1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Sweetlove_0312

Sweetlove_0312 Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2017
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    13.381
    18 години имам

2. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    1.599
    http://biodevojka.blogspot.com/2015/08/blog-post_26.html

Прочитај го текстот од биодевојка.Ги ценам нејзините совети и пред да се одлучам што да купам за мене доста читав за анти ејџ состојките, кога треба да се воведат и како.
    За ретинолот што ти го препорачале да го купиш почекај до 25години минимум и потоа бавно се воведува како што ти објасни членката со задолжително користење на крема со висок спф фактор затоа што кожата ќе ти стане многу осетлива на сончевите зраци.Серуми со вит Ц и хијалуронска киселина се се првите со кои се почнува кога сакаш да користиш анти ејџ состојки но според мене пред 25 години нема потреба од ништо.
    Бришење на шминката, хидратантна крема и крема со спф фактор пред изложување на сонце се најважните работи за млада кожа.Твоето лице си продуцира се нормално нема потреба со креми ти ништо да стимулираш, во доцните 20 се почнува тоа.

3. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    7.434
    Првото прашање го отстапувам на некој што има познавање, јас не сум имала таков проблем. :)

Што се однесува до второто, користам Slow Age крема на Vichy, која што топло ја препорачувам на сите за првите појавени брчки. Мириса феноменално, го освежува лицето и во себе содржи SPF 15, што всушност и ја прави одлична за дневна употреба. Го изедначува тенот, кожата блеска.
    Ја користам веќе месец дена и сум презадоволна.

За третото прашање, алое вера имам користено за изгореници и смирување на кожата после депилација или било каква и да е иритација (некогаш и на некои бесни бубулки добиени пред ПМС), меѓутоа никогаш во секојдневна скин кер рутина.

На AnnaPe му/ѝ се допаѓа ова.
  4. angela.kostova

angela.kostova Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    199
    Jaс користам алое вера гел скоро секојдневно
    Го ставам после кремата па прскам со ружина вода и потенок слој крема одгоре за да се „заклучи“ влагата.
    Ми го измазнува убаво лицето и некои лузни или моментални акни ги отстранува колку толку.
    Јас го користам на ЕSI со масло од чајно дрво и витамин Е и имам комбинирана кожа

5. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    849
    Допаѓања:
    3.864
    Препорачана ми е од Др.Коста од Дермаплус ординацијата. Тебе? Дали ти се подобри кожата барем и колку време ја користиш ? Околу сушењето мене исто ми се случува понекогаш кога ќе нанесам повише од што треба..

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Yvanna

Yvanna Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2019
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    51
    Здраво, дали знаете што помага против затворени комедони на брада?

7. AnnaPe

AnnaPe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2019
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    217
    Колку години си ако не е тајна?
    Се мислам да не почнам рано со anti age па да направам штета.. немам 30 , уште малку :rofl:

8. ludamaja10

ludamaja10 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    1.181
    Допаѓања:
    900
    Мене ми беше предобра додека ја користев ама бидејки почна да ми ги суши очите многу сега баш по препорака на @Kimberly11 ќе си земам гелче па да видиме. Инаку ми кажаа у аптека подобра е СОНА од Аирол

На Kimberly11 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.243
    Добро искуство имам и со гелот со клиндамицин тубата е со зелено,мн ми помогна кога имав акни

10. ludamaja10

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    1.181
    Допаѓања:
    900
    Смеам ли да користам Niacinamide со Сона гелот? И ако да, како да ги комбинирам?

На Tedd. му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    7.434
    25 за еден месец.
    Првите маааали брчки ги приметив на чело пред околу месец дена и од тогаш решив да превземам нешто додека имам време за да ги намалам знаците.
    Одобрено ми е користење и од страна на козметичар.

12. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    1.288
    Не, на сува го нанесувам. Па потоа ноќен крем ама по 30тина минути од нанесувањето на серумот, и неретко заборавам, па останувам само со серумот. Мене убаво ми делува, иако имам мрсна и комбинирана кожа, а витамин е се ставало за сува (подоцна дознав) али сепак е ок, ја масти зошто е oil based али не ми смета зоштоппред спиење го ставам и наутро другиот ден ми е премеко и хидрирано лицето.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  13. MysteriousQueen

MysteriousQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    465
    Искуство со Eucerin пилингот за лице?
    Screenshot_2.png

14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.384
    Кај во Скопје би ми препорачале после коронова да отидам да ми го исчистат лицето?
    Не сакам само пилинг и маска, толку и сама можам.Сакам убаво да ме исчистат пошто црнки имам и по образите :@ не можам да се достискам веќе а маските за лице од ДМ ми отидоа.
    Не можам да се гледам гадна сум! ;(

15. DaftyCrafty

DaftyCrafty Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2020
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    355
    Истото ме интересира и мене, а дополнително дајте совет за добра крема за лице за 30+ мрсна кожа. Постојано имам чувство на вина дека грижата за лицето ми е очајна. Сите креми што ги прогуглав имаат комедогени својства или сл. глупости и не знам што да одберам.
    Ставам редовно крем наутро и навечер, ама мислам дека правам погрешни избори на креми.

На poppie и Feminka22 им се допаѓа ова.
  16. allaround

allaround Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    1.576
    Некој крем или гел да ми препорачате за мрсна кожа и против акни, моментално си имам рутина го мијам лицето со два различни гела ии му ставам серум на крај и во врска со мрсната кожа многу ми помага, но до другиов проблем не. Немам страшно многу акни туку ептен ситни кои се видливи само на јака светлина, ама ме нервираат кога ги забележувам при чистење на лицето.

17. coolgirl123

coolgirl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    168
    Јас сакав да купам сега на биодерма викаат дека е добар но за мојата кожа треба да го земам тој што е црвениот , ти можеш да го земеш плавиот за мрсна кожа види дали ќе ти помогне .
    Ваков како на сликава само плавиот

Прикачени фајлови:

На poppie му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ludamaja10

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    1.181
    Допаѓања:
    900
    Дермаплус прават супер третмани ти го чистат лицето црнки тоа плус пилинзи маски,дермоабразија итн.. Но, во Чаир има едно девојче што работи и 100 пати подобро ти ги чисти црнките на нос ниту една не останува додека во Дермаплус не ти се замараат толку .. Девојчево ти праи пилинг, чисти црнки , маска и едно топло нешто поминува низ лице не знам што е тоа,500 денари се разлика...

На Feminka22 и Kimberly11 им се допаѓа ова.
  19. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.766
    Допаѓања:
    14.555
    За Наре да не зборуваш?

20. allaround

allaround Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    1.576
    Мхм. Го знам овој, ама го немам пробано, баш се мислев. Фала ти. Само дане знаеш во кои аптеки го има?