Јас имам одено и на третмани со стискање и хемиски и се што ми се препорачало. И едно ќр кажам: тие што имаат склоност кон акни со третманите ќе добијат само лице полно со дупки. Тоа не е трајно решение. Тие чистења се за луѓе на кои им се појавуваат 3 акни годишно. Мене состојбава ми се подобрува зависно колку користам средства, а пошто ми се скапи некогаш правам пауза од некои, но акни си имам, и ситни и крупни. И на исхрана пазам и тоа не е решение. Хормони и сл. ми се ок, едноставно кожата ми е склона кон акни. Со соодветна хигиена се намалуваат, се сушат и паѓаат. Барем нема дупки. Со третманите остануваат лузни и дупки на лицето кои после пак треба да ги третираш и тоа се еден куп фрлени пари, а проблемот (акните) е пак присутен.
Во Скопјево тешко некој добар дерматолог да има. Отидов пред година кај една во РеМедика одма сакаше Роакутан да ми даде,а јас тогаш девојче од 17 години ќе се осакатев за цел живот. Хормони испитував повеќе пати се ми беше во ред.Се спасив ама од време на време ми искача по некоја акна пред да добијам на крај искача дека таков ми е периодот,имам сега само флеки но ваљда со тек на време ќе се средат. @CarrieBradshow какво Фармаси,фрлај тоа у канта ништо не чини шкарт.
Немам јас проблем со акно, лично не сум имала потреба. Прашав бидејќи продавам а ги земаат редовно. Членка моја се зачлени баш заради нив, бидејќи и помогнаа, (имаше ситни мозолки на челото) од другарка, ќерка и е тинејџерка, само сапунот од Чајно дрво го користи, и го згаснува црвенилото.. Незнам, јас му верувам. А и не велам да ми порача мене, и предложив бидејќи не се скапи, а ми ги фалат муштерииве
На фармаси не, користам капки од чајно дрво од Германија ми ги праќаат. Ги растворам со јаболков оцет и алкохол. Ефикасно е. Инаку, од бб крема на фармаси лицево ми се направи дополнително ужас. Никогаш повеќе не би ставила фармаси на кожа. Башка што и средствата за чистење површини не се ефикасни ама тоа не е тема сега.
Една другарка имаше одено кај дерматолог Др.Старова кај Мавровка.Кога ми ги покажа сликите какво и беше лицето воспалено со акни и од кога почна кај него и пиеше и ставаше некои креми ама тие во Турција ги имало само,лицето прекрасно и е ништо не се познава.
Имам запознаено 10 девојчиња кои иделе кај Старова , и јас одев и на сите над истата терапија ни ја имаше дадено.Ако нешто друго и дал стварно поразлично од нас, те молам сподели
Кажите некои ритуали за чистење лице, нега на лице додека сме под домашен карантин, откако не излегувам многу се запустив, лицето тамн ми го исчистив претходнот лето сега се запоставив, некои домашни маски кажите нешто на природна база, и препорачајте некоја крема некоја не многу скапа за да си го одржувам лицето, додека сум дома?
Jas pri kapenje si kapenje stavam gel za chistenje na lice ili sapun za otstranuvanje na vishokot mrsnotii. Odma posle kapenje stavam crna maska, odma potoa stojam nad parea malku pa stavam zlatna maska, istata vecher neam potreba od krem, dovolno mi se hidratizira kozhata. A nautro i navecher stavam krem za podochnjaci (protiv stareenjw na kozhata). Epten rituali pravam preku 2/3 dena i neam povejke maka so crnki. Moram da napomenam deka sekojden imav shminka na sebe i zatoa morav seto ova da go pravam..
По следно време имам црвенило и флекички од акни , акните се намалија но флекичките останаа.. некој совет
За комбинирана се , јас се зезнав го купив гелот што е за миење и плус како маска што се става и ми искочија бубулици зашто мојата кожа е нормална .. не се распрашав убаво
Важи не е проблем кога ќе ја видам ќе ја распрашам.Знам дека ми кажа дека долго траело нејзиното опоравување од акни.Рече дека над 1000 евра има дадено на креми и тие некои апчиња дека само во Турција ги имало.Да ми каже, ќе ви пишам што како користела
Каков гел за чистење лице користиш и каква крема? Девојки помагајте порано одев на козметичар и лицето ептем ми се исчисти. Сега откако сум по дома воопшто не се негувам, повторно ми се исфрли, со мали акни и некако дехидрирано ми е. Кажите некои ритуали за чистење, домашни маски, некоја крема итн.