Aktivna sostojka: Tretinoin I nekoi od pomosnite: Glicerol stearat, cetegrat 20, sorbitol, benzoeva kiselina
I jas ja koristam Airol eve vekje vtoro pakuvanje ima definitivno podobruvanje za razlika od Sona i Skinoren
Тоа ме интересира што е поефикасно адапаленот (Сона) или третиноин (Аирол). Јас Сона користам неколку недели но подобрување нема.
Tocno taka,kremava e premija Nemoj da se dvoumis i pocni so koristenje na Airol.So sigurnost ti kazuvam deka kje zabelezis promeni na liceto po 2 nedeli
Нели третиноин е ретин А,и може да се издава само со рецепта? И е многу многу појак од адапаленот,бар колку што знам. Исто така се користи и за брчки но понатака не на 20-30 год. Исправете ме ако грешам.
I sonata se koristi za brcki,nekolku pati vo nedelata kaj povozrasni. Imam koristeno i Sona i Skinoren,nikakvo podobruvanje nemav a za brcki realno ne mi treba,kremava stvarno e vrv.So dobra kombinacija na serumi i hidratantna ubava posle stavanje na Airol dava super rezultati
Taka e,retin e i dejstvuva mnogu pobrzo i pojako od adapalenot.Vekje napisav deka najubavo e da se konsultirate so dermatolog pred kupuvanje so svoja glava bidejki se dava bez recepta iako na pakuvanjeto ubavo pisuva da se dade samo so recepta.No, jas ja zemav od zegin bez recepta vekje dva pati i mislam deka vo koja bilo apteka da otides kje ti ja dadat taka.
Airol isklucivo navecer a preku den obavezno spf . ne se koristi preku leto.. Jas koristev 3 4 meseci i kaj mene mi napravi crvenilo na mestata kade sto imav akni..
Не се гел, текстурата им е како крем и многу брзо се впиваат,не оставаат никаков слој после нанесување.Немаат алкогол во состав, за цената се стварно супер креми за секојдневна употреба
Дали ќе може да ми помогнете околу лицето . Имам такви ситни бели низ цело лице полни гној, не се ниту бубиљици ниту црнки ниту милии .. откако ќе ги стиснам се прават огромни поткожни бубиљици
Мене такви ми се ствараат кога почнувам со здрава исхрана и многу вода. Организмот трпи промена, од нездрава исхрана наеднаш менувам кон здрава исхрана, и додека да се навикне се чисти кожата и баш таму ми избива преку тие ситни бели гнојанички. Јас ги пукам. Ама ретко кога ми се создаваат акни од нив. И обратно, ако пак се вратам на нездрава исхрана и дебелеење, пак ми излегуваат.
*Оливал мицрларна вода ,пена и гел за лице *Активен кислород *био гарниер сите производи мислам освен тоникот *мустела спф 50 крем за лице Мислам имаше уште некоја крема за лице ама незнам која точно.
Olival micelarna Aktiven Kislorod Pantenol rastvor The ordinary odredeni proizvodi Afrodita hydra patch Fleurance micelarna i krema Bio garnier gelot i masloto