Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. CarrieBradshow

CarrieBradshow Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2020
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    381
    Jas pri kapenje si kapenje stavam gel za chistenje na lice ili sapun za otstranuvanje na vishokot mrsnotii. Odma posle kapenje stavam crna maska, odma potoa stojam nad parea malku pa stavam zlatnamaska, istata vecher neam potreba od krem, dovolno mi se hidratizira kozhata. A nautro i navecher stavam krem za podochnjaci (protiv stareenjw na kozhata). Epten rituali pravam preku 2/3 dena i neam povejke maka so crnki. Moram da napomenam deka sekojden imav shminka na sebe i zatoa morav seto ova da go pravam.. :)
    Nesakav da nametmu
    Jas koristam iskluchivo Farmasi.
    Stavam gel za mienje na lice od roza ili sapun od chajno drvo, zavisi kako mi se saka vo momentot. Potoa odma posle mienje so topla voda, nanesuvam crna maska na nosot i pod ustata, pa zlatna maska ili maska od limeta na celo lice. Na kraj stavam Age reversist za okolu ochi, pa krem za lice ili od aloe ili od roza, sluchaen izbor mi e toa haha

На Amelia му/ѝ се допаѓа ова.
  2. barba12

barba12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    391
    Prvo napravi ispituvanja , potoa na dermatolog. Jas godini imav akni i bev kaj mnogu dermatolozi koi od profit mi davaa kremi bez da me upatat da napravam ispituvanje. Na svoja raka se ispitav i ispadna deka se od hormonite. Potoa so soodvetna terapija se iscistiv.

На Tan4ence му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    1.287
    Како комбинирате салицилна киселина и ниацинамид во ноќна рутина? Прво салицилна, па ниацинамид па обратно?

Од тоник, имам алверде (алкохолен, за жал) и активен кислород што може да се користи како тоник.

4. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    393
    Убаво би било да ставаш салицилна навечер, а ниацинамид наутро.

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bilbilce

Bilbilce Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    223
    Девојки препорачајте некоја ефикасна крема за лице. Ми се појавија дамки на лицето како пегички.

6. CarrieBradshow

CarrieBradshow Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2020
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    381
    Земи некоја со големо количество на витамин Ц.
    Пример можиш да земиш универзална крема од Невен или Крема и сапун за избелување на пеги, ако познаваш некој зачленет во Фармаси. Јас за 2 недели ги исчистив пегите, мене ми се појавуваат пролет/лето, на носот на образите. И ги чистам за недела до две, Ама следната година иста песна, мене кожата ми е склона на такви ситни дамкички, од сонце ваљда ми се појавуваат..

На angela.kostova, Bilbilce и Squirrel им се допаѓа ова.
  7. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    3.856
    Бидејќи на интернет читав дека АХА киселини и ретиноиди не треба да се мешаат, дали да престанам да го употребувам гелов бидејќи користам Сона крема(адапален) навечер? Патем до сеа како комбинација ми беше ок, но прочитав да не се комбинираат па не знам дал да барам друг гел. 4010355476388-1702244_org.png

На angela.kostova му/ѝ се допаѓа ова.
  8. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.500
    Како Ви влијаеше терапијата со оглед дека е истата за сите?

9. ludamaja10

ludamaja10 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    899
    Одлично, но кога ќе те стаи на терапија на одржување, тие се враќаат.

На IM.TMKQ му/ѝ се допаѓа ова.
  10. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.500
    Јас имав доста позитивно искуство со Старова пред неколку години, затоа прашувам. :)

11. ludamaja10

ludamaja10 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    899
    3 пати му се враќав ама веќе ми беше и мене преку глава за џабе да давам пари..

12. Mell11

Mell11 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2019
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    136
    Мислења и искуства за снежана козметика?

13. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.034
    Допаѓања:
    14.465
    Мене овој гел ми ја иритираше кожата, црвенило и чешање...

14. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    3.856
    Мене ми е супер гелот само ме интересира прашањето што го поставив

15. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.324
    Доколку не користиш витамин Ц ниацинамидот ставај го наутро а салицилна навечер.
    Ако ти е вметнат витамин Ц во рутина не смееш со ниацинамид да го мешаш.Затоа навечер на полу влажна кожа ниацинамид па потоа на суво лице салицилна :)
    Јас би ти препорачала да го фрлиш тој тоник со алкохол,колку добри производи да користиш ако си го издехидрираш лицето ништо не си направила :)

16. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    8.263
    Очигледно никако до чисто лице кај мене. Имам комбинирана кожа, ама толку проблематична што веќе кревам раце оти никако да и погодам соодветна нега.
    Користам пена за миење Балеа или Алверде, пилинг Балеа моментално, крема за нормална до масна кожа на Конопка, пудра 5 пати годишно на Алверде исто, божем без штетни состојки.
    Правам домашни маски со мед и цимет против црнки и брунчиња, мед и куркума, мед и јогурт, пробав и јаболков оцет и џабе.
    Светнува Т-зоната после некој саат откако ќе нанесам крема, дадов неколку шанси и на серумот за лице Конопка, исто ми светнуваше и со него под кремата и без него, некогаш ми се пресушува од пилингот, па ми се прават лушпи, ако ставам нешто помасно, еве веќе 2 дена го користам маслото од дива роза Алверде (читав тука кај некои се погодило за комбинирана кожа) веднаш забележав брунчиња на образите и црвенило.
    Моментално ми е за никаде лицето и проблем е што порите не ми се само на Т-зона, туку и низ образите, а таму не ми е толку масна кожата. Се извинувам за долгиот пост, ама морав вака да објаснам. Секој совет е добредојден.

17. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.324
    DIY маските исфрли ги целосно.
    Алверде козметика е преполна со алкохол значи и тоа во канта.
    Конопка немам користено.
    Сабајле:
    Пена Балеа
    Тоник афродита(young and pure)содржи високо ниацинамид одличен е
    Крема(балеа мед ултра сензитив е преубава,смени ја конопка можеби не ти одговара)
    Спф
    Навечер:
    Чистење на лицето(пена или double cleansing доколку се шминкаш)
    Тоник
    Салицилна киселина
    Крема

Се надевам ти помогнав,сигурна сум дека ќе имаш првични резултати по 10 дена :)

На UnordinaryOne, ludamaja10 и Aschenputtel им се допаѓа ова.
  18. Emilija97mk

Emilija97mk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    553
    Може да ми објасниш за Double cleansing?

19. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    8.263
    Многу ти благодарам, ќе ги земам овие производи да пробам. Само да ми кажеш како и колку ја користиш салицилната киселина и од каде ја земаш?

20. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.336
    Допаѓања:
    2.601
    Потврдувам за кремата Балеа мед ултра сензитив,во комбинација со гелот за миење лице,предобри се.
    @Aschenputtel А иначе мене лицето ми се пресуши од пената на Алверде и лушпи ми се правеа,може од тоа да ти се сушело лицето а не од пилингот на балеа.

На Minci13 и Aschenputtel им се допаѓа ова.