па треба подобро да ја хидрирам, инаку имам комбинирана кожа масна т зона и нормални останати делови.
    За чистење ја користам сината пена на балеа, која иако е за комбинирана кожа ми го суши носот и ставам од кремата на la roche posay effaclar duo, но не сум задоволна како да не ми одговараат. Може да ми препорачате и некој производи кои би ми одговарале. Ви благодарам

16. Minci13

Minci13 Популарен член

Za double cleansing
    Jojoba maslo (ja topis sminkata) a potoa pena ili gel :) Od peni imam koristeno na Afrodita Balea Olival :)

T.e.d.d.y likes this.
  17. Shugarspice

Shugarspice Популарен член

Женски дали некоја од вас која користи Avénе,во скоро време ги има сретнато по аптекиве производите? Се утепав барање на Cleanance гелот за миење,ама го нема...

18. Elence93

Elence93 Форумски идол

Дали некоја скоро го купила производов? Бев во Зегин и ми кажаа дека не ги носат веќе, а во една Еурофарм го немаа. Ми ги препорача др. Анчевски заедно со Acnefug.
    s-l300.jpg

19. jok

jok Истакнат член

@Elence93 ако бараш нешто во Зегин или Еурофарм а немаат во таа аптека. Замоли ги да видат во компјутерот во која аптека нивна го има. Јас така често сум правела.

Elence93 likes this.
  20. eta

eta Популарен член

Овој крем пред месец ипол го барав за внука ми. Во Еурофарм ми рекоа дека не го увезуваат повеке, иако се тие застапници за производите на Др.Волфс.
    Јас и во Грција го барав и таму не го најдов.

Elence93 likes this.