Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. 22savage

22savage Нов член

Се зачлени на:
    17 април 2020
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    15
    Јас некогаш имам нормална кожа, а некогаш сува. Одев кај Старова и искрено, помогна малку, па ми ја намали дозата и повторно се вратив на истото. Најмногу бубуљици(не знам дали ова е правилниот термин што се користи :lol:) ми излегуваат пред и за време на циклус. Имам брумчиња на челото и некои на брадата, а црнки најмногу на носот, образите(под очите) и под брадата, а секако и на челото, но во помал број од брумчињата. Искрено не е многу страшно, но сакам тоа да се исчисти. За сега користам cleansing gel и acne balance cream од Ziaja, тоник од Regal и face scrub(пилинг) од Ziaja. Дали некој имал ист проблем, и како го исчистил лицето?

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.324
    Ja topis sminkata so maslo pa izmivas,potoa koristis sredstvo na baza na voda,pena ili gel :) Mozes da vidis kaj mene na instagram profil (mincyys)koi sredstva gi koristam,ne mozam da prikacuvam sliki :l:
    Koristev na ordinary no najdov zamena na Revox serumi gi ima vo dm, a ima i da si naracas na torba.mk :):l:

3. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.324
    Cela kolekcija e odlicna,a zadovolna sum i od rozevata :) Penata i kremata za mienje super se :l:

На ana-sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Emilija97mk

Emilija97mk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    553
    Може да ми пишеш лп?

5. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    3.856
    @Minci13 супер ти е инста профилот, видов дека го имаш рецензирано тоникот нов од Афродита, дали се сеќаваш која цена е и од каде го купи? :)

На Minci13 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.324
    Blagodaram,mnogu mi znaci ! Noviot tonik go nemam videno vo dm samo vo cosmo,cenata e okolu 350 denari plus minus ne me fakjaj za zbor bidejki go kupiv koga imase popust :l:

7. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.500
    Колку години имаш? Си испитала хормони и ехо на јајници?

8. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    @Aschenputtel, јас би ти рекла само за црвенилото, можеби имаш чувствителна кожа, а тоа масло има еден куп мириси во него:
    Screenshot_20200419_130749.jpg
    Мирисите во производите неретко знаат да се проблематични за кожата, особено за чувствителна, затоа и се препорачува производите за чувствителна кожа да се без мирис, иако не секогаш се почитува тоа.

Обиди се да избегнуваш производи со мириси, па види дали ќе ти се подобри состојбата на кожата, така најдобро ќе знаеш дали е тоа проблемот за црвенилото и нафрлањето со мозолчиња.

И јас би се согласила со членката за алкохол ((denatured) alcohol), имам сува кожа и знам како е производ да ти ја суши кожата. Штом го има меѓу првите состојки, рачунај таков производ сигурно ќе те суши и избегнувај го.

Единствено би ти кажала внимателно со изборот на тоник, бидејќи голем дел (ако не и сите) од тие што се нудат кај нас се исто преполни со мириси и повторно можат да ти ја дразнат кожата.

Од тониците кај нас, би ти го препорачала Hada Labo Tokyo Hydrating Lotion. Ем е хидрантен, буквално за тоа служи, ем е без мириси, како и цела колекција на Hada Labo Tokyo. Е поскап (1200 ден), ама верувај, не се дотрошува, ми требаа можеби 8 месеци да го истрошам, бидејќи не треба да се става којзнае колку. И подобро функционира на влажна кожа, поради хијалуронската киселина. Го има во dm.

На Aschenputtel му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.217
    Каде можам да најдам нешто слично на Face halo? Не ми се даваат толку пари, ниту ми се чека толку долго. Единствено би нарачала од некаде ако навистина е навистина добро и вреди чекањето.
    Face_Halo_Original_1024x1024.png

10. Emilija97mk

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    553
    Луѓе, како што читам наутро се препорачува да се става витамин ц серум а навечер хијалуронска киселина..
    Неодамна го дознав овој серум и сакав да го купам да го користам наутро, но гледам во него има хијалуронска киселина па дали може да го користам и навечер?
    Ако не, Ве молам за препорака на нешто со хијалуронската киселина за навечер..
    Имам нормална кожа :)

Прикачени фајлови:

11. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.217
    Хијалуронска киселина може да се користи било кога, така што слободно можеш да го користиш овој и навечер и преку ден. :)

На Lepaaa и Emilija97mk им се допаѓа ова.
  12. beautys20

beautys20 Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2018
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    6.082
    Јас го користам многу ми се допаѓа , го ставам денско време но може и навечер :)

На Emilija97mk му/ѝ се допаѓа ова.
  13. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    Витаминот Ц се препорачува да се става наутро, бидејќи како антиоксиданс ќе помага во борбата против слободните радикали предизвикани од сонцето кои ја стареат кожата.

Хијалуронската киселина е составен дел од нашата кожа, која со текот на времето сѐ помалку ја произведуваме и затоа ја бараме во производи. Хијалуронската киселина е она што ни ја прави кожата plump, т.е. пополна, како кај помладите, преку способноста на задржување на вода од надворешната средина. Затоа и се препорачува да се нанесува на влажно лице доколку е серум, а инаку сега веќе редовно ја има и во останатите производи за нега на кожа (креми, тоници и сл). Значи, како состојка служи за хидратација и може да се нанесува, ако се има потреба, и наутро и навечер, или да се одбере било наутро или навечер.

Ако мислиш конкретно на серуми со хијалуронска киселина, кај нас има од Dr. Viton, Hada Labo Tokyo, мислам дека и Dr. Hauschka, а сигурно има по аптеки од други брендови. Имаш и опција да порачаш од интернет; од поевтините брендови можеш The Ordinary, а мислам имаат и The Inkey List.

Ако мислиш на креми, голем дел од кремите кај нас веќе содржат хијалуронска киселина, барај Hyaluronic Acid или Sodium Hyaluronate во состојките, само гледај да не се баш при крајот, бидејќи тоа значи дека ја има во многу мала количина која најверојатно нема да е многу корисна :).

Последна измена: 19 април 2020
    На Lepaaa, Moon2255, Emilija97mk и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Emilija97mk

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    553
    А мислеш оној серум да не го користам и денски и вечер?

15. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    Па, бидејќи има во него и витамин Ц, мислам дека само еднаш дневно (пожелно наутро, иако не задолжително) е најдобро да го користиш :).

На Emilija97mk му/ѝ се допаѓа ова.
  16. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.838
    Допаѓања:
    5.584
    Ако се става вит ц наутро задолжително се става и крема со заштитен фактор при излегување надвор.

На Emilija97mk, beautys20 и pdb123 им се допаѓа ова.
  17. Ivanaaa993

Ivanaaa993 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки! Сакав да почнам да ги користам производите на The Odrinary, но прочитав дека поради состојбата не прават испорака. Би ме интересирало што користите за флеки од акни. Насабајле ставам Витамин Ц а после 30 минити хидратантна крема, навечер алое вера и средство за акни од yves rocher, но флеките не ми се ниту намалени ниту избледени. :(

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ludamaja10

ludamaja10 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    899
    Ниацинамиде од Ревокс од ДМ , мене сега ми помага за флеките. Yves rocher не знам колку е добро.

На Minci13, poppie, Astrum.Obtutus и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.631
    Би ти го препорачала гелот за миење на балеа со салицилна или антибактериската пена на себамед, а крема дневната и ноќна ultra sensitive на балеа :)

На ludamaja10 и Aschenputtel им се допаѓа ова.
  20. makikiki

makikiki Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2019
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Јас од кога влегов во пубертет имав многу проблеми со акните. Имам комбинрана кожа. Нема што не пробав но се имаше минимален до никаков резултат. Во август минатата година отидов на преглед кј др Нина и одев редовно на прегледи и третмани и лицето скоро цело ми се исчисти. Моментално користам СОНА крема и хлорамфеникол маст.