Јас пиев роакутан, се помина во најдобар можен ред, со контрола редовна на крвна слика секој месец и консултации месечни со дерматологот. Со колку mg ќе почнеш зависи од твојата висина, тежина и пред се фазата на акните, од нормални нус појави кои се јавуваат се сува кожа, раце, лице, уста, коса, и првите 2-3 месеци лицето се нафрла со акни, и потоа се сушат сами, таков е процесот, за време на пиење роакутан не смее цигари, алкохол, бремена да останиш, многу на сонце излегување не бидејќи роакутанот е фотосензитивен, при што најдобро е да се пие есен/зима/почеток на пролет. Сепак се зависи од тоа во која фаза се акните.
Некој лосион или некои влажни марамици за лице и тело? Се случува по три четири деноноќија да сум далеку од комфор па, туширање и миење ми е луксуз. Дајте предлог што да користам
Не би ти препорачала влажни марамчиња за лице, ако можеш, добро би било со мицеларна вода (само потоа мора пак да го исплакнеш лицето со обична вода, не е наменета мицеларната вода да ти стои на лице) без алкохол за да не ти го суши лицето. За тело, било кои бебешки марамчиња без алкохоли и мириси се добри (Бекутан, Виолета...). Ако баш мораш и лицето со влажни марамчиња, исто од овие би ти препорачала .
За длабинско чистење на пори ти е салицилната киселина, така што барај производи со неа. За контролирање на себумот од кожата, како и за општо подобрување на изгледот на порите, можеш да користиш и нијацинамид (витамин B3) .
Па што знам, никогаш не сум размислувала на тој начин . Јас ги користам за тело (пазуви), не знам какви би биле за лице . Ти ги препорачав за лице дека немаат толку силни, нападни состојки како некои влажни марамчиња, бидејќи има некои што би ти направиле да се чувствуваш ко лифтинг да имаш направено . Ако чувствуваш така, значи ти ја сушат кожата .
Во пределот на брадата ми се појавуваат црвени поткожни бубулици, мозолчиња или што и да се. Обично повеќе се појавуваат пред да добијам, но не исчезнуваат ни после тоа. Предлог што да користам за да ми се повлечат?
Единиствено нешто што ми помогна против мрсна кожа (себумот) е медицински алкохол 97%. 2 - 3 пати дневно после вадење на шминка го користев и за една недела веќе имав 80% подобрување на акните на образи.
Vo kremi i sredstva ima mala kolicina na alkohol koja moze da ti napravi problem,dali mislis deka so 97% alkohol koj pri toa se koristi za povrsini,bolnicki ustanovi i dezinfekcija e dobro za liceto? Ke ti gi isusi aknite ama taka loso ke ti ja izdehidrira kozata ke si napravis problem na dolgi pateki. Dobronameren sovet
Не е нормално. Ама претпоставувам, по ова што го викаш, дека ја нанесуваш на цело лице и (веројатно) не ставаш ништо врз неа за хидратација. Соната се става само врз акните и минимално во нивниот околен простор, а не врз цело лице. Го сушиш и дополнително лачи серум. Мрсната кожа е мрсна зошто не е доволно хидрирана. Штом ти дале Сона, акните ти се бактериски. Внимавај на исхрана, пиј вода, обавезно чисти крпи и навлаки за перница. Користи производи кои содржат салицилна и малична киселина. И обавезно крем за хидратација, двапати на ден.
Врз цело лице се става Соната, не е spot treatment. Еве едно видео како правилно да ја нанесува. Важно е и кремата да не е комедогена.
Ти јутуберки следиш, или упатства читаш?! Пишува дека се нанесува на заболени подрачја на лицето. Освен, ако сакаш сувост и иритации да предизвикаш, продолжи на цело лице.
Читам упатства дерматологу. Видеово го посочив за како правилно да го нанесува за да избегне нуспојави. Постојат други продукти за spot treatment.
Така и јас читав по интернет, се консултирав со дерматолози и фрлив пари на скапи гелови, тоници без или со мала количина на алкохол и немав посебен резултат. Единствено нешто што ми помогна е алкохол 97%. Нанесувам исклучиво со чепкалка за уши на воспалената акна и легнувам да спијам. Остатокот од фацата не го поминувам баш ради сушење.
Mene 4 dermatolozi mi preporacaa na celo lice da ja stavam sonata. Mene licno sonata ne mi pomogna,Airolot mi bese super.Stavam na celo lice a po 20 minuti stavam krema za hidratacija.
Sonata moze da se stava na celo lice, moze da se stava na luzni i od akni -gi namaluva, moze da se stava na brcki... Sonata so susenje postignuva efekt , i 25 dena se mnogu malku treba 3 meseci koristenje za prvi rezultati , kozata pomalku da se masti i da laci sebum. I dokolku se koristi hidratanten krem nema da ima efekt adapalenot.. Kremite gi hidriraat porite i uste povekje se laci sebum. Zatoa se koristat 6 do 9 meseci za da se postignit sakaniot efekt.