За колку време ви стигаат од торба.мк, мене уште не ми стигнаа а ми кажаа дека ги пратиле во понеделник?
Мислам дека не треба хијалуронска, гликолна и ниацинамид све во едно да користиш? Сепак нека кажат и другите
Да точно гликолна и ниацинамид не се користат заедно поради тоа што имаат различно pH мислам Ниацинамид и гликолна не заедно И спф кремот вечер не нема потреба , замени го со друг хидратантен
Можи некој да ми објасни кога се користи хијалуронска, кога ниацинамид, за каква кожа се, како се нанесуваат и за серум со витамин Ц, дали можи сите заедно ? Многу прашав знам Ама следам ,сакам да почнам да користам.
Го разгледував профилот на магнолија и сега си запишав што ми треба. Но,ми се загуби постот за Organic azelaic acid face cream дали некоја знае за што се користеше тоа? Исто така сакам да прашам што да користам за проширени пори и за намалување на себум,ве молам малку помош.
@deskarada, накратко за витамин Ц и хијалуронската киселина ѝ имав пишано на една членка пред 10-тина дена: Иако одзема повеќе време, би ти препорачала да ги изгледаш овие видеа, многу работи ќе ти се разјаснат: Спојлер За хијалуронска киселина: (кратко, информативно видео) Подетално објаснето од дерматолози: (П.С. Веројатно и за другите состојки можеш да најдеш видеа од Dr Dray или Dr Davin Lim ако сакаш посигурна информација; јас ти ги постирав тие што сум ги гледала од Beauty Within, а и интересни се) За нијацинамид: За витамин Ц: https://www.youtube.com/watch?v=kfyA-3_L2a8&t=1018s (поново, дополнето видео) Нешто повеќе околу комбинирање на различни состојки: https://www.youtube.com/watch?v=rSRmjxMDxy8
Azealic acid се користи за третман на цркни и whiteheads. Кремата што ја препорача Магнолија веќе ја нема во Белина. Има и други препарати со таа киселина пример од The ordinary, biotrade pure skin tonic. Баш и пишав за овој тоник (комбинација од азеалична киселона гликолна и салицилна мсм е) и ми пиша дека е супер . Истиот проблем го имам јас, користев биодерма ама многу комедони добив од тие креми. Сега користам sebamed пена за миење лице и fleurance крема од алое вера, приметив не ми се масти многу лицето.
Можно е. Доста лица се исфрлуваат и од мајонез, можно е јајцето да ти предизвикува акни. Пробај избегнувај ги, колку можеш.
На the ordinary како да го барам? Јас мислев биодерма за сонце да земам - bioderma photoderm akn mat spf 30 И крема за под очи - bioderma atoderm intensive eye 3 in 1 Тоникот за миење лице тој плавиот,и некоја крема за лице.
Ако мислип на плавиот гел со пумпица, го користев, ама ја суши кожата. Позадоволна сум од пената на sebamed. Сончевата колекција од Биодерма ја немам користено а и не планирам, сикурно имаат силикони во составот на кремите, а тоа ми предизвикува комедони. А на ordinary го наоѓам во производи како azealic acid во сива обична тубичка е. Планирав јас тоа да го порачам и гликолна киселина исто од ТО