Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Sarrra@@

Sarrra@@ Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2019
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    26
    Јас пиев роакутан, се помина во најдобар можен ред, со контрола редовна на крвна слика секој месец и консултации месечни со дерматологот. Со колку mg ќе почнеш зависи од твојата висина, тежина и пред се фазата на акните, од нормални нус појави кои се јавуваат се сува кожа, раце, лице, уста, коса, и првите 2-3 месеци лицето се нафрла со акни, и потоа се сушат сами, таков е процесот, за време на пиење роакутан не смее цигари, алкохол, бремена да останиш, многу на сонце излегување не бидејќи роакутанот е фотосензитивен, при што најдобро е да се пие есен/зима/почеток на пролет. Сепак се зависи од тоа во која фаза се акните.

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Keanu_R.Wick

Keanu_R.Wick Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2019
    Пораки:
    576
    Допаѓања:
    1.234
    Некој лосион или некои влажни марамици за лице и тело? Се случува по три четири деноноќија да сум далеку од комфор па, туширање и миење ми е луксуз. Дајте предлог што да користам :)

3. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    5.900
    Не би ти препорачала влажни марамчиња за лице, ако можеш, добро би било со мицеларна вода (само потоа мора пак да го исплакнеш лицето со обична вода, не е наменета мицеларната вода да ти стои на лице) без алкохол за да не ти го суши лицето.
    За тело, било кои бебешки марамчиња без алкохоли и мириси се добри (Бекутан, Виолета...). Ако баш мораш и лицето со влажни марамчиња, исто од овие би ти препорачала :):).

На angela.kostova, SnowDOG и Keanu_R.Wick им се допаѓа ова.
  4. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    5.900
    За длабинско чистење на пори ти е салицилната киселина, така што барај производи со неа.
    За контролирање на себумот од кожата, како и за општо подобрување на изгледот на порите, можеш да користиш и нијацинамид (витамин B3) :angel:.

На SnowDOG и Feminka22 им се допаѓа ова.
  5. Keanu_R.Wick

Keanu_R.Wick Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2019
    Пораки:
    576
    Допаѓања:
    1.234
    Не се мрсни така?

6. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    5.900
    Па што знам, никогаш не сум размислувала на тој начин :rofl:. Јас ги користам за тело (пазуви), не знам какви би биле за лице :wasntme:. Ти ги препорачав за лице дека немаат толку силни, нападни состојки како некои влажни марамчиња, бидејќи има некои што би ти направиле да се чувствуваш ко лифтинг да имаш направено :rofl:. Ако чувствуваш така, значи ти ја сушат кожата :$.

На Keanu_R.Wick, SnowDOG и Feminka22 им се допаѓа ова.
  7. Fantasy33

Fantasy33 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2019
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    2.026
    Во пределот на брадата ми се појавуваат црвени поткожни бубулици, мозолчиња или што и да се. Обично повеќе се појавуваат пред да добијам, но не исчезнуваат ни после тоа.
    Предлог што да користам за да ми се повлечат? :)

На coolgirl123 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Cvyka

Cvyka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    31
    Дали е нормално и покрај 25 дена користење сона, повторно лицето ненормално да се мрси?

9. SandStorm

SandStorm Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2020
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    193
    Единиствено нешто што ми помогна против мрсна кожа (себумот) е медицински алкохол 97%.
    2 - 3 пати дневно после вадење на шминка го користев и за една недела веќе имав 80% подобрување на акните на образи.

10. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.324
    Vo kremi i sredstva ima mala kolicina na alkohol koja moze da ti napravi problem,dali mislis deka so 97% alkohol koj pri toa se koristi za povrsini,bolnicki ustanovi i dezinfekcija e dobro za liceto?
    Ke ti gi isusi aknite ama taka loso ke ti ja izdehidrira kozata ke si napravis problem na dolgi pateki.
    Dobronameren sovet:handshake:

На angela.kostova, Shugarspice, Konfetka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.855
    Допаѓања:
    24.142
    Не е нормално.
    Ама претпоставувам, по ова што го викаш, дека ја нанесуваш на цело лице и (веројатно) не ставаш ништо врз неа за хидратација.
    Соната се става само врз акните и минимално во нивниот околен простор, а не врз цело лице.
    Го сушиш и дополнително лачи серум. Мрсната кожа е мрсна зошто не е доволно хидрирана.
    Штом ти дале Сона, акните ти се бактериски.
    Внимавај на исхрана, пиј вода, обавезно чисти крпи и навлаки за перница. Користи производи кои содржат салицилна и малична киселина.
    И обавезно крем за хидратација, двапати на ден.

12. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    10.893
    Врз цело лице се става Соната, не е spot treatment.
    Еве едно видео како правилно да ја нанесува. Важно е и кремата да не е комедогена.

На Minci13 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.855
    Допаѓања:
    24.142
    Ти јутуберки следиш, или упатства читаш?!
    Пишува дека се нанесува на заболени подрачја на лицето.
    Освен, ако сакаш сувост и иритации да предизвикаш, продолжи на цело лице.

14. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    10.893
    Читам упатства дерматологу. :wasntme:Видеово го посочив за како правилно да го нанесува за да избегне нуспојави. Постојат други продукти за spot treatment. ;)

|(

15. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.913
    Соната се става само на акни а не на цело лице.

16. SandStorm

SandStorm Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2020
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    193
    Така и јас читав по интернет, се консултирав со дерматолози и фрлив пари на скапи гелови, тоници без или со мала количина на алкохол и немав посебен резултат. Единствено нешто што ми помогна е алкохол 97%. Нанесувам исклучиво со чепкалка за уши на воспалената акна и легнувам да спијам. Остатокот од фацата не го поминувам баш ради сушење.

17. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.324
    Mene 4 dermatolozi mi preporacaa na celo lice da ja stavam sonata.
    Mene licno sonata ne mi pomogna,Airolot mi bese super.Stavam na celo lice a po 20 minuti stavam krema za hidratacija.(fingers)

На ludamaja10 и cooll им се допаѓа ова.
  18. Cvyka

Cvyka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    31
    Колку време и даде шанса?

19. barba12

barba12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    392
    Sonata moze da se stava na celo lice, moze da se stava na luzni i od akni -gi namaluva, moze da se stava na brcki... Sonata so susenje postignuva efekt , i 25 dena se mnogu malku treba 3 meseci koristenje za prvi rezultati , kozata pomalku da se masti i da laci sebum. I dokolku se koristi hidratanten krem nema da ima efekt adapalenot.. Kremite gi hidriraat porite i uste povekje se laci sebum. Zatoa se koristat 6 do 9 meseci za da se postignit sakaniot efekt.

20. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.324
    Tri meseci :whew: