Ако имаш сува и осетлива кожа тогаш ти ја препорачувам нивеа glow. Структурата на кремата е геласта , не го мрси лицето ,а хидрантна е.Плус на се е 2во1 не е само за нега туку и прајмер е.
Девојки, да ве прашам за совет. Имам комбинирана кожа со масна т зона особено челото.Акни поретко ми се јавуваат, но имам флек, white heads и црврнила од флеките на образите. Користам bioderma sebium global гел и кремата од истата линија + sebium sensitivе крема за масна кожа вреќе 1 месец, но како да немам резултати. Акни ми се јавуваат понекогаш, но пак кожата ми се масти. Флеките си останаа исти. Сакам да почнам со нова линија La roche posay effaclar крем и гел или Yves rocher sebo vegetal линијата Ако имате користено некоја од овие, споделете
Здраво. Дали некој го има користено апаратов за чистење лице? Гледам периодов многу страни го имаат на намаление па се мислам да го нарачам. Инаку имам мрсна кожа.
Другарка имаше вакво нешто нарачано од амазон и многу беше задоволна. За црнки дали вади не знам, но нечистоии навлезени во порите вадело. Од друга страна па знам многу што од вакви некои "уреди" си добиле и модрици по лицето, така да биди многу претпазлива од каде што како го нарачуваш.
За убаво и чисто лице користам Крема Афродита од Невен. Ми се свиѓа што е мрсна и ми е таман за овој период пошто сега лицето ми е посуво. И практикувам обавезно после шминка миење темелно лицето со сапун и вода.
Здраво не знам дали е прашањето баш за тука ама не можев да најдам посоодветна тема. дали прозиводите на Bioderma ги има во Cosmo?
Во потрага сум веќе подолго време за moisturizer+spf и се заинтересирав за Purito spf кремата која ја има на yesstyle. Дали има некој порачувано и како сте задоволни? ☺️
1. Дали знае некој крема/третман за дупченца ситни останати од акни? 2. Што користите за појава на први брчки на чело ? 3. Дали некоја користи алое вера гел во секојдневната рутина и какви резултати има? Фала женски