Како до чисто лице?

Discussion in 'Лице' started by LovelyGirl, Feb 21, 2010.

1. coolgirl123

coolgirl123 Истакнат член

Во скоро сите , зегин , бети 100% околу 800 ден е

2. ludamaja10

ludamaja10 Популарен член

Да ! Наре the best :D

Feminka22 likes this.
  3. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

^^
    Има ли нешто профил или група девојката, да ја најдам?

4. Emiemi

Emiemi Активен член

Здраво имам проблем со акни веќе незнам уште што не пробав,освен во пубертет никогаш не сум имала акни сега многу ми се појавија само околу устата и брадата на друго место не ми излагат сменив и јадење и пак имам секој ден се нови и нови веке нервоза ме фаќа, крвна слика цисти се ми е во ред. Некој дали има исти ваков проблем ПОМОШ
    Фала однапред

5. Avery

Avery Популарен член

Искрено кај неа ни во лудило не би правела третман за лице, се додека не поведе рачун за хигиената во салонот. Ужасно е валкано!

Feminka22 and ludamaja10 like this.
  6. ludamaja10

Знам :/ но што се однесува до алатките на третманот и до самиот третман презадоволна сум. Пред мене ги дезинфизираше и чистеше

Avery and Feminka22 like this.
  7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Еи не ѝ одам ако е прљаво.
    Боље во Дермаплус кај што кажа @ludamaja10 , нека ги дави во алкохол алатките ако сака, ако е гадно не одам

ludamaja10 likes this.
  8. Avery

Avery Популарен член

Не сум правела третман кај неа, само сум се чупала 2 пати. Убаво работи навистина, ама многу и е валкано...

ludamaja10 likes this.
  9. coolgirl123

Да ми препорачате некоја крема за лице или нешто друго , имам сува кожа , нормална до сува .
    Користам тоник и крема за лице на др. Хаушка . И ставам само навечер вит. Ц

10. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Пази кај одиш,ако не им е чисто ќе те инфицираат не се иде сегде беља ќе си напраиш. Иако јас сум многу против стискање сепак ти си знаеш

H.VAGA likes this.
  11. Squirrel

Squirrel Популарен член

Не е баш одговор на прашањето, ама од тоа што читам јас витамин ц се става наутро и потоа обавезно крем со заштитен фактор.
    Мој совет, пробај да пиеш повеќе вода.

12. coolgirl123

Прашав баш за тоа но ми кажаа дека се става исклучително навечер бидејќи ако го ставиш и барем малце сонце да те фати не е убаво за лицето бидејќи оваа кремава на др. Хаушка нема заштитен фактор . Иначе пијам вода не знам зашто такво ми е лицето како затегнато :/

13. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Девојки да ми препорачате некој крем или серум за хидратација на делот под очите?(на подочњаците)
    Овие денови приметив дека многу ми се суши кожата таму и се прават како мали лушпички а кога ќе ставам коректор многу лошо изгледа.
    Истиов проблем го имам и на носот и околу него,се прават лишаи и не знам што да ставам,па ако може и за ова нешто да ми препорачате.
    Само да не бидат некои производи што се нарачуваат,би сакала нешто што го има во нашиве продавници или аптеки и да бидат со попристапна цена(до кај 400-500 денари)
    Да напоменам дека имам 24 години

14. Dark-Lady

Dark-Lady Популарен член

Девојки, веќе подолго време имам проблем со кожата. Имам комбинирана кожа, на т зоната ми е мрсна, зголемени ми се порите, а на образите остатокот ми е сува и имам црвенило. Сега во последно почнаа да ми се појавуваат акни на делот кај брадата и по линијата на лицето. Никогаш не сум имала вакви проблеми дури ни како тинејџерка. Имав закажано за испитување на хормоните и дерматолог, но поради ситуацијава со вирусов се одложи тоа. Шминка скоро и не користам, го мијам лицето со ладна вода 2-3 пати на ден, некогаш користам бебешки сапун, пред наносување на кремата користам органска мицерална вода од Corinne de farme за чувствителна кожа, на делот кај акните користам прополис природен, користам наутро и навечер bioderma sensibio ar, а преку ден користам крема од ziaja ревитализирачка со арганово масло. Дали некој има слично искуство или ако може совет? Исто така, ве молам препорака за средство за миење лице, некој тоник и пилинг. Внимавам на исхраната, но немам подобрување, 21 година имам.

15. Elence93

Elence93 Форумски идол

Мицеларната вода обавезно измивај ја, таа не е тоник. Можеш да ја користиш наместо сапунот кој може да то ствара проблеми. Би ти препорачала после тоа да го измиеш лицето со бензоил пероксид, јас го користам Акнефуг. Исто и Сона крема за акните, а врз неа можеш некоја од кремите кои го имаш. Ова се разбира во меѓувреме додека се среди ситуацијава, после се разбира дерматологот ќе ти каже.

Dark-Lady and ludamaja10 like this.
  16. ludamaja10

Каков е вашиот став околку третманите за чистење ( стискање)?

17. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Тие што имате проблеми со акни дали прво проверувавте хормони или директно на дерматолог?
    Имам куп мали акни на едниов образ што си ги носам од септември и околу нив нови се појавуваат и исчезнуваат. Тоа само на еднава страна, другата ми е чиста. И шминка ретко користам, последно два месеци не сум нанела шминка воопшто и не се менува. И исхраната бајаги ја подобрив и си стојат.
    Дали може да се хормонски? Промени во циклусот немам никакви ниту сум имала откако ми се појавија

Malinka1$ likes this.
  18. martiiinna

martiiinna Популарен член

Толку сум си лута сама на себе што сум дозволила во минатото некој да ми го стиска лицето, што нема никогаш да си простам.
    Мака мачам со дупки на лицето.
    Големо НЕ!

:wasntme::wasntme::?:
    Прво на дерматолог, тој ќе процени дали акните би можеле да бидат хормонски или не, па ако се ќе те препрати тој да направиш испитувања.

Едит: ако ги имаш само на едната страна, можеби поради тоа што спиеш на таа страна? Пробај менувај ги навлаките за перници почесто :?:

Last edited by a moderator: Apr 11, 2020
    Tan4ence likes this.
  19. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Нешто може и да ги предизвика. Јас дури одев на работа ми се појавуваа неколку така на образот, особено кога бев во овулација ама мислам самата средина, многу луѓе на едно место, прашина, лицето не може да дише и тоа премногу ми влијаеше. Еве сега дома сум, се ми се исчисти. Хормони можеш да провериш, но консултација со дерматолог обавезно. Кај мене ќе се повлечеше акната но ќе останеше црвена точка. За флеки, од овој сум презадовола.
    Сепак, би ти рекла на своја рака ништо да не земаш, само со дерматолог. Можеш да ја влошиш состојбата, само стручно лице ќе ти каже кои испитувања треба да се направат и како после да се постапи.

angela.kostova and Tan4ence like this.
  20. Elence93

Elence93 Форумски идол

Прво на дерматолог, но секако одам на гинеколог и секоја девојка треба да оди редовно, така што тоа плус.

Tan4ence likes this.