Да, Јули почнав да го користам но мислев дека топлото и комбинација со шеа ми создаваат бубулици и тоа од оние што им треба бааги време да се повлечат, па му дадов 2 шанса во Ноември ама пак исто, и тоа бубулици баш по цело лице. Мајка ми го ставаше на пети, за таква намена Ок беше, но за лице ГОЛЕМО НЕ од мене
После еден милион испробани начини и средства за чисто лице, конечно се освестив дека цел живот сум грешела. Колку повеќе се третира лицето, толку полошо изгледа. Почнав поретко да го мијам и чистам лицето. Користам само еден многу нежен гел за миење лице од Balea, sensitive. Мат крема од Balea, зелена абалажа, стаклено кутивче. Пијам секој ден 2 до 3л. вода. Неможам да ви опишам колку ми е исчистено и смирено лицето и помалку ми се мрси. Колку ми е подобрена структурата на кожата. Лекот за чисто лице е само да не се третира со све и свашта, да не се мие пречесто, без разлика дали е мрсно или суво, секогаш да се мие со најнежни средства. Немојте да мислите дека ако имате мрсно лице мора да го миете со агресивни мат гелови. И најнежниот гел исто ќе го исчисти, а нема ни проближно да го оштети лицето и да добиете контра ефект на дополнително мрсење, и црвенило како што тоа се случува со агресивните средства наменети за мрсна кожа. Најбитен е кремот што ќе го ставите откако лицето ќе го измиете. Бирајте хидратантни но сепак немрсни кремови. Сето ова го сфатив дури сега на 24 години.
Здраво, веќе неколку месеци имам проблеми со акни. После неколку неуспешни обиди со други производи, решив да земам лосион со клиндамицин. Имам читано дека клиндамицинот може да е уште поефективен ако е во комбинација со салицилна киселина или бензоил пероксид. Прашањето ми е, дали сте користеле некои производи со салицилна киселина или бензоил пероксид - тоник, гел или нешто слично? Ми треба нешто што може да се најде кај нас бидејќи немам време да чекам да стигне од интернет. Инаку, моментално користам Salicylic acid 2% од the Ordinary, ама при крај ми е.
По препорака од дерматолог земав гел клиндамицин ама се става само на активни акни. Многу помага одма ги суши. А лосионот сигурно е со алкохол не би ти го препорачала. И јас барав некој лосион со бензоил или салицилна безуспешно нема кај нас. Акнефугот со бензоил е гел за миење лице така да нема некој голем ефект зашто одма го миеш. Среќно во потрагата.
Aknefugot se ostava 10 minuti na lice sekoe sabajle,za da se vidat prvicni rezultati Go ima li nekoj koristeno sapunov? Na stranata nema eden negativen komentar pa me interesira dali stvarno e dobar ili e dobro platena reklama ?
Дали се работи за Balea ultra sensitive? Ти ги препорачувам и кремите за лице, имаат и дневна и ноќна од истата линија предобри се
Имаш доста мислења наназад, прочитај. Го користи другарка со лице со акни и мислам дека со солеа да се мачка повеќе ефект ќе има. Многу пари за ништо.
Го земав кремот конечно, го користам веќе неколку дена, пријатен е на лицето и многу лесен, не е воопшто мрсен, многу брзо се упива и остава некој седефаст финиш, мириса прекрасно, ептен нежно како на јоргован но дефинитивно не е многу хидратантен барем за мојата ептен сува кожа. Од Биодерма Sensibio Rich и Light ми беа повеќе хидратантни од овој. Мислам дека би ми бил многу по погоден да го користам во лето. Иначе имам кожа склона кон акни, но не добив нити една откако го користам што е супер. Пудрата исто така ми изгледа одлично врз него. Генерално кога користам креми на Биодерма секоја пудра ми изгледа добро на лицето. Ако немаш претерано сува кожа мислам дека ќе ти биде супер
Se soglasuvam deka pudrata dobro legnuva na bioderma kremite,bidejki sodrzat silikoni- takov efekt se dobiva. Jas ja koristev Bioderma sebium global edinstveno dobro od kremata bese toj efekt na dobra podloga drugo nisto,ni hidratacija ni promena za akni miteseri itd duri i cudno me peckase na liceto.(Ne sum edinstvena so peckanjeto i drugi se zalat od ist efekt)
Ја користев и таа Себиум глобал во комбинација со истата мицеларна вода одамна кога имав многу многу акни, и го имав истиот ефект на пецкање, не ми помогнаа воопшто дури и ми го влошија лицето па кренав раце од Себиум линијата и се префрлив на Сензибио. Како дневни креми мене ми се убави и ми одговараат на кожата и покрај тоа што имаат силикони ете не ми прават проблем во однос на акни што е за мене повеќе од доволно затоа што имам навистина голем проблем да најдам обична секојдневма крема која не ме исфрла. Сум пробала и други брендови, од најефтини до најскапи, дури и кремите на Балеа и Алверде што доста девојки ги фалат мене ме исфрлаат за жал, кожата ми е ептен осетлива па само оваа линија на Биодерма ми се погодила
@Minci13 Гелот е мека, мазна структура, многу нежна. Да, Ultra Sensitive гелот, а пошто имам мрсна кожа, по миење ставам од зелената амбалажа мaт крем. Многу многу ми се смири и исчисти лицето, а кремот го прави многу меко и мазно, за под пудра е одличен. Ептен е лесен и многу крем доволно е за да се нанесе на целото лице. Само што мене ниеден крем во животот не ме држел мат повеќе од 2часа. Воопшто немав верба во Balea креми и гелови, но од сите нивни продукти што ги користам сум пре презадоволна. За тие пари се совршени.
Devojki na site bi vi ja preporacala kremata AIROL ja imate vo site apteki i mozete da ja zemete bez recepta(no najdobro da se konsultirate prvo so dermatolog).Jas vo zivotot nemam isprobano podobra krema za akni.Cenata e okolu 280 denari i vidlivo podobruvanje na liceto zabelezav po samo eden den.Bidete vnimatelni i nanesuvajte ja isklucivo samo na aknite bidejki moze da dojde do iritacija na kozata.Mnogu brzo doagja do kontakt so kozata i brzo gi susi aknite.Zagarantirano cisto lice kje imate po 2 nedeli.Topla preporaka