Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    3.856
    По препорака од дерматолог почнав да користам Сона крем за акни. Дали е нормално на почеток сите ситни, црвени, не избиени бубулички да почнат да избиваат на површина и да се гнојни?

2. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.060
    Допаѓања:
    10.712
    Да.

3. JoanaS

JoanaS Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    3.969
    Никогаш сум немала проблематично лице се до овој период.
    На 23 години лицето ми изгледа кско да сум во пубертет.
    Ми се појавуваат акни само на одредени делови, не низ цели образи
    Имам на челото околу носот и околу устата.
    Искрено не можам да детектирам дали кожата ми е сува или мрсна.
    Само знам дека ми е многу осетлива.
    Некогаш ми е пресува некогаш како да гледам мрснотија.
    Сега сум заинтересирана да пробам некои продукти од еуцерин бидејќи читам доста позитивни коментари?
    Кои продукти од еуцерин ви помогнале и кои ги препорачувате?Може да предложите и некои други од некоја деуга линија кои ќе бидат до цена како што се еуцеринот и слично
    Стварно веќе мора да превземам нешто бидејќи освен што лошо изгледа, лицето си го осеќам ко воспалено, како да ме чеша и како да ме печи

4. Eva51

Eva51 Нов член

Се зачлени на:
    24 јануари 2020
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво,неконда ми предложи крем за флеки од акни (како црвени точки) ?

5. Beti82

Beti82 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    19
    Од каде го земаш аиролот и која цена е.Дали го има по аптеките

На Minci13 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ицолгудбејбе

Ицолгудбејбе Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2015
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    1.145
    Имав во пубертетот акни на т -зоната..Сакам да го кажам советот кој ми го има дадено дерматолог од Скопје..Кога ми со средуваше лицето ми рече :Не ставај пудра ќе имаш убаво лице,и не јади благо..Јас од почетокот си мислев што зборува оваа ? Сепак ја послушав.
    Не ставив на моето лице пудро 3 -4 год ,и не јадев благо..Господ да ја благослови жената до ден денешен имам мнолгу убаво лице ..
    Да не бидам офф:
    Сите препарати ги имав пробано џабе..Доктор си е доктор..

7. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    Да прашам само скинорен скоро зема ,зашто нигде го немаше по аптекиве,да не го донеле пак?

На ludamaja10 и Minci13 им се допаѓа ова.
  8. Squirrel

Squirrel Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    437
    Гледам дека многу од вас користат Сона па Ве замолувам за искуство. Користам Сона Гел скоро 3 недели во комбинација со биодерма гел за миење и биодерма крема. Првата недела кожата екстррмно ми се исуши и акните останаа непроменети но сега сум пред добивање и имам многу нови, а исто така кожата ми е многу помрсна мислам и имам многу повеќе црнки на носот и брадата.
    Искрено почнав да губам надеж и веќе ми ствара нервоза "состојбава"
    Би ве замолила за искуство како делувала кај вас, после колку време акните почнуваат да се повлекуваат. Може да ми препорачате и други производи од кои сте задоволни

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.324
    Airolot go zemam od zegin i vekje podolg period ne mozam nigde da go najdam :)
    Ne ne,mnogu odamna koristev skinoren.

Jas ja koristev sebium linijata na bioderma,i voopsto ne bev zadovolna.
    Gelot ne e bas najnezen a od kremata ne dobiv nikakva hidratacija me pecese celo lice i nisto ne pravi-stavas silikon na koza koj samo podobro ke ti ja drzi pudrata.
    Koga zemav najobicni peni i gelovi na Balea,Afrodita i Olival,bogata hidrantna krema vo kombinacija so niacinamide i airol imav promeni ogromni zatoa sto mi bila izdehidrirana kozata i ne sum koristela soodvetni sredstva barem za moeto lice.
    Mrsnata koza vo najgolem broj slucai e dehidrirana od agresivni terapii,jaki sredstva gelovi i kremi :) I koga e dehidrirana proizveduva povekje sebum..

Последна измена од модератор: 24 февруари 2020
    На MarigoldA, Squirrel и Beti82 им се допаѓа ова.
  10. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.217
    Искуство со роакутан? Барам искрено да ми кажат девојки кои ги пиеле подолго време или некој нивни близок. Без непотребни коментари, кој што прочитал, рекла-казала, ве молам. :)

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.324
    Drugarka piese,i se vratija aknite.
    Ne bi ti preporacala da gi pies,zatoa sto znam bliski iskustva so mnogu losi reakcii.
    Dokolku ti se rizikuva zdravjeto,pij gi.
    Ova go kazuvam od srce dobronamerno,zatoa sto go imam istiot problem.:l:

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ivanchos

ivanchos Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2015
    Пораки:
    920
    Допаѓања:
    18.784
    Девојки имам две поткожни на брадата кои повеќе од месец си стојат и никако да излезат на површина. Не знам веќе што да правам, во депресија паднав. Обично веднаш ми излегуваат поткожните на површина. Пробав да стиснам ништо не излева. Инаку во негата на лицето користам ретиноиди Сона и Аирол наизменично, Биодерма цикабио за регенерација и Ла рош антихелиос спф. Се мислам да не е од Ла рош кремата со фактор но морам да ја користам заради ретиноидите. Хелпп.. ;(

13. alena19

alena19 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2016
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    325
    Jas gi koristev site od navedenite , za sona da poce da deluva treba odreden period da se navikne kozata , na pocetokot predizvikuva reakcija ne bidi iznenadena ako izlezat novi a ti ocekuvas deka ke se smiri seto toa e del od terapijata , do cisto lice ke stignes dokolku ja pocituvas celosno terapijata so sona ocekuj i crvenilo i peckanke suvos i slicno seto toa e normalno od sona , pii poveke voda za hidriranje na kozata zemi si Aktiven kislorod .

На Squirrel му/ѝ се допаѓа ова.
  14. barba12

barba12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    391
    Za roakutan ti preporacuvam doktor so iskustvo toa e najbitno da ima pred se iskustvo so pacienti koi bile na roakutan, najbitna e dozata. Jas bev nepravilno lekuvana i ne se iscistiv. Na kraj bev kaj 10 dermatolozi site mi rekoja deka shemata nepravilno mi bese davana. Najcesto akni se vrakaat na nepravilno doziranje. Se pocnuva od najvisoka doza i se namaluva. Kaj mene bese obratno. Sepak mnogu tezok lek e, ne e igracka ako se resis treba 6 -8 meseci da zemash, da ispituvas sekoj dve nedeli krvna slika, da izbegnuvash sonce, kozata strasno se sushi, ustata nonstop pod labeli, ocite kje te pecat .. Ako se resis da pocnuvas ti preporacuvam od kraj avgust septemvri.. Ne veruvam deka nekoj doktor bi prepisal na toplo roakutan.

На beautys20 и Elence93 им се допаѓа ова.
  15. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    Колку што знам јас, можно е, салицилната киселина е активна состојка која работи на тој начин што ти ги вади сите нечистотии на површината на кожата (дури и невидливите), па потоа ги суши, така што при користење на производ со салицилната киселина може да се јави период на “purging", т.е. излегување на сите нечистотии на површина (слично како со ретинол).
    Целосно сочувствувам со тебе, бидејќи пред неколку месеци почнав да користам лосион со салицилна киселина и лицето во животот не ми изгледало полошо, ми требаа 2 месеци да се стабилизира сѐ (делумно сум и јас виновна што не можев да издржам да се исушат сами по себе мозолчињата и многу ги притискав и само ја влошував ситуацијата). Меѓутоа, бидејќи бев свесна за ова, а и знаев дека производот што го користам е многу добар (па верував дека не е до него проблемот), продолжив да го користам. И ден-денес го користам и можам да кажам дека воопшто немам проблеми, ми се стабилизира кожата, и многу поретко се нафрлувам (поради салицилната киселина која нон-стоп ме чисти). :)

16. Beti82

Beti82 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    19
    Koj e toj proizvod so salicilna kiselina?Jas nemozam da najdam losion koj ima 2% salicilna kiselina

17. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    1611019_1.jpg

Има верзија и во вид на лосион (lotion) и течност (liquid). Мојата е во вид на гел.

18. Beti82

Beti82 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    19
    Go ima vo lookfantastic ama prilicno e skap , 100 ml okolu 28 GBP

19. mace14

mace14 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2014
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    26
    Каде ги правеше третманите?

20. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    Девојки ве молам совет незнам што ми се случува лицево ми е чисто но брадата ми е лом дупки брунки и тоа големи ме болат чешат страшно потоа ми остануваат големи лузни
    Пијам диане35 сумњам во нив бидејки ги пијам подолг период дали ми е презаситен организмот незнам што да мислам веке
    Една поминува а веке следното утро 2-3нови излегуваат
    Прв пат вакво нешто и тоа само на брадата на друго место никаде