Јас некогаш имам нормална кожа, а некогаш сува. Одев кај Старова и искрено, помогна малку, па ми ја намали дозата и повторно се вратив на истото. Најмногу бубуљици(не знам дали ова е правилниот термин што се користи ) ми излегуваат пред и за време на циклус. Имам брумчиња на челото и некои на брадата, а црнки најмногу на носот, образите(под очите) и под брадата, а секако и на челото, но во помал број од брумчињата. Искрено не е многу страшно, но сакам тоа да се исчисти. За сега користам cleansing gel и acne balance cream од Ziaja, тоник од Regal и face scrub(пилинг) од Ziaja. Дали некој имал ист проблем, и како го исчистил лицето?
Ja topis sminkata so maslo pa izmivas,potoa koristis sredstvo na baza na voda,pena ili gel Mozes da vidis kaj mene na instagram profil (mincyys)koi sredstva gi koristam,ne mozam da prikacuvam sliki Koristev na ordinary no najdov zamena na Revox serumi gi ima vo dm, a ima i da si naracas na torba.mk
@Minci13 супер ти е инста профилот, видов дека го имаш рецензирано тоникот нов од Афродита, дали се сеќаваш која цена е и од каде го купи?
Blagodaram,mnogu mi znaci ! Noviot tonik go nemam videno vo dm samo vo cosmo,cenata e okolu 350 denari plus minus ne me fakjaj za zbor bidejki go kupiv koga imase popust
@Aschenputtel, јас би ти рекла само за црвенилото, можеби имаш чувствителна кожа, а тоа масло има еден куп мириси во него: Спојлер Мирисите во производите неретко знаат да се проблематични за кожата, особено за чувствителна, затоа и се препорачува производите за чувствителна кожа да се без мирис, иако не секогаш се почитува тоа. Обиди се да избегнуваш производи со мириси, па види дали ќе ти се подобри состојбата на кожата, така најдобро ќе знаеш дали е тоа проблемот за црвенилото и нафрлањето со мозолчиња. И јас би се согласила со членката за алкохол ((denatured) alcohol), имам сува кожа и знам како е производ да ти ја суши кожата. Штом го има меѓу првите состојки, рачунај таков производ сигурно ќе те суши и избегнувај го. Единствено би ти кажала внимателно со изборот на тоник, бидејќи голем дел (ако не и сите) од тие што се нудат кај нас се исто преполни со мириси и повторно можат да ти ја дразнат кожата. Од тониците кај нас, би ти го препорачала Hada Labo Tokyo Hydrating Lotion. Ем е хидрантен, буквално за тоа служи, ем е без мириси, како и цела колекција на Hada Labo Tokyo. Е поскап (1200 ден), ама верувај, не се дотрошува, ми требаа можеби 8 месеци да го истрошам, бидејќи не треба да се става којзнае колку. И подобро функционира на влажна кожа, поради хијалуронската киселина. Го има во dm.
Каде можам да најдам нешто слично на Face halo? Не ми се даваат толку пари, ниту ми се чека толку долго. Единствено би нарачала од некаде ако навистина е навистина добро и вреди чекањето.
Луѓе, како што читам наутро се препорачува да се става витамин ц серум а навечер хијалуронска киселина.. Неодамна го дознав овој серум и сакав да го купам да го користам наутро, но гледам во него има хијалуронска киселина па дали може да го користам и навечер? Ако не, Ве молам за препорака на нешто со хијалуронската киселина за навечер.. Имам нормална кожа
Хијалуронска киселина може да се користи било кога, така што слободно можеш да го користиш овој и навечер и преку ден.
Витаминот Ц се препорачува да се става наутро, бидејќи како антиоксиданс ќе помага во борбата против слободните радикали предизвикани од сонцето кои ја стареат кожата. Хијалуронската киселина е составен дел од нашата кожа, која со текот на времето сѐ помалку ја произведуваме и затоа ја бараме во производи. Хијалуронската киселина е она што ни ја прави кожата plump, т.е. пополна, како кај помладите, преку способноста на задржување на вода од надворешната средина. Затоа и се препорачува да се нанесува на влажно лице доколку е серум, а инаку сега веќе редовно ја има и во останатите производи за нега на кожа (креми, тоници и сл). Значи, како состојка служи за хидратација и може да се нанесува, ако се има потреба, и наутро и навечер, или да се одбере било наутро или навечер. Ако мислиш конкретно на серуми со хијалуронска киселина, кај нас има од Dr. Viton, Hada Labo Tokyo, мислам дека и Dr. Hauschka, а сигурно има по аптеки од други брендови. Имаш и опција да порачаш од интернет; од поевтините брендови можеш The Ordinary, а мислам имаат и The Inkey List. Ако мислиш на креми, голем дел од кремите кај нас веќе содржат хијалуронска киселина, барај Hyaluronic Acid или Sodium Hyaluronate во состојките, само гледај да не се баш при крајот, бидејќи тоа значи дека ја има во многу мала количина која најверојатно нема да е многу корисна .
Па, бидејќи има во него и витамин Ц, мислам дека само еднаш дневно (пожелно наутро, иако не задолжително) е најдобро да го користиш .
Здраво девојки! Сакав да почнам да ги користам производите на The Odrinary, но прочитав дека поради состојбата не прават испорака. Би ме интересирало што користите за флеки од акни. Насабајле ставам Витамин Ц а после 30 минити хидратантна крема, навечер алое вера и средство за акни од yves rocher, но флеките не ми се ниту намалени ниту избледени.
Би ти го препорачала гелот за миење на балеа со салицилна или антибактериската пена на себамед, а крема дневната и ноќна ultra sensitive на балеа
Јас од кога влегов во пубертет имав многу проблеми со акните. Имам комбинрана кожа. Нема што не пробав но се имаше минимален до никаков резултат. Во август минатата година отидов на преглед кј др Нина и одев редовно на прегледи и третмани и лицето скоро цело ми се исчисти. Моментално користам СОНА крема и хлорамфеникол маст.