Toplo vi gi preporacuvam niacinamide i salicilna kiselina od Revox,gi ima vo dm.Sledno sakam da go probam hemiskiot piling no cekam da go dotrosam od the ordinary
Niacinamide stavam na poluvlazna koza a potoa na suva salicilna Takov e rasporedot zatoa sto koristam vitamin C,da ne go koristev niacinamidot ke go stavav sabajle
A go imas probano vitamin c na Revox? jas gi kupiv hijaluronskata i niacinamidot, planiram da gi stavam navecer.. prvo hijaluronska pa niacinamid vednas posle nea da ne cekam taka?
Go nemam probano Niacinamidot odi prvo,regulira sebum,cisti fleki i pori a potoa hijaluronska za dobra hidratacija
Повеќе од 2 месеци си имам рутина и лицето ми свети буквално. Порите скоро ич не ми се познаваат, црнките и флеките 90% ми исчезнаа. Најмногу подобрување забележав од хемискиот пилинг и ниацинамидот и ке си продолжам вака дури не ми се потрошат па после може да пробам и нешто друго.
А што користиш подетално? Кои производи? Имам и јас своја рутина но некако како нешто да фали, пиши ми лп
Ми се појавуваа бубулици по две три цело време и сите ми викаа тоа ти е бидејки многу се шминкаш,престани и ќе видиш како ќе се намалаат. Епа престанав бидејки ради коронава од дома не мрдам. Шминка 45 дена немам ставено и лицево ПОЛОШО во живот не ми било. Не сваќам што се случува ниту што да користам во моментов.
Нема врска шминката со тоа , може да има врска ако правилно не се чисти лицето . И јас така мислес пред неколку години но стварно не е до тоа , дури и дерматолог ми кажа дека пудрата прави еден вид заштита на лицето кога излегуваме ( се разбира треба да најдеме пудра со убав состав )
Што користиш за лице? Каква ти е рутината? Зависно и од годините, може и хормонски да е. И многу важно, често сменувајте ги пешкирите за лице и навлаката од перницата.
@Angy.S @srce-too Наутро : - CeraVe Foaming cleanser - Mamonde rose water toner - Niacinamide The Ordinary - Vichy 89 Serum - Natural moisturizing factors + HA The Ordinary - CeraVe Spf 50 Навечер : - CeraVe Foaming cleanser - Glycolic acid The ordinary - Mamonde rose water toner - Niacinamide The ordinary - Hyaluronic acid The Ordinary - Rose Hip Seed Oil The Ordinary - CeraVe Spf 30 moisturizer - Еднаш во неделата навечер Aha + Bha хемиски пилинг од The Ordinary. - Користам само свилена навлака за перница. ( Читав дека се најубави и за коса и за кожа. )
Ostanuvanje na sminkata vo nasite pori predizvikuva problem a samata sminka ne ! Jas koga i da otidam na rabota bez sminka se vrakjam so plus nekolku akni najcesto od prasina i necistotii so toa sto se lepat odma na cista koza,a koga imam pudra ne se slucuva toa.Kako sto kaza @beautys20 sostavot na proizvodite i pravilnoto cistenje se klucni.Jas od koga koristam double cleansing liceto mi se preporodi,sega da sum nasminkana i da ne napravam double cleansing,nema da go cuvstvuvam liceto cisto.
Има ли некој искуство со Revox серумите, јас земав Salycilic Acid, но се мислам и за хијалуронската, ниацинамид и витамин Ц серумите ☺️
Го земав јас Ревокс АХА 30% и само од два пати користење имам приметено подобрување каде кожата ми е нерамна па ќе видиме.. се надевам ќе се погоди. Ти како си задоволна од салицилната?
ми стигнс вчера витамин ц и хијалуронската, да помине некое време па ке пишам ..сеа сакам ниацинамидот да го нарачам ама го нема на торба мк