Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Jane.Birkin

Jane.Birkin Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    1.941
    Како што е напишано со бројки...

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. barba12

barba12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    391
    Dali ti stvara crvenilo Sona ili Aknefug?

3. Jane.Birkin

Jane.Birkin Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    1.941
    ^ На почетокот да, црвено ми беше и ми се лупеше. До 3та недела така и после ми се стабилизира:inlove:

4. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.682
    Каде ги има и колку се?

Која е таа жена има ли фб профил?

Последна измена од модератор: 20 јануари 2020
  5. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    За жал не. Комшивка ми е. Повозрасна е и се што прави е лично за неа или за блиски луѓе или ептен некој ако побара. Јас не ни и побарав, ми го виде лицето и сама ми направи крема и сапун. Прави се од козметика, парфеми, масла, креми .. не купува ништо од козметика си прави за себе природно.

На Amelia му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    6294ce5140f8edab794d6f21baa4eada.jpg
    Скоро две недели почнав да го користам ова плус тоникот и гел за лице од оваа линија , за сега мн добро ми одговара и лицето ми освежува , дали некој знае подетално за овие да ми каже за нив нешто сосем случајно ги земав од аптека , имам спомнато уназад дека имам мрсна кожа и склона ми е кон акни и црнки , акни доколку не пазам добро на
    исхрана ( кога јадам ко луда мрснотии и нездрава храна|() одма приметувам еве ги , и плус пред циклус мн мн ми се фрла ..
    Може и да ми препорачате цела линија за нега на лице да почнам со нешто подобро , до сега само експериментирав со повеќе производи:wasntme: (fingers)

На Fallen.Angel му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MilaЗ

MilaЗ Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    11
    Jas koristev edna ruska krema i sum prezadovolna mnogu mi pomogna sepak preskapa mi e i ne zemav pak 2400 denari so dostava no ako nekoj e vo moznost vi ja preporacuvam

8. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Од шеа излегуваат многу акни.

На Ketchup му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    @Doozy мислам дека @Fallen.Angel е бремена. Suzan Yara кажуваше кои киселини не се користат за време на бременост, ама не запазив ич. Да не знаеш ти?
    Иако се реши она за сапун и крема од комшиката, сепак да си има во предвид :)

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Си пишавме после, да. Никако киселини сега. Не само тоа, него и многу млада е за хијалурон.

Само добро чистење, хидратација со тоник и СПФ. Мислам Ниацинамидот ќе ја препороди, ама ај нека си се породи па после.

На Avery му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Sleepy

Sleepy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2014
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    298
    Јас користам ваква ракавица за отстранување на шминка. Дури и водоотпорната маскара ми излегува само со вода.
    FB_IMG_1579610508191.jpg
    Потоа го мијам лицето со пената на Афродита. Ставам серум исто на Афродита, па ноќна крема од роза.
    Наутро го мијам лицето со пена, ставам серум, дневна крема од роза па пудрата на Ordinary. Ако е сончево користам крем пудра со СПФ 50 од Зегин.
    Повремено користам хијалуронска киселина и Ц витамин, само не знам како да ги комбинирам со серумот.
    Кожата воглавно ми е Ок, предциклусните мозолки ги третирам со масло од чајно дрво.
    Некоја препорака за подобрување на негата на моето лице?

12. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.408
    Допаѓања:
    113.393
    Здраво девојки, Ве молам за помош. Имав совршено чисто лице тук - там една акна пред циклус ништо страшно си помионуваше без третман. Последниве два месеци челото ми е катастрофа. Имам ситни брунчиња, но не се како акни, не се со гној туку баш нафрлено, брунчиња. Кожата на челото ми е мрсна а на останатиот дел нормална. Што да користам за чистење шминка? Некој крем, тоник или млеко за после миењето да препорачате?

13. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.924
    Се ми е јасно, ја пресушив порано кожата, затоа пробав и со хидратантни кремови, и крем гелови за миење за сува кожа што воопшто не ми го сушат и затегнуват лицето. 2 месеци така правам и пак исто, ми избива мрснотија за пола саат. Кремови многу пробав, и хидратантни и мат. И скапи и ефтини. Останува да пробам серуми, Ниацинамид, и да почнам да користам од производите(киселините) на The Ordinary. Мора да се најде чаре.

Оваа терапија скоро сите дерматолози истата ја препишуваат. Се, буквално се од оваа имам пробано. 2 различни докторки ми ја препишаа истата терапија. Од ништо немав ефект после 8месеци користење. Клише терапија. Акнефугот безвеза. Од соната лицето ме печеше. Еуцеринот ми го пресуши лицето. Леа гелот исто ме пецкаше а не даде резултати. Само си добиваат процент они од тие производи затоа истите ги препишуваат на секој. Ефаклар Дуо не, ама друго се од ефаклар имам користено. За мрсна кожа се ама ја пресушуваат. Кремчето ефаклар мат го користам и добро е. Сите тие креми и брендови се само џабе фрлени пари, можеби ќе делуваат кај тие што имаат чисто лице со некои минимални проблеми на кожата. Серум си треба, киселини Аха Бха. Третмани кај професионален дерматолог. Нешто квалитетно и докажано. Нежна нега на лицето, не агресивна. Ако сакаме резултати. А овие тука низ аптеките се "булшит" џабе фрлени пари.

Последна измена од модератор: 22 јануари 2020
    На ludamaja10, nevermet18, eva993 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.660
    Допаѓања:
    106.756
    Од ниацинамидот мене ми излегуваа акни бели ситни и така да се откажав од производиве на The ordinary без да пробам и нешто друго :lol:

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  15. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.838
    Допаѓања:
    5.584
    Мислење за маслово за чистење на лице?

На IamSexyAndIKnowIt и poppie им се допаѓа ова.
  16. angel4444

angel4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    685
    Допаѓања:
    801
    Здраво :) после долго читање низ форумот се одлучив моето масно и проблематично лице да го третирам со маслото од јојоба како "задњи воз" веќе :sweat:

Ако има некој слично искуство нека сподели, а во меѓувреме сакав да ги прашам @Biodevojka и @Mishela дали ова е само новото пакување на истото масло од биокосмос?
    Фала унапред :inlove:

Прикачени фајлови:

17. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.015
    Допаѓања:
    81.354
    Јас имам уште од старото, не знаев дека смениле пакување ама тоа ќе да е, истото масло си е. :)

18. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.924
    Јас го имам ова масло но многу ретко се шминкам и само тогаш го користам. Ептен нежно е и не ја иритира кожата. Се става на влажна кожа и се остава минутка да постои па се измива. Ја вади шминката, и го прави лицето ептен меко и мазно на допир. Меѓутоа не е за масно лице, дава некој баш "oily" отсјај на кожата.

Го користам веќе 2ипол години. Си ставам на чисто лице пред спиње. малку се става и мора убаво да се масира кожата за маслото да се впие. Ја смирува и омекнува кожата и значително ја измазнува текстурата на кожата. Веќе повеќе време е истото пакување. Како на втората слика.

Единствено средство што не ми ја суши кожата. Напротив, ја омекнува, чисти и после миење не бара ни креми ставање. Убаво мириса. Нежно е со кожата. Затоа е "Крем средство за миење"
    Nivea Cream Wash за чуствителна и сува кожа. 223016-2.jpg Го земав и кремчето на Нивеа, Essentials 24h Moisture Boost + Matte + Spf15.
    Хидратантна крема, а воедно и безмасна.
    medium_1539280833.png
    Па ќе видиме како ќе се покаже.
    Засега од Нивеа од све сум задоволна.

Последна измена од модератор: 25 јануари 2020
    На violetblue, angel4444 и poppie им се допаѓа ова.
  19. Cvyka

Cvyka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    30
    Може ли во пп да ми пиштиш слика од хидратантната крема што ја користиш за мрсно лице?

20. Zorica59

Zorica59 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2019
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    48
    Дали ги има користено некој капките за лице од госпоѓата од Охрид што изработува креми и сл?