Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Sarrra@@

Sarrra@@ Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2019
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    26
    Јас пиев роакутан, се помина во најдобар можен ред, со контрола редовна на крвна слика секој месец и консултации месечни со дерматологот. Со колку mg ќе почнеш зависи од твојата висина, тежина и пред се фазата на акните, од нормални нус појави кои се јавуваат се сува кожа, раце, лице, уста, коса, и првите 2-3 месеци лицето се нафрла со акни, и потоа се сушат сами, таков е процесот, за време на пиење роакутан не смее цигари, алкохол, бремена да останиш, многу на сонце излегување не бидејќи роакутанот е фотосензитивен, при што најдобро е да се пие есен/зима/почеток на пролет. Сепак се зависи од тоа во која фаза се акните.

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Keanu_R.Wick

Keanu_R.Wick Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2019
    Пораки:
    576
    Допаѓања:
    1.234
    Некој лосион или некои влажни марамици за лице и тело? Се случува по три четири деноноќија да сум далеку од комфор па, туширање и миење ми е луксуз. Дајте предлог што да користам :)

3. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    Не би ти препорачала влажни марамчиња за лице, ако можеш, добро би било со мицеларна вода (само потоа мора пак да го исплакнеш лицето со обична вода, не е наменета мицеларната вода да ти стои на лице) без алкохол за да не ти го суши лицето.
    За тело, било кои бебешки марамчиња без алкохоли и мириси се добри (Бекутан, Виолета...). Ако баш мораш и лицето со влажни марамчиња, исто од овие би ти препорачала :):).

На angela.kostova, SnowDOG и Keanu_R.Wick им се допаѓа ова.
  4. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    За длабинско чистење на пори ти е салицилната киселина, така што барај производи со неа.
    За контролирање на себумот од кожата, како и за општо подобрување на изгледот на порите, можеш да користиш и нијацинамид (витамин B3) :angel:.

На SnowDOG и Feminka22 им се допаѓа ова.
  5. Keanu_R.Wick

Keanu_R.Wick Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2019
    Пораки:
    576
    Допаѓања:
    1.234
    Не се мрсни така?

6. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    Па што знам, никогаш не сум размислувала на тој начин :rofl:. Јас ги користам за тело (пазуви), не знам какви би биле за лице :wasntme:. Ти ги препорачав за лице дека немаат толку силни, нападни состојки како некои влажни марамчиња, бидејќи има некои што би ти направиле да се чувствуваш ко лифтинг да имаш направено :rofl:. Ако чувствуваш така, значи ти ја сушат кожата :$.

На Keanu_R.Wick, SnowDOG и Feminka22 им се допаѓа ова.
  7. Fantasy33

Fantasy33 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2019
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    2.026
    Во пределот на брадата ми се појавуваат црвени поткожни бубулици, мозолчиња или што и да се. Обично повеќе се појавуваат пред да добијам, но не исчезнуваат ни после тоа.
    Предлог што да користам за да ми се повлечат? :)

На coolgirl123 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Cvyka

Cvyka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    30
    Дали е нормално и покрај 25 дена користење сона, повторно лицето ненормално да се мрси?

9. SandStorm

SandStorm Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2020
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    193
    Единиствено нешто што ми помогна против мрсна кожа (себумот) е медицински алкохол 97%.
    2 - 3 пати дневно после вадење на шминка го користев и за една недела веќе имав 80% подобрување на акните на образи.

10. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.324
    Vo kremi i sredstva ima mala kolicina na alkohol koja moze da ti napravi problem,dali mislis deka so 97% alkohol koj pri toa se koristi za povrsini,bolnicki ustanovi i dezinfekcija e dobro za liceto?
    Ke ti gi isusi aknite ama taka loso ke ti ja izdehidrira kozata ke si napravis problem na dolgi pateki.
    Dobronameren sovet:handshake:

На angela.kostova, Shugarspice, Konfetka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.786
    Допаѓања:
    24.048
    Не е нормално.
    Ама претпоставувам, по ова што го викаш, дека ја нанесуваш на цело лице и (веројатно) не ставаш ништо врз неа за хидратација.
    Соната се става само врз акните и минимално во нивниот околен простор, а не врз цело лице.
    Го сушиш и дополнително лачи серум. Мрсната кожа е мрсна зошто не е доволно хидрирана.
    Штом ти дале Сона, акните ти се бактериски.
    Внимавај на исхрана, пиј вода, обавезно чисти крпи и навлаки за перница. Користи производи кои содржат салицилна и малична киселина.
    И обавезно крем за хидратација, двапати на ден.

12. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.060
    Допаѓања:
    10.712
    Врз цело лице се става Соната, не е spot treatment.
    Еве едно видео како правилно да ја нанесува. Важно е и кремата да не е комедогена.

На Minci13 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.786
    Допаѓања:
    24.048
    Ти јутуберки следиш, или упатства читаш?!
    Пишува дека се нанесува на заболени подрачја на лицето.
    Освен, ако сакаш сувост и иритации да предизвикаш, продолжи на цело лице.

14. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.060
    Допаѓања:
    10.712
    Читам упатства дерматологу. :wasntme:Видеово го посочив за како правилно да го нанесува за да избегне нуспојави. Постојат други продукти за spot treatment. ;)

|(

15. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.913
    Соната се става само на акни а не на цело лице.

16. SandStorm

SandStorm Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2020
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    193
    Така и јас читав по интернет, се консултирав со дерматолози и фрлив пари на скапи гелови, тоници без или со мала количина на алкохол и немав посебен резултат. Единствено нешто што ми помогна е алкохол 97%. Нанесувам исклучиво со чепкалка за уши на воспалената акна и легнувам да спијам. Остатокот од фацата не го поминувам баш ради сушење.

17. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.324
    Mene 4 dermatolozi mi preporacaa na celo lice da ja stavam sonata.
    Mene licno sonata ne mi pomogna,Airolot mi bese super.Stavam na celo lice a po 20 minuti stavam krema za hidratacija.(fingers)

На ludamaja10 и cooll им се допаѓа ова.
  18. Cvyka

Cvyka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    30
    Колку време и даде шанса?

19. barba12

barba12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    391
    Sonata moze da se stava na celo lice, moze da se stava na luzni i od akni -gi namaluva, moze da se stava na brcki... Sonata so susenje postignuva efekt , i 25 dena se mnogu malku treba 3 meseci koristenje za prvi rezultati , kozata pomalku da se masti i da laci sebum. I dokolku se koristi hidratanten krem nema da ima efekt adapalenot.. Kremite gi hidriraat porite i uste povekje se laci sebum. Zatoa se koristat 6 do 9 meseci za da se postignit sakaniot efekt.

20. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.324
    Tri meseci :whew: